Ingrediente:
3 cani apa
calda
3 linguri
drojdie uscata activa*
3 lingurite
sare
4 linguri
ulei vegetal
½ cana zahar
8 cani
faina/1 kg
MDP:
Pui in bol
mare apa calda,drojdia sare,ulei,zahar,4 cani faina,lasi sa se dubleze.Adaugi
treptat restul de faina,framanti,pui in bol uns,rotesti aluatul sa se unga
peste tot,acoperi lasi sa se dubleze.Impingi aluatul in jos,lasi cateva min. la
odihna,formezi painile,pui in tava unsa,lasui la crescut pana se dubleaza.Coci
in cuptor preancalzit la 175 C,35-45 min.In ultimile min. in functie de cuptor
poti acoperi cu hartie copt sa nu se rumeneasca prea tare.Eu nu am facut-o.
Iese o paine
frageda insa prea dulce pentru a fi mancata cu ciorba/felul 2.Merge foarte bine
cu alune,nuci,cascaval,cafea sau umlputa ca un cozonac.
*drojdia mi
s-a parut multa,asa ca am pus doar 2 plicuri instant.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu