sâmbătă, 29 decembrie 2012

Placinta de pui


Ingrediente 4 portii:

500 g pui
1 ceapa mare tocata
2 morcovi
25 g faina
1 lingura pasta tomate
cimbru
900 g pireu subtire de cartofi(preparat cu lapte si unt)
300 ml supa pui
90 g branza rasa
sare
piper
mazare fiarta

MDP:

Cuburile de pui se calesc,se adauga ceapa,morcovii,lasi 5 min,amesteci,presari faina peste pui si mai lasi 2 min,adaugi treptat pasta tomate si supa iar dupa 10 min,pui cimbru.Se pune in tava si se lasa la racit.Peste pui asezi pireul,razi branza,dai la cuptor preancalzit 20 min.Servesti cu mazare verde.


Rulada cu ciuperci


Ingrediente 4 portii:

100 g unt
3 linguri faina
½ l lapte
8 oua
100 g cascaval
1 cutie ciuperci
1 ceapa
patrunjel 
sare

MDP:

Faina se desface in lapte,rezulta o ciulama subtire,pui ouale batute,sare,bati in continuare.Se unge tava cu ulei,pui hartie unsa cu unt,torni compozitia,dai la cuptor sa creasca si cand capata culoarea roz rastorni pe un servet pe care s-a ras cascaval.Ceapa se caleste in unt cu ciupercile si patrunjel,sare,se pune pe blat,se ruleaza.Se presara cu cascaval,se serveste.

Pt. bolnavii de ulcer-Pateuri cu branza


Ingrediente:

500 g cartofi fierti fara coaja
200 ml lapte
4 lingurite unt
2 oua
200 g branza de vaci
4 linguri gris
2 linguri smantana
verdeata tocata
sare

MDP;

Cartofii scursi bine se fac pireu,pui oul,untul si 1-2 linguri lapte.Tava se infaineaza NU se unge.Cu un cornet se fac pateuri rotunde sau patrate.In mijlocul fiecarui pateu se pune o lingurita umplutura de branza se acopera cu compozitia de cartof,se ung cu ou batut,se dau 20-25 min. la cuptor.
Umplutura de branza:fierbi 20 ml lapte,pui grisul cand s-a ingrosat lasi la racit.Pui branza de vaci peste gris,verdeata,sare,smantana,amesteci.



Jambon cu sos de smantana



Ingrediente:

5-6 felii jambon
1 pahar vin alb
1 pahar smantana
½ pahar bulion de rosii
½ pahar supa carne
1 ceapa
80 g unt
20 g faina

MDP:

Prepari un sos alb din:30 g unt si o lingura faina,stingi cu supa de carne,lasi sa se ingroase,adaugi ceapa tocata fin,bulionul,vinul,fierbi la foc mic 20 min.Pui smantana si mai fierb 3-4 min,pui restul de unt.Se asaza feliile de jambon incalzite in cuptor pe o farfurie si deasupra torni sosul,servesti fierbinte.

Pilaf de praz


Ingrediente 2 persoane

1 kg praz partea alba
1 cana orez
1 cana suc rosii gros
100 g margarina
sare
piper
marar

MDP;

Prazul rondele mici se caleste pana se inmoaie in margarina,se stinge cu sosul de rosii.In restul de margarina calesti orezul 2-3 min. pui sare,piper,amesteci cu prazul calit si pui 2 cani apa,dai la foc moale.Nu terciui orezul,la sfarsit pui marar.

Pui cu cartofi frantuzesti


Ingrediente 4 persoane:

4 cartofi medii,cuburi
2 cepe verzi taiate
2 jumatati piept pui fara os si piele
sare
piper
1 catel usturoi taiat
2 lingurite mustar Dijon
1 lingurita tarhon proaspat/ ½ lingurita uscat
1/3 ceasca vin alb/supa pui
2 linguri smantana

MDP;
Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun:cartofii,ceapa apoi puiul,se calesc pana se rumenesc cartofii iar carnea nu mai lasa apa 15 min. carnea se intoarce o data,se pune sare,piper.Cand sunt gata cartofii si carnea se scot pe farfurie,se tin la cald.
Sosul:se caleste 1 catel usturoi 1 min. in tigaie,se pune mustar,taron,vin,se mai lasa 2 min. la foc iute se ia de pe foc,se pune smantana,se toarna sosul peste pui si cartofi,se serveste.