Ingrediente:
2 cani branza vaci
2 linguri smantana
2 linguri lapte
2 linguri unt
2 fire ceapa verde
cateva fire patrunjel
cateva fire marar
1/2 lingurita tarhon
sare
piper
MDP:
1.Branza scursa bine o amesteci cu ceapa tocata fin.Adaugi smantana,laptele,untul moale,mixezi pana amestecul devine cremos.
2.Pui tarhonul,patrunjelul,mararul tocate marunt,asezonezi cu sare,piper.O poti servi simpla sau cu garnitura de legume proaspete.
Reteta Clik Pofta buna!
luni, 28 iunie 2010
Crema de branza cu verdeata
Etichete:
Aperitiv,
branza,
Condimente,
Iunie 2010,
marar,
patrunjel,
smantana,
tarhon
vineri, 18 iunie 2010
Branza cu ierburi pe crutoane
Ingrediente:
1 Linugura frunze cimbru,proaspete
1 Lingura patrunjel
1 Lingura frunze tarhon,proaspete
1 Lingura frunze menta,proaspete
1/2 cana rosii uscate in ulei,scurse,tocate
240g branza capra,moale
12 felii paine
2 Linguri ulei ev masline/de gatit
Mdp:
Amesteci ierburile fin tocate,le pui in bol,pui rosiile si branza,amesteci bine.Acoperi cu folie plastic,dai la rece cel putin 2 ore,pana la 24 ore.
Preancalzesti cuptorul la 175C,tai coaja painii,tai fiecare felie pe 1/2,o presezi usor intr-o forma de briosa,presari ulei masline,coci 7-9 min,pana e crocanta si usor rumenita.Scoti din cuptor si lasi la racit 5 min in tava.
Asezi gramajoare de amestec branza pe feliile paine prajita,servesti.
Reteta:
Herbed Goat Cheese Bites
http://joelens.blogspot.com/2010/01/herbed-goat-cheese-bites.html
Etichete:
Aperitiv,
branza,
cimbru,
Condimente,
Iunie 2010,
menta,
Paine,
patrunjel,
rosii,
tarhon
vineri, 4 iunie 2010
Colacei cu susan
Ingrediente 4 portii:
1 kg faina
2 oua
15 g drojdie
200 g zahar
200 ml lapte
200 g margarina
2 linguri seminte susan
sare
MDP:
1.Dizolvi zaharul in lapte caldut,pui drojdia,amesteci bine.Adaugi galbenusurile frecate cu sare,faina,framanti pana se incorporeaza faina,adaugi margarina topita,framanti sa ai un aluat uniform,elastic.Lasi la crescut 30-40 min,la cald.
2.Rupi bucatele de aluat faci suluri de gros. unui deget,din care tai bucati de cca 25 cm,modelezi covrigi rotunzi/in forma de opt,etc.
3.Ii asezi in tava,ungi cu albusurile batute usor cu sare,presari susan,dai la cuptorul bine incins pana devin aurii.
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
covrigi,
Iunie 2010,
susan,
Taieturi culinare din ziare
Covrigei crocanti
Ingrediente 4 portii:
500 g faina
200 g unt
250 ml lapte
25 g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare fina
Pt garnisit:
200 ml lapte/apa
1 lingura rasa sare
MDP:
1.Freci drojdia cu zaharul pana devine lichida,adaugi 100 ml lapte si 150 g faina,amesteci,lasi la dospit 30 min.
2.Adaugi restul de lapte,untul topit,sarea,amesteci bine,pui restul faina,framanti bine sa ai un aluat uniform si elastic.Lasi cca 20 min la crescut.
3.Rupi bucati de aluat,rulezi un sul subtire,modelezi covrigii,ii pui in tava,lasi la crescut 5-10 min.
4.Ii dai la cuptor bine incins cca 20 min,ii scoti ii ungi cu lapte/apa,presari saredai iar la copt 2-3 min,pana devin crocanti.Lasi in tava pana se racesc complet.
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
covrigi,
Iunie 2010,
Taieturi culinare din ziare
marți, 1 iunie 2010
Clatite cu pui si smantana
Ingrediente 4 portii:
Pt clatite:
500 ml apa minerala
2 oua
1 praf sare
250 g faina
Pt umplutura:
500 g ciuperci
1 piept pui
2 cepe
1 ardei gras verde
2 linguri ulei
1 lingura pasta tomate
2 linguri smantana
50 ml vin alb
1 legatura patrunjel
sare
piper
MDP:
1.S e fac 8 clatite care se tin la cald.Ciupercile se taie marunt,ceapa si ardeiul julien.Pieptul se curata de piele,se taie fasii.
2.Se pune uleiul la incins si se rumeneste carnea,se scoate,se caleste caepa si ardeiul pana se inmoaie.Se adauga ciupercile,pipptullsare,piper,vin,se lasa pana scade zeama.
3.Se pune pasta rosii si se mai lasa cateva min.Se ia de pe foc, se pune smantana,patrunjelul tocat.Se umplu clatitele,se servesc calde,ca aperitiv.
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
ciuperci,
Condimente,
Iunie 2010,
patrunjel,
Pui,
rosii,
smantana,
Taieturi culinare din ziare,
vin
Prajitura cu branza si suc portocale
Ingrediente:
Pt pandispan:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 esenta vanilie
Pt crema:
1 kg branza dulce
1 pachet unt
1 cana zahar
1 esenta vanilie
Pt glazura:
1 l suc portocale acidulat
2 plicuri budinca vanilie
MDP:
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,esenta vanilie,se bate pana se topeste zaharul,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.Faina se incorporeaza cu lingura de jos in sus.Se toarna in tava unsa si pudrata cu faina,se coace 25-30 min,se lasa sa se raceasca.
Branza se freaca cu zaharul,pana se topeste.Se adauga untul moale,vanilia,se bate pana se obtine o crema omogena,se da la rece.
Sucul portocale se pune la fiert cu budinca,se lasa sa se ingroasa,sa se raceasca putin,se toarna peste branza,se da la rece cel putin 2 ore.
Etichete:
branza,
Budinca,
Condimente,
creme,
Desert,
Iunie 2010,
portocale,
Taieturi culinare din ziare,
vanilie
Abonați-vă la:
Postări (Atom)