sâmbătă, 2 aprilie 2022

Prăjitură cu gem de prune și crema cu nuci

 


Ingrediente:

Foi:

140 gr zahăr

80 gr unt

2/3 lta bicarbonat

70 gr miere

340 gr făină

1/2 lta praf de copt

2 ouă

10 gr cacao

Crema:

300 ml lapte

110 gr zahăr

1 ou

40 gr amidon

30 ml lichior de oua

50 gr nuci măcinate

100 gr unt

Umplutura de prune:

300 gr gem de prune

80 ml apă

15 Gr gelatină

Mdp:

Foi:

In oală pui miere, zahăr,unt, bicarbonat,aduci la fiert.

Amesteci făina,cacao,praf de copt, ouă,mierea fierbinte, amesteci cu spatula.

Împarți în trei părți egale,le întinzi pe masa înfăinată fin cat sunt calde.Le așezi în tăvi 20/20 cm, tapetate cu hârtie de copt.

Coci la 180 C,12 minute.

Crema:

Dizolvi zahărul în 150 ml lapte,adaugi oul, omogenizezi,pui pe foc.

Dizolvi amidonul în 150 ml lapte rece, torni peste laptele cu zahăr înainte să fiarbă.Aduci la fiert,adaugi nucile, lichiorul, gătești 3-4 minute,lași la răcit.

Bați bine untul,adaugi câte o lingură de cremă.

Umplutura de prune:

Peste gelatină pui apă, lași 15 minute.

Încălzești gelatina la microunde 7-10 secunde,să se dizolve.

Adaugi gelatina caldă în gem, omogenizezi.Daca gemul e acrișor, îl poți îndulci cu zahăr.

Asamblare:

Între două foi întinzi umplutura de prune,refrigerezi 15 minute sa se întărească.

Scoți de la rece, întinzi 2/3 din cremă, așezi ultima foaie.

Întinzi crema rămasă,presari nuci tocate.Refrigerezi 12-24 de ore,apoi porționezi.

Rețeta YouTube










Niciun comentariu: