luni, 28 iunie 2010

Crema de branza cu verdeata

Ingrediente:

2 cani branza vaci
2 linguri smantana
2 linguri lapte
2 linguri unt
2 fire ceapa verde
cateva fire patrunjel
cateva fire marar
1/2 lingurita tarhon
sare
piper

MDP:

1.Branza scursa bine o amesteci cu ceapa tocata fin.Adaugi smantana,laptele,untul moale,mixezi pana amestecul devine cremos.
2.Pui tarhonul,patrunjelul,mararul tocate marunt,asezonezi cu sare,piper.O poti servi simpla sau cu garnitura de legume proaspete.

Reteta Clik Pofta buna!

vineri, 18 iunie 2010

Branza cu ierburi pe crutoane



Ingrediente:

1 Linugura frunze cimbru,proaspete
1 Lingura patrunjel
1 Lingura frunze tarhon,proaspete
1 Lingura frunze menta,proaspete
1/2 cana rosii uscate in ulei,scurse,tocate
240g branza capra,moale
12 felii paine
2 Linguri ulei ev masline/de gatit

Mdp:

Amesteci ierburile fin tocate,le pui in bol,pui rosiile si branza,amesteci bine.Acoperi cu folie plastic,dai la rece cel putin 2 ore,pana la 24 ore.

Preancalzesti cuptorul la 175C,tai coaja painii,tai fiecare felie pe 1/2,o presezi usor intr-o forma de briosa,presari ulei masline,coci 7-9 min,pana e crocanta si usor rumenita.Scoti din cuptor si lasi la racit 5 min in tava.

Asezi gramajoare de amestec branza pe feliile paine prajita,servesti.


Reteta:

Herbed Goat Cheese Bites
http://joelens.blogspot.com/2010/01/herbed-goat-cheese-bites.html

vineri, 4 iunie 2010

Colacei cu susan



Ingrediente 4 portii:

1 kg faina
2 oua
15 g drojdie
200 g zahar
200 ml lapte
200 g margarina
2 linguri seminte susan
sare

MDP:

1.Dizolvi zaharul in lapte caldut,pui drojdia,amesteci bine.Adaugi galbenusurile frecate cu sare,faina,framanti pana se incorporeaza faina,adaugi margarina topita,framanti sa ai un aluat uniform,elastic.Lasi la crescut 30-40 min,la cald.

2.Rupi bucatele de aluat faci suluri de gros. unui deget,din care tai bucati de cca 25 cm,modelezi covrigi rotunzi/in forma de opt,etc.

3.Ii asezi in tava,ungi cu albusurile batute usor cu sare,presari susan,dai la cuptorul bine incins pana devin aurii.

Covrigei crocanti



Ingrediente 4 portii:

500 g faina
200 g unt
250 ml lapte
25 g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare fina

Pt garnisit:

200 ml lapte/apa
1 lingura rasa sare

MDP:

1.Freci drojdia cu zaharul pana devine lichida,adaugi 100 ml lapte si 150 g faina,amesteci,lasi la dospit 30 min.

2.Adaugi restul de lapte,untul topit,sarea,amesteci bine,pui restul faina,framanti bine sa ai un aluat uniform si elastic.Lasi cca 20 min la crescut.

3.Rupi bucati de aluat,rulezi un sul subtire,modelezi covrigii,ii pui in tava,lasi la crescut 5-10 min.

4.Ii dai la cuptor bine incins cca 20 min,ii scoti ii ungi cu lapte/apa,presari saredai iar la copt 2-3 min,pana devin crocanti.Lasi in tava pana se racesc complet.

marți, 1 iunie 2010

Clatite cu pui si smantana



Ingrediente 4 portii:

Pt clatite:

500 ml apa minerala
2 oua
1 praf sare
250 g faina


Pt umplutura:

500 g ciuperci
1 piept pui
2 cepe
1 ardei gras verde
2 linguri ulei
1 lingura pasta tomate
2 linguri smantana
50 ml vin alb
1 legatura patrunjel
sare
piper

MDP:

1.S e fac 8 clatite care se tin la cald.Ciupercile se taie marunt,ceapa si ardeiul julien.Pieptul se curata de piele,se taie fasii.

2.Se pune uleiul la incins si se rumeneste carnea,se scoate,se caleste caepa si ardeiul pana se inmoaie.Se adauga ciupercile,pipptullsare,piper,vin,se lasa pana scade zeama.

3.Se pune pasta rosii si se mai lasa cateva min.Se ia de pe foc, se pune smantana,patrunjelul tocat.Se umplu clatitele,se servesc calde,ca aperitiv.

Prajitura cu branza si suc portocale



Ingrediente:

Pt pandispan:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 esenta vanilie

Pt crema:

1 kg branza dulce
1 pachet unt
1 cana zahar
1 esenta vanilie

Pt glazura:

1 l suc portocale acidulat
2 plicuri budinca vanilie

MDP:

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,esenta vanilie,se bate pana se topeste zaharul,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.Faina se incorporeaza cu lingura de jos in sus.Se toarna in tava unsa si pudrata cu faina,se coace 25-30 min,se lasa sa se raceasca.

Branza se freaca cu zaharul,pana se topeste.Se adauga untul moale,vanilia,se bate pana se obtine o crema omogena,se da la rece.

Sucul portocale se pune la fiert cu budinca,se lasa sa se ingroasa,sa se raceasca putin,se toarna peste branza,se da la rece cel putin 2 ore.