Ingrediente:
200 g faina Tip 000
300 g faina Tip 650
25 g unt
200 ml lapte
50g drojdie Budafok
100 g ulei/125 ml
100 g zahar
4 galbenusuri
1 praf sare 2 vanilii
coaja o lamaie
sare
Pt deasupra:
10 piersici
2 vanilii
1 lingurita scortisoara
3 linguri cu varf zahar
MDP:
Pregatesti aluatul de cozonac dupa reteta clasica,lasi la
dospit,intinzi o foaie pe care o pui in tava aragaz pe hartie de copt.Ridici
putin marginile/pui o fasie ingusta pe margini de jur imprejur.Lasi la
dospit,dupa ce si-a dublat volumul,asezi feliile de piersica taiate de cca 5,5
cm,una langa alta.Le apesi putin in aluat si presari deasupra amestecul de
zahar, scortisoara si vanilie.Coci cca 30 min,la 160C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu