marți, 18 septembrie 2018

Chifle





Ingrediente:

625 gr faina Tip 650
25 gr drojdie proaspătă
50 gr unt/margarina 70% grăsime
12 gr sare
25 gr miere
45 gr zahar
100 ml apa
275 ml lapte

Mdp:

Maia:amesteci drojdia,apa,mierea și putina faina din cantitatea totala.Lasi la fermentat.
Aluat: peste maiaua crescuta adaugi laptele,amesteci,adaugi restul ingredientelor.Framanti aluatul,lasi sa se dubleze.
Aluatul va avea 1065 gr.Imparti în 10 bucati/ după plac.Faci bile,le ții acoperite.Iei o bila îi dai forma dorită sau îi dai forma de lacrima/con întinzi cu sucitorul sa ai cam un triunghi.Il tai începând de la partea ascuțită în trei fâșii egale cam 3/4 din lungime.Impletesti fâșiile.Asezi un dreptunghi de cea 1 cm grosime presărat cu mix italian.Acoperi și siglei bine brânza și rulezi.Daca vrei poți uni capetele sa ai o japoneza.Asezi în tava mare a aragazului,lași sa se dublele. Ungi cu ou bătut cu putina sare,presari susan.Coci la 200 C, cca 30 min.







Niciun comentariu: