miercuri, 22 iunie 2016

Placintele cu spanac






Ingrediente:
3 cepe verzi
400 g spanac tocat
100 g Feta
1/2 legatura marar
2 catei usturoi
piper
1 galbenus
sunca afumata
cascaval
1 pachet foitaj

MDP:
Calesti ceapa,usturoiul,apoi adaugi spanacul il gatesti,iei de pe foc,racesti,adaugi,mararul,piper,branza cubulete,1 galbenus,amesteci.Tai foitajul patrate de 10/10 cm 7 buc,apoi tai fasii de 10/1 cm,cate 4 bucati pt fiecare patrat.Asezi pe fiecare patrat o felie sunca,una de cascaval,pui deasupre umplutura si apoi asezi in careu cele 4 fasii,ungi cu ou,coci 220C,cca 20 min,pana-s aurii.Ies 7 placintele.

Nata:

Trebuiau 2 pachete foitaj pt ca mi-a ramas umplutura,si am mai facut  si 2 placinte lungi cat tava aragaz din alt pachet.

Budinca linte






Ingrediente:
3 cepe <
6 catei usturoi
marar
cimbru proaspat cca 1 legatura
2 cani linte fiarta
3 felii paine
3 oua
patrunjel
piper
ardei iute tocat
2- 3 linguri smantana  20%

MDP:

Calesc ceapa,usturoi,iau de pe foc,pun marar,cimbru,1 cana linte.
Separat pasez in blender painea  ouale,lintea piper,ardei iute,smantna.
Amestec cele 2 compozitii,torn in tava 17/27 cm,unsa,coc la 180C,cca 25-30 min.

Și pentru ca e sezonul ciori și am berechet în curte am făcut și sirop din ea.Iata-l





Și florile de cicoare







vineri, 17 iunie 2016

Franzela cu ceapa



si cu ceapa framantata in aluat

Ingrediente:

400 g faina
7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar brun
1 lingurita sare
1 lingurita germeni grau
50 ml ulei
100 ml apa
200 ml lapte
1 ceapa 160 g

MDP:

Preferment:

1 lingurita zahar,1 lingurita drojdie,1 lingurita germeni grau,1 lingura cu varf faina(din 400 g),amesteci, lasi la temp camerei 6-8 ore apoi la frigider pana a doua zi.
Calesti ceapa in 50 ml ulei,sa fie aurie.
A doua zi amesteci restul ingredientelor cu sau fara ceapa,Daca pui ceapa si framanti se va pulveriza,asa ca daca vrei sa se vada si simta pui doar uleiul cand framanti iar ceapa o pui la format painea.Procedezi dupa reteta clasica: framanti,dospesti,formezi,dospesti,coci la 200 C,cca 25 min.
Varianta 1:
aluatul a avut dupa framantare:764 g si dupa copt 669g
Varianta 2 fara ceapa in aluat
aluaul a avut dupa framantare 709 g