Rețeta: whereismyspoon.com
425 g cartofi
300 g conopidă
100 g cheddar ras
3-4 Lg pesmet
1 ou
2 lte mărar tocat-am pus 1 legătură pătrunjel
4 cepe verzi subțiri, tocate-am pus o ceapă medie
1 1/2 lta sare
1/4 lta piper
1/2 lta boia dulce
nucșoară
In plus:
2-3 Lg făină
2 ouă
100 g pesmet
2 Lg ulei
Mdp:
Fierbi apă cu sare,adaugi buchețelele conopidă și cartofii,fierbi cca 15 min pana-s moi.Scurgi, răcești complet,amesteci cu restul.Eu am pus și o bucată zdravănă de brânză cremoasă de capră- producție proprie că mi s-au părut că-s prea mulți cartofi.Formezi chiftelele,le treci prin faina,ou,pesmet(,a făcut 16 bile le-a aplatizat) le-a pus in tava,le-a uns cu ulei,le-a copt 15 min,le-a întors le-a mai copt 15 min, pana-s rumen aurii și crocante.
Eu le-am prăjit în ulei că nu mai avea răbdare,că de o săptămână îmi zisese sa le fac și am tot lungit-o.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu