3 kg caise
1 kg zahar
Se aleg caise cu
pulpa consistenta,se curata de coaja,se scot samburii.Se pune intr-un vas
zahar,se pune la marginea masinii,dupa 30-40 min. se trece(pe o tabla) la foc
iute,amestecand continuu.Din momentul in care incepe sa fiarba in clocote pe
toata suprafata vasului se mai lasa 30-40 min.,se controleaza daca e bine
legat(se ia vasul de pe foc se pune putin gem pe o farfurioara rece daca isi
pastreaza forma fara sa se imprastie e gata).Se toarna fierbinte in borcane
uscate,incalzite.Pt. mai multa siguranta a doua zi se pun borcanele pe o tava
in cuptor cald la foc foarte mic lasandu-le pana se formeaza deasupra o coaja
groasa.Aceasta sterilizare se poate face si la 1-2 ore dupa umplerea
borcanelor.Se scot borcanele si dupa ce s-au racit se leaga.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu