Ingrediente:
450 gr faina Tip 650
200 gr zahar
180 gr urda/ricotta
200 ml ulei
300 ml lapte
3 oua
3 Lg rom băutură nu esenta
2 vanilie
2 prafuri de copt/20 gr
Umplutura:
1 kg mere
Zahar după gust
1Lg unt/ulei
Vanilie
1 praf scortisoara
MDP:
Amesteci cu lingura brânză, zaharul,romul,vanilia.
.Adaugi ouale apoi treptat uleiul apoi treptat laptele,adaugi faina amestecata cu praful de copt.
Torni 1/2 aluat în tava 25/35 cm cu hârtie de copt,presari uniform scortisoara din belsug,așezi cu lingura merele.Pui cu lingura restul aluat,nivelezi.
Coci 160 C cca 35 min.
Umplutura:
Razi și storci merele,adaugi zaharul,untul/uleiul,scorțișoară le așezi pe foc,le gătești, la final pui vanilia.Lasi la răcit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu