luni, 21 mai 2018

Săratele economice




Ingrediente:

300 gr  caș puțin sărat
200 ml lapte bătut
1 lta sare
1 ou de rata/găină >
7 gr drojdie deshidratată
200 ml ulei rapita
1 Lg rasa chimen
700 gr faina Tip 650

1 ou pt.uns
sare grunjoasa

MDP:

Razi fin casul.Amesteci laptele,drojdia,oul,lași cca 5 minute,adaugi restul ingredientelor.Obtii un aluat unsuros,nelipicios.Lasi sa se dubleze. Folosești imediat sau pui în frigider peste noapte.Intinzi foaie de cca 5 mm groasa tai fâșii.Le așezi în tava cu hârtie copt,lași puțin la odihna.Le ungi cu ou bătut și presari sare.
Preancalzesti cuptorul la 220 C;coci 20-25 minute.Pentru săratele fragede le auresti iar pentru unele crocante le rumenești.




Le-am făcut din nou și am pus în plus:
1 lta zahar
1/2 plic/5 gr praf de copt
 Și parcă au ieșit și mai bune.


Niciun comentariu: