Ingrediente :
1 punga midii
suc lamaie
2 oua
faina
pesmet granulație mare
sare
piper
Sos picant:
maioneza din 3 oua
Muștar iute (Smack)
Sos Tabasco
miere
Mdp:
Dezgheți midiile în strecurătoare în frigider.Cand s-au dezghețat le cureti-vezi poza
Chestiile ăsta tari se găsesc intre valve.Mai sunt și alge pe acolo.Nu văd de ce sa le lași, la fel și marginea negricioasa de pe valve,poate din comoditate, ca sa nu spun lăcomie. După ce le-ai curățat, le acoperi cu suc lămâie și le lași ca 30 min.
Bați ouăle cu sare și piper.Scurgi bine midiille,le treci prin făină,ou,pesmet.Le așezi una lângă alta pe farfurii.Le poți pune la frigider pana în apropierea mesei,pentru ca trebuie servite fierbinți. Le prăjești în ulei rapită sa le acopere.Nu aglomereze tigaia sa poți controla prăjirea. Servești midiile cu sos picant.
Sos picant
Faci o maioneza acrișoara, pui o linguriță muștar, 1/2 linguriță miere,sos iute.Daca nu ai poți pune puțin ketchup și fulgi de chilii și e și așa bun.
*maioneza am făcut-o cu ulei ev.de măsline,dacă o ții la rece și vrei sa amesteci se cam taie,așa ca o scoți din timp sa ajungă la temperatura camerei și își revine când amesteci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu