vineri, 4 februarie 2011

Salata de ciuperci calite

De ce fac salata de ciuperci din ciuperci calite?Pt ca nu pot inghiti ciupercile taiate mai mare fierte,am senzatia ca imi aluneca un limax pe gat.Cele calite sunt atat de bune incat aproape ca iti vine sa le mananci asa.

Ingrediente:

250 g ciuperci/cca 10 buc
5 catei usturoi/20 gr
250 gr maioneza
1 lingura apa
1 albus tocat
marar-optional

MDP:

Se calesc ciupercile taiate in ulei,dupa ce scade toata apa se iau de pe foc,se scot uleiul racit se pune la maioneza.
Se face maioneza din 1 galbenus fiert si 2 crude,ulei,uleiul de la calit ciupercile,sare lamaie,1 lingurita mustar,sare.
In maioneza se incorporeaza :ciupercile,albusul tocat,usturoiul pisat peste care se pune apa=mujdei,marar.

Poti pune 300 gr maioneza sau o poti face mai fluida si pune acest sos peste friptura/cartofi legume,peste,oua fierte,etc.

Niciun comentariu: