luni, 5 februarie 2018

Saratele cu arahide

Am facut si niste cornuri pe care le-am umplut cu sunca,cascaval,ketchup si am presarat putin oregano.

Altele le-am umplut cu ciuperci.


Ingrediente:

250 gr cartofi fierti/piure
150 gr unt gras
7 gr drojdie deshidratata
1lta zahar
1Lg sare
1ou mare-75 gr cu coaja
150 ml lapte
600 gr faina

arahide sarate

MDP:

Pregatesti o maia din lapte,drojdie,zahar si o lingura faina-din cantitatea totala.
Amesteci cartofii pasati fin cu unt,ou,faina,adaugi maiaua.Framanti,lasi la dospit,sa se dubleze.Pe masa infainata intinzi de 5mm grosime.Tai fasii de 1/20 cm.Pe hartia de copt pusa pe masa asezi alunele.Iei o fasie taiata o asezi langa arahide,o ungi cu ou batut o treci prin arahide,ungi iar cu ou si treci iar prin arahide pana e complet acoperita de acestea.O asezi in tava cu hartie copt.Cand ai umplut tava o coci la 200 C cca 15 min sau functie cuptor.






Și cu ciocolata:






Niciun comentariu: