Ingrediente 4 porții:
500 gr carne porc
2×400 gr pungi fasole congelata
1 ceapă mare
2-3 Lg ulei rapiță
1 lta pastă de tomate cu vârf
2 lte făină
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
sare
piper
Mdp:
Tai carnea în 4 bucăți.O ștergi bine,o pui in 2-3 linguri ulei încins la rumenit pe ambele fețe.Daca e udă,carnea nu se rumenește frumos.Adaugi ceapa tocată fin,o calești sa se înmoaie.Adaugi apă caldă sa acopere bine carnea,fierbi sub capac până carnea e pe 1/2 făcută.Intre timp adaugi apa calda după nevoie.Adaugi fasolea,pastă tomate,sare,piper,codițele verdeței,fierbi până fasolea e all dente.Adaugi făina dizolvată în puțină apă rece,fierbi cca 7 minute.Adaugi verdeața,amesteci,capac,stingi focul.
Servești simplă,cu smântâna deasupra.Sotului îi place cu salată sau murături.Trebuue să fie ceva acru cum de altfel face și cu mazărea.Fiecare cu gusturile lui.Mie de exemplu mazărea îmi place cu frigănele.Imi aduce aminte de copilărie,de mama,de porția de frigănele de care o depășea vizibil pe cea de mazăre.Amintiri dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu