vineri, 13 aprilie 2012

Tort special-Antonio Passarelli



In perioada Craciunului era o reclama cu Antonio care decupa un bradut intr-un cremsnit credeam eu,dar cum nu am liniste pana nu vad daca este asa,am cautat si am gasit bradutul care nu este facut din cremsnit ci este un tort deosebit.Il puteti face la orice ocazie speciala.
Iata reteta:

Bradulet de Craciun-Antonio


Ingrediente pentru prajitura:

Oua – 6 buc.
Lamai – 1 buc.
Zahar – 150 g
Zahar vanilat Castello – 150 g
Faina alba Castello – 80 g
Praf de copt – 15 g
Esenta de migdale – 15 ml
Esenta de vanilie – 15 ml
Ciocolata amaruie J.D. Gross – 100 g
Urda – 600 g


Ingrediente pentru glazura:

Ciocolata alba – 800 g
Unt – 100 g


Pentru crema:

Urda – 1 kg
Frisca batuta– 500 g
Ciocolata amara – 400 g
Zahar vanilat – 400 g
Coaja de porocala – 300 g
Esenta de portocale


Bradulet de Craciun
Timp de preparare: între 25 si 40 de minute, în functie de îndemânarea bucătarului
Mod de preparare
Se separă gălbenusurile de albusuri, apoi se rade coaja de lămâie. Atentie! Se utilizează numai partea galbenă sau verde, de exterior, a lămâii, nu cea albă, dinspre interior, care este amară. Se pune coaja rasă într-un bol alături de gălbenusuri si de zahăr. Se amestecă temeinic cu ajutorul unui tel, după care se adaugă urdă si 2 linguri de zeamă de lămâie. Separat, se bat albusurile cu un strop de sare, până devin ferme si se adaugă făina, apoi se adaugă, încet-încet, compozitiei, împreună cu ciocolata. Se lasă întregul amestec timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, într-o tavă învelită în foaie de copt. Separat, se face crema pentru umplutură din: urdă, friscă bătută, coji de portocale, ciocolata amară si esenta de portocale si migdale.
Când blatul este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, iar apoi se taie în două felii. Între cele două felii, se pune crema de urdă. Se decupează în forma unui brădulet de Crăciun. Se topesc în bain-marie ciocolata alba cu untul, apoi se pun ca glazură peste brăduletul de Crăciun.
Buon appetito e Buon Natale!

http://sarbatori.lidl.ro/retete/bradulet-de-craciun-2/