sâmbătă, 30 martie 2013

Frigarui de pui marinat


Ingrediente 4 portii:

2 piepti pui fara piele,os,grasime taiati in doua

Sos marinat de soia cu alune:

1 lingura suc lamaie
½ lingura sos soia
½ lingura unt arahide (continut mic de grasime)
½ lingura otet orez
1 catel usturoi tocat
¼ lingurita susan prajit
¼ lingurita chimen
1 praf piper

MDP;

Intr-un recipient nemetalic amesteci toate ingredientele sosului marinat(soia cu alune).
Pui sosul si puiul intr-o punga,inchizi bine,dai la frigider 30 min si max 8 ore,intorci din cand in cand.Preancalzesti gratarul la temp. medie.Tii 8 betisoare in apa rece 10 min.Pe fiecare bat pui o bucata pui si prajesti 2-3 min pe fiecare parte.Servesti calde/reci.




Rulouri cu branza


Ingrediente 4 portii;

4 chifle
2 linguri ulei masline
1 catel usturoi
4 ridichi
3 ardei grasi(rosu,galben,verde)
100 g crema branza

MDP:

Tai chiflele in doua.Tai usturoiul marunt.Incalzesti usturoiul si uleiul si torni peste chifle,lasi deoparte.Tai ardeii pe ½ si-i pui 8-10 min pe gratar pana se rumenesc ii cureti de coaja si-i tai foarte subtire/pai.Tai ridichile felii subtiri,le aranjezi pe chifle,pui o lingura de branza pe toate chiflele.ardeii peste ea,acoperi cu cealalta ½ de chifla.Servesti reci.



joi, 28 martie 2013

Pui elizabetan



Ingrediente:

15 g unt
1 lingura ulei masline
4 piepti pui fara os
4 cepe tocate
150 ml supa pui
1 linguraa cidru/otet mere
175 g struguri fara seminte
120 ml smantana
faina porumb/amidon
sare
piper

MDP;

In ulei si unt incins rumenesti pieptii pui,pastrezi calzi.In sosul ramas prajesti ceapa,dupa ce s-a prajit pui din nou puiul in tigaie si torni supa de pui si cidrul/otetul,lasi sa dea 1 clocot apoi inabusi acoperit 10-12 min.Scoti puiul,il pui pe un platou.In tigaie pui strugurii,smantana,sare,piper,amidon pt a ingrosa putin sosul.Torni sosul peste pui si servesti.

Aluat pt. biscuiti


Ingrediente:

200 g faina
150 g zahar
1 ou
3 linguri lapte/2 linguri smantana
1 praf bicarbonat
2 linguri unt/margarina
 vanilie
miere
 praf sare

MDP;

Amesteci:faina,zaharul,bicarbonatul,vanilia,adaugi untul,oul,laaptele,obtii un aluat  de consistenta medie,il intinzi subtire,tai rondele,patrate.Formele obtinute le ungi cu lapte amestecat cu miere,coci la foc mic.Biscuitii se pot umple cu crema ciocolata,crema cacao,gemuri.

Salata de sfecla si portocale cu orez



Ingrediente 8 portii:

225 g orez
4 portocale mari feliate
450 g sfecla coapta
frunzele a 2 capatani de cicoare
sare
piper
arpagic tocat pt. ornat
1 catel usturoi pisat
1 lingura mustar
½ lingurita coaja portocala rasa
2 lingurite miere

MDP;

Se fierbe orezul,se caleste putin in margarina,se scurge si se lasa la racit.
Deasupra unei farfurii se inlatura pielitele de la portocale,sucul scurs se pune la frigider.Amesteci feliile portocala cu sfecla taiata cuburi,lasi al racit.Orezul rece se amesteca cu sucul de portocale,sare,piper.Ornezi farfuria cu frunze cicoare,pui orezul,peste elcuburi de sfecla si felii portocale,torni sosul peste,ornezi cu arpagic.

Sos:
usturoi,mustar,miere,coaja portocala.