Umplutura
500-600 gr
mere
100 g zahar
25 g unt
Aluat:
125 g ou
175 g zahar
60 ml lapte
190 ml ulei
210 g faina
patiserie
5 g praf
copt
1 lingurita
scortisoara
coaja o
lamaie
1 praf sare
MDP:
Bati ouale
si zaharul pana cresc si se deschid la culoare.Adaugi uleiul,laptele,amesteci
putin mai mult,adaugi faina cernuta cu praful de copt,sare,omogenizezi,nu
mixezi prea mult,adaugi scortisoara si coaja lamaie.Acoperi vasul cu folie si
lasi o ora/peste noapte.Cuptor preancalzesti la 240C,(pt briose),pt tarta am
copt-o la 175C,am turnat aluatul peste merele caramelizate peste care am pus
din loc in loc bucatele < de unt.
In tava
tarta am pus zaharul la topit cu putina apa si unt,cand s-a caramelizat am pus merele taiate cuburi > le-am lasat
pana s-au inmuiat putin, le-am racit, apoi
am turnat coca
***Am lasat
aluatul peste noapte ,sa vad ce se intampla ,pt ca am citit ca aluatul cu praf
se copt/bicarbonat se da imediat la cuptor.A iesit foarte buna,nu se simte nici
o diferenta.
Pt Briose
:Umpli cupele 2/3 ,lasi cam un deget pana la margine,cobori temperatura la
210C,le coci la ½ cuptorului 10-12 min.Racesti pe gratar.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu