duminică, 28 septembrie 2014

Pastile de caise



Ingrediente:

1 albus
3 linguri marmelada caise
zahar pudra

MDP:

Se freaca un albus bine batut ci marmelada caise.Se adauga atat zahar pudra pana se face un aluat.Se intinde pe scandura presarata cu zahar tos.Se taie cu o forma foarte mica/cu un paharel de lichior pastile care se asaza pe foi si se usuca in cuptorul slab incalzit.


Pastile de piersici



Ingrediente:

2 albusuri
4-5 piersici
zahar pudra

MDP:

Se freaca cu zahar albusurile batute pana ce se tin de tel ca pt glazura.Se adauga piersicile muiate pe foc cu putin zahar,in zeama lor si strivite.Se mai adauga atata zahar pudra cat sa se obtina un aluat tare.Se intinde pe scandura pudrata cu zahar tos si se taie cu o forma foarte mica pastile,se usuca la foc mic in cuptor.

miercuri, 24 septembrie 2014

Talasi



 Ingrediente:

250 g faina
250 g zahar
180 g unt
2 oua
coaja lamaie/vanilie

MDP:

Bati ouale intregi cu zaharul ½ ora,rezulta o crema groasa.Se amesteca cu untul frecat spuma,coaja lamaie,mai bati 5 min.Pui faina,Ungi tava cu unt,intinzi aluatul cat mai subtire,coci 8-10 min,sa fie galben-deschis.Tai fierbinte faii late de 1,5 cm si lungi de 20 cm.Rasucesti repede in spirala cu coada unei lingurii de lemn,groasa cat degetul.Partea de deasupra a spirei sa fie in afara.Pt. a putea taia/rasuci talasii,se tine tava pe plita calda,dar se pune din nou in cuptor,deoarece fasiile se pot rasuci numai cat sunt fierbinti.


Chec cu galbenusuri



Ingrediente:

250 g faina
100 g margarina
150 g zahar
4 galbenusuri
vanilie
coaja lamaie
½ pahar lapte
½ plic praf de copt

MDP:

Freci margarina spuma,adaugi pe rand frecand mai departe zaharul,galbenusurile,aromele.Faina se amesteca si se cerne impreuna cu praful de copt.Se adauga treptat cate putina,alternand mereu cu laptele pus cu lingura.Checul trebuie sa fie bine frecat pt a creste frumos.Ungi si infainezi forma,torni aluatul,coci la foc potrivit,cca 1 ora.Pudrezi cu zahar vanilat



Cornulete fragede cu bors



Ingrediente;

50 g drojdie
8 linguri bors
1 pahar ulei
faina cat cuprinde

MDP:

Amesteci bine drojdia cu uleiul,pui borsul,faina,sa obtii un aluat moale.Se bate aluatul 10 min si se intinde subtire,tai patrate egale,fiecare patrat il tai in 2 triunghiuri care se umplu dupa dorinta,se fac cornuletele,se coc la foc iute,pudrezi calde cu zahar vanilat.


Biscuiti cu mac



Ingrediente:

250 g faina
120 g zahar
100 g unt
1 ou
putin mac

MDP;

Lucrezi coca intai in castron,freci bine cu lingura de lemn,apoi framanti cu mana rece.Lasi sa se odihneasca la gheata ½-1 ora,intinzi o foaie de grosimea unui chibrit,tai discuri /inele/bastoane.Ungi cu albus batut,presari mac.