Ingrediente 10 bucăți :
500-550 gr făină
25 gr drojdie proaspătă
250 ml apă caldă
1 lta zahăr
1 lta sare
55 ml ulei
Susan
Mdp:
Dizolvi drojdia în 20 ml apă caldă, o linguriță zahăr și o lingura făină.
Amesteci făina cu sarea, adaugi maiaua, 230 ml apă caldă, frămânți, la final incorporezi uleiul.Lasi la crescut sa se dubleze .
Frămânți ușor, scoți pe masa unsa cu ulei, împărți în 10 bucăți de cca 78 gr. Aluatul a avut 784 gr.
Iei o bucată, întinzi un dreptunghi lung, rulezi.Asezi în tava cu hârtie de copt, lași să se dubleze. Ungi cu ulei, coci 220 C până-s aurii peste tot.
*Ungand chiflele doar cu ulei, cum prevede rețeta nu se lipesc semințele, se scutură după copt, așa că amesteci uleiul cu puțină apă.
Vremea cireșelor :
Și a florilor:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu