Ingrediente:
Foi:
140 gr zahăr
80 gr unt
2/3 lta bicarbonat
70 gr miere
340 gr făină
1/2 lta praf de copt
2 ouă
10 gr cacao
Crema:
300 ml lapte
110 gr zahăr
1 ou
40 gr amidon
30 ml lichior de oua
50 gr nuci măcinate
100 gr unt
Umplutura de prune:
300 gr gem de prune
80 ml apă
15 Gr gelatină
Mdp:
Foi:
In oală pui miere, zahăr,unt, bicarbonat,aduci la fiert.
Amesteci făina,cacao,praf de copt, ouă,mierea fierbinte, amesteci cu spatula.
Împarți în trei părți egale,le întinzi pe masa înfăinată fin cat sunt calde.Le așezi în tăvi 20/20 cm, tapetate cu hârtie de copt.
Coci la 180 C,12 minute.
Crema:
Dizolvi zahărul în 150 ml lapte,adaugi oul, omogenizezi,pui pe foc.
Dizolvi amidonul în 150 ml lapte rece, torni peste laptele cu zahăr înainte să fiarbă.Aduci la fiert,adaugi nucile, lichiorul, gătești 3-4 minute,lași la răcit.
Bați bine untul,adaugi câte o lingură de cremă.
Umplutura de prune:
Peste gelatină pui apă, lași 15 minute.
Încălzești gelatina la microunde 7-10 secunde,să se dizolve.
Adaugi gelatina caldă în gem, omogenizezi.Daca gemul e acrișor, îl poți îndulci cu zahăr.
Asamblare:
Între două foi întinzi umplutura de prune,refrigerezi 15 minute sa se întărească.
Scoți de la rece, întinzi 2/3 din cremă, așezi ultima foaie.
Întinzi crema rămasă,presari nuci tocate.Refrigerezi 12-24 de ore,apoi porționezi.
Rețeta YouTube
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu