joi, 20 martie 2008

Cum faci gogosi repede si usor

Ingrediente:

250 g iaurt
170 g zahar
2 oua
1 Lingura esenta vanilie
45 g unt topit
500 g faina
2 Linguri praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
50 g faina pentru intins aluatul
1 Litru ulei vegetal
zahar pudra /sos de capsune/de zmeura/de ciocolata

Mod de preparare:

Bati ouale cu zaharul sa fie pufoase,pui iaurtul,vanilia,sarea,untul.
Intr-un bol amesteci ingredientele uscate:faina(500 g),praful de copt,bicarbonatul,apoi le pui peste celelalte.Presari faina si intinzi aluatul
gros de 0,5 cm.Decupezi cu o forma rotunda cat vrei sa fie de mari,iar in centrul discului decupezi cu o forma mai mica,rezulta un inel si niste discuri mici.Le prajesti la foc mediu 1 minut, le scoti pe hartie absorbanta.
Pe farfurie asezi gogoasa in forma de inel si deasupra gogoasa mica rotunda,pudrezi cu zahar si unul din sosurile preferate.
Sunt foarte dragute seamana cu papanasii.


Un pont:

Cand intinzi un aluat dintr-o faina superioara,este bine sa presari pe planseta faina de paine(tip 650 la noi),aceasta nu adera la aluat si nu-i modifica consistenta spune Anna Olson-cofetar sef-Sugar/Ceva dulce.

Reteta aici:


How To Make Quick And Easy Doughnuts

http://www.videojug.com/film/how-to-make-quick-and-easy-doughnuts

Niciun comentariu: