sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Gulas cu carne de vaca




Reteta 878 Almanahul gospodinei.
Ingrediente:

700 gr carne vita
700 gr ceapa
200 gr ulei
15 gr boia dulce
100 gr bulion tomate
1 fir cimbru
5 gr chimen
200 gr ardei grasi
200 gr faina
2 oua
1,5 kg cartofi
1legatura verdeata
20 gr usturoi
piper
sare

MDP:
Tai carnea bucati de 20-25 gr si o prajesti in ulei, o scoti calesti ceapa tocata mic,stingi cu boia si bulion subtiat cu apa.Pui carnea, ardeii taiati julien,cimbru, chimen macinat, sare.Lasi sa fiarba cca 2 ore.
Galustile:
Din faina,oua,sare si putina apa faci o coca tare din care faci bile cat o aluna,le fierbi in sos.Pui verdeata(patrunjel),usturoi,boabele piper si mai feirbi 20 min.Tai cartofii sferturi ii fierbi in apa cu sare,servesti ca garnitura la gulas.

Nota:
L-am facut cu porc.Galustile nu ies pufoase cat le-ai fierbe, asa ca pui putin bicarbonat/praf copt/schimbi cu alta compozitie.E bine sa-l servesti a doua zi sa se intepatrunda aromele pt ca daca-l servesti imediat o sa predomine boiaua.


Niciun comentariu: