sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Paine irlandeza




Ingrediente:

cca1,5 cani lapte batut/iaurt/lapte dulce+1 /5 lingura otet alb
2 cani faina paine
2 cani faina integrala
2 lingurite sare
¾ lingurita bicaronat sodiu
¾ lingurita praf de copt

MDP:

Preancalzesti cuptorul la 180 C.Daca nu ai lapte batut incalzesti lapte dulce la microunde 1 min,pui otetul si lasi pana pregatesti ingredientele.Combini toate ingredientele uscate,coca e moale,dar nu trebuie sa fie lipicioasa,framanti 3 min de mana,lasi cateva min acoperita cu un prosop.Formezi painea,o tai deasupra,coci 45min,pana e aurie si cand o ciocani la baza suna a gol.Poti pune stafide/chimen.

Reteta:


Nu mi-a placut painea,este prea densa si de simte destul de mult gustul de bicarbonat si praf de copt.Nu se compara cu painea cu drojdie!

Niciun comentariu: