marți, 15 martie 2016

Tarta cu mere




Umplutura

500-600 gr mere
100 g zahar
25 g unt

Aluat:

125 g ou
175 g zahar
60 ml lapte
190 ml ulei
210 g faina patiserie
5 g praf copt
1 lingurita scortisoara
coaja o lamaie
1 praf sare

MDP:

Bati ouale si zaharul pana cresc si se deschid la culoare.Adaugi uleiul,laptele,amesteci putin mai mult,adaugi faina cernuta cu praful de copt,sare,omogenizezi,nu mixezi prea mult,adaugi scortisoara si coaja lamaie.Acoperi vasul cu folie si lasi o ora/peste noapte.Cuptor preancalzesti la 240C,(pt briose),pt tarta am copt-o la 175C,am turnat aluatul peste merele caramelizate peste care am pus din loc in loc bucatele < de unt.
In tava tarta am pus zaharul la topit cu putina apa si unt,cand s-a caramelizat  am pus merele taiate cuburi > le-am lasat pana s-au inmuiat putin,  le-am racit, apoi am turnat coca

***Am lasat aluatul peste noapte ,sa vad ce se intampla ,pt ca am citit ca aluatul cu praf se copt/bicarbonat se da imediat la cuptor.A iesit foarte buna,nu se simte nici o diferenta.


Pt Briose :Umpli cupele 2/3 ,lasi cam un deget pana la margine,cobori temperatura la 210C,le coci la ½ cuptorului 10-12 min.Racesti pe gratar.

Reteta:



Niciun comentariu: