miercuri, 27 noiembrie 2013

Piure de bob si capere


Ingrediente:

1 cana bob uscat
1 catel usturoi
½ cana ulei ev. maslime + pt presarat deasupra
sare de mare
piper negru macinat proaspat
1 ½ lingura capere sarate de preferat,clatite
5 funze mici rucola

MDP;
1.Inmoi fasolea peste noapte in apa rece o acoperi cu cel putin 7 cm apa.Sau pt a economisi tipm,o pui in oala o acoperi cu 7 cm apa,aduci la fiert,iei de pe foc dupa 1 min si lasi la inmuiat pt o ora.
2.Scurgi si cureti pielita de pe fiecare bob.Pui fasolea intr-o cratita medie,adaugi apa s-o acoperi cca 5 cm,aduci la fiert la foc mediu-mare.Fierbi pana se inmoaie cca 20 min.Scurgi si lasi sa se raceasca,cca 30 min.
3.Cand s-a racit complet,o pasezi in robot cu usturoi si ulei masline pana se omogenizeaza si se deschide la culoare,cca 1 min.Asezonezi cu sare,piper,dupa gust.Piureul poate fi acoperit si refrigerat peste noapte.Aduci la temp. camerei inainte sa servesti.
4.Pt. servit presari ulei masline si decorezi cu capere si rucola;servesti langa gratar sau cu paine calda.

Reteta:


Niciun comentariu: