sâmbătă, 6 iunie 2009

Patrate cu lamaie si fistic



Reteta originala foloseste lime si biscuiti graham si este a Martei Stewart.

Ingrediente:

Pt Crusta:

4 Linguri unt sarat,topit,rece
2/3 cana fistic sarat,prajit
113 g biscuiti ghimbir
1/4 cana zahar
coaja lamaie

Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi tava 20/20 cm,pui haartie pergament.Macini biscuitii in robot,adaugi celelalte exceptand untul.Cnd ai un praf fin pui untul,amesteci bine,pui in tava,presezi,cci 7-10 min pana incepe sa miroasa si incepe sa se rumeneasca.Racesti pe gratar cca 30 min.

Umplutura:

2 galbenusuri mari
390 g lapte condensat indulcit
1/2 cana suc lamaie(de la cca 4 lamai mici)
coaja lamaie-optional

Amesteci galbenusurile si laptele,apoi sucul,cu furculita.Torni umplutura peste crusta racita si coci pana se intareste cca 15 min la 175*C.Racesti in tava pe gratar,apoi dai la rece.Scoti din tava cu ajutorul hartii pergament,tai patrate.

Reteta aici:

Lemon Bars with Ginger Snap and Pistachio Crust

http://pietownpress.blogspot.com/2007/03/lemon-bars-with-ginger-snap-and.html

Salata pui cu paste,spanac si sparanghel


Ingrediente:

225 g paste fundite/farfale
450 g sparanghel,taiat de 5 cm lungime
450 g piept pui,fasii
1 lingurita condimente grecesti uscate
1 Lingura+1/4 cana ulei masline
1 Lingura coaja lamaie
6 Linguri suc lamaie
3/4 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita zahar
1/2 cana marar tocat
4 cani/113 g fr.spanac tanar
1/2 cana ceapa rosie,felii
1/2 cana feta,faramitata

felii lamaie

Pregatire:

Fierbi pastele dupa instructiunile pachetului,adaugi sparanghelul in ultimile 3 min.Scurgi,clatesti,racesti.
Presari puiul cu condimentele.Intr-o tigaie teflon,incalzesti 1 Lingura ulei masline,la foc peste mediu.Adaugi puiul,il intorci o data,pana e facut cca 7-8 min.Lasi carnea sa stea 10 min,feliezi de 1 cm gros.
In bol amesteci urmat. 5 ingred.si restul ulei,pui mararul.Amesteci spanacul cu 3 linguri dresing,il pui pe farfurie.Adaugi pastele,sparanghelul,puiul,ceapa si restul dresing,amesteci.Pui deasupra spanacului,presari feta si decorezi cu lamaie.

Reteta aici:

Bow-Tie Chicken Salad

http://cookkatie.blogspot.com/2008/05/more-pasta-salad-bow-tie-pasta-salad.html

Salata pui cu menta



Ingrediente:

300 g carne tocata pui
3-4 catei usturoi,tocati
3 Linguri ceapa(esalota) tocata/ceapa verde
2 lingurite lemongras fin tocat
5 felii ceapa rosie
2-5 ardei iuti
1 Lingura orez
sos peste
o mana frunze menta

Pregatire:

Usuci,prajesti orezul pana incepe sa-si schimbe culoarea(fara ulei).Iei de pe foc si-l macini in mojar cu pistil,pastrezi.
Incalzesti putin ulei in wok la foc mediu/mare,adaugi lemongrasul si 1/2 din esalote si prajesti 1 min.
Adaugi usturoiul dupa 30 sec pui carnea.Amesteci constant.
Adaugi sosul peste si ardeii,amesteci si asezonezi.
La final adaugi frunzele menta si orezul,amesteci si servesti.


Reteta aici:


Chicken and Mint Salad (Laab Kai)

http://www.jphpk.gov.my/English/chickenrecipes.htm

vineri, 5 iunie 2009

Tarte cu avocado si rosii cherry


Ingrediente 36 buc:

ulei masline,pt uns
foi placinta/hartie orez(Shanghai wonton )
2 avocado,pasate
90 g(1/3 cana) iaurt
10-12 picaturi sos ardei rosii Tabasco
250 g rosii cherry,tocate mare
1/2 ceapa rosie mica,fin tocata
1/3 cana coriandru tocat
2 Linguri suc lamaie


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Ungi fin formele de mini briose,36 buc de 30 ml(1,5 Linguri).Pui in fiecare forma foile,presezi la baza si margini.Coci 8 min pana sunt maro-aurii si crocante,lasi deoparte in forma pana se racesc complet.
2.Pui in bol avocado,iaurtul,amesteci,adaugi Tabasco,dupa gust.Amesteci in bol: rosiile,ceapa,coriandrul si sucul lamaie.Asezonezi cu sare,piper.
3.Pui amestecul avocado in fiecare cupa foitaj,aranjezi pe farfuria servit,pui deasupra amestecul rosii,servesti imediat.


Faci dinainte :prepari si termini pasul 1 cu 2 zile inainte,pastrezi in vas etans.Continui pasul 2 cu 4 ore inainte.Pastrezi amestecul avocado in vas etans in frigider.Acoperi suprafata amestecului cu plastic,sa previi inegrirea.

Reteta aici:

Avocado & cherry tomato salsa wonton cases

http://www.taste.com.au/recipes/18689/avocado+cherry+tomato+salsa+wonton+cases

Placintele cu cartofi si curry


Sunt delicioase calde,cu salata si chutney sau reci.Pot fi coapte direct sau congelate.

Ingrediente 4 buc:

300 g cartofi,bucati mici
100 g mazare congelata
2 lingurite ulei
1 ceapa,feliata
1-2 lingurite pasta curry,de orice tip
1 lingurita seminte mustar negru
suc de la 1/2 lamaie
o mana coriandru,tocat
375 g foitaj
1 ou,batut

Pregatire:

1.Incalzesti o tigaie mare cu apa,pui cartofii,fierbi 8 min,pana sunt moi,adaugi mazarea cu 1 min inainte de sfarsitul timp de fiert.Scurgi,lasi deoparte.
2.Incalzesti uleiul in tigaie,prajesti ceapa pana se inmoaie si se coloreaza putin,adaugi pasta curry,semintele mustar,le prajesti cateva min,pana dezvolta aroma.Adaugi cu grija cartofii si mazarea,amesteci cu grija sa nu se terciuiasca.Adaugi sucul lamaie,coriandrul,lasi la racit.
3.Incalzesti cuptorul la 200*C/Gaz 6.Pui foitajul pe masa infainata,il intinzi putin dai forma patrata.Tai 4 patrate,apoi il tai pe fiecare in 1/2 sa ai 8 dreptunghiuri.Asezi 4 dintre ele pe hartie copt,ungi marginile cu ou batut,pui 1/4 din umplutura pe fiecare,in centru,asezi celalalt dreptunghi deasupra,presezi marginile impreuna sa sigilezi placintele.Ungi cu mai mult ou,apoi coci 20 min,pana sunt aurii.Daca sunt congelate,le coci 30 min.Servesti cu salata verde si o lingurita chutney.

Reteta si info nutritie aici:

Curried potato pasties

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/9591/curried-potato-pasties

Telina gratinata cu friptura in crusta alune si maghiran





Ingrediente:

250 g telina
100 g conopida
supa
branza afumata,rasa
150 ml smantana grasa
sare,piper
nucsoara
unt
4 felii cotlet porc
2 oua
60 g alune macinate
maghiran proaspat
ulei

Pregatire:

Fierbi conopida in supa cca 10 min.Feliezi cu razatoarea/mandolina telina.Incalzesti untul in bol,pui un strat felii telina,adaugi o lingura supa si smantana,branza rasa,sare,piper,nucsoara.Repeti pana termini. Adaugi felii conopida desupra cu putina smantana,sare,piper,nucsoara si branza.Coci 20-25 min la 200*C.Sarezi si piperezi carnea.Tai maghiranul si-l amesteci cu oul batut si alunele.Treci carnea prin faina si apoi prin amestecul de ou si alune,prajesti in ulei.

Reteta aici:

Celery Gratin

http://almondcorner.blogspot.com/2008/05/celery-gratin.html

Telina coapta cu 20 catei usturoi



Ingrediente 4 portii:

8 tije telina,taiata diagonal,buc. de 1 cm
20 catei usturoi,taiati pe 1/2 in lungime
2 Linguri ulei masline
2 Linguri frunze telina tocate
Fleur de sel,sare de mare,dupa gust

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 180*C,pui gratarul/raftul in mijloc.
2.Pe o hartie copt combini telina,usturoiul,uleiul,sare.
3.Coci cca 10 min,amesteci si coci inca 10 min.Presari cu telina tocata si portivesti gustul.
4.Servesti cu carne la gratar.

Reteta aici:

Celery Roasted with 20 Cloves of Garlic

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8407

Sushi cu fructe



Ingrediente cca 10 sushi:

2 cani + 2 Linguri lapte*
8 Linguri orez Risotto
1 lamaie,coaja
1/2 lingurita extract pur lamaie
2-3 Linguri zahar trestie/dupa gust
1 mar verde,feliat(picuri lamaie peste,sa previi oxidarea)
1 grapefruit roz,cu membrana alba scoasa
frunze menta
nuca cocos rasa
sos zmeura


Pregatire:

Speli orezul cu apa rece.
In oala incalzesti laptele cu extractul si coaja lamaie.
Cand ajung la punctul fierbere,pui orezul,reduci focul,fierbi la foc mic,agiti din cand in cand,cca 20 min sau pana cea mai mare parte din lichid a fost absorbit.
Adaugi zahar dupa gust,amesteci,lasi la racit,amesteci rar.
Cu palmele umezite fin,formezi mici sushi.Prefera sa le manance caldute,daca e nevoie reancalzesti.Pui o felie de fruct mar/grapefruit/mango/fructe de sezon pe fiecare sushi.
Presari cocos ras si pui o frunza menta.Servesti cu sos zmeura.

lapte*-poti inlocui laptele, cu lapte cocos

Reteta aici:

Fruit Sushi

http://www.latartinegourmande.com/2008/11/17/fruit-sushi/

Placinta mere cu branza



Ingrediente 20 buc:

Aluat:

300 g faina
10 g drojdie
1 Lingura zahar
1 cana lapte caldut
1 ou

Pt deasupra/Toping:

500 g branza dulce
80 g zahar
1 Lingura suc lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 oua
2 plicuri budinca vanilie
1200 g mere acrisoare
200 g gem cirese
100 g gem caise
1 Lingura zahar pudra
20 g migdale tocate


Pregatire:

1.Amesteci impreuna:laptele,drojdia,1 Lingura zahar,pana se dizolva drojdia,lasi 5 min.
Cerni faina.Pui zaharul peste 3 cani faina in bol mare,adaugi amestecul drojdie,untul,coaja lamaie,faci un aluat moale.Rastorni pe supraf. infainata si framanti adaugand faina 6-8 min,pana obtii un aluat omogen si elastic.Faci o bila din aluat il pui in bol uns cu ulei,intorci sa se acopere peste tot cu ulei.Acoperi cu prosop si lasi la crescut in loc cald1-1,5 ore pana se dubleaza.
Faci umplutura:pui branza la scurs,apoi bati ouale cu zaharul,sucul si coaja lamaie,ouale si budinca.
Cureti merele,scoti cotorul,tai felii de 1 cm.
Preancalzesti cuptorul la 200*C.
Pui in tava mare hartie pergament,ungi.
Pui aluatul pe supraf usor infainata si framanti cateva min sa scoti aerul.
2.Intinzi aluatul.
Intinzi branza deasupra.
3.Aranjezi feliile mere.
Lasi la crescut in loc cald cca 20 min.
4.Coci 20 min,scoti si decorezi centrul feliei de mar cu gem cirese/ce-ti place.
5.Presari zahar pudra si coci inca 15 min.
6.Intinzi gemul caise peste prajitura fierbinte,presari migdale tocate.

Reteta si info nutritional aici:

Apple pie with cottage cheese

http://www.cookadvice.com/step_by_step/apple-pie-cottage-cheese.htm

Piure conopida


Ingrediente 6 portii:

1 ceapa,tocata
1/4 cana unt
1 conopida medie,taiata bucati
4 catei usturoi
3 cani lapte
sare,piper,dupa gust

Pregatire:

1.In oala mare,la foc mediu,inmoi ceapa in 30 ml/2 Linguri unt.
2.Adaugi conopida,usturoiul,laptele.Asezonezi cu sare,piper,aduci la fiert.
3.Reduci focul,acoperi si fierbi delicat pana conopida e moale,cca 15 min.
4.Scurgi bine,pastrezi lichidul pt alt uz.
5.In robot pasezi conopida cu restul de unt 30 ml/2 Linguri si nu mai mult de 60 ml(1/4 cana) din lichidul de fierbere,ajustezi gustul.
6.Servesti cu:porc,vita,pui.

Reteta aici:

Cauliflower Puree

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8403

Chifle pt Burgeri


Sunt f bune in ziua in care sunt facute,dar le poti pastra pana la 3 zile la temp camerei,acoperite.Le poti reancalzi la micro.

Ingrediente 18 buc:

1+1/4 cani lapte
6 Linguri grasime vegetala nehidrogenata
3 cani faina obisnuita
1/4 cana zahat tos
1 Lingura sare
1 pachet drojdie uscata(2+1/4 lingurite)


Pregatire:

1.Pui laptele in craticioara mica si aduci la fiert la foc mediu.Cand incepe sa fiarba,iei de pe foc si adaugi grasimea,amesteci sa se topeasca.Lasi sa se raceasca pana la 40-46*C.
2.Adaugi laptele cald si restul ingred in bolul mixerului,amesteci la vit mica pana aluatul vine impreuna si se retrage de pe marginile vasului,cca 1 min.Maresti viteza la mediu si amesteci pana aluatul e neted si elastic cca 4 min.
3.Ungi fin un bol mare,pui coca,o intorci sa se unga cu ulei.Acoperi cu prosop umed,lasi la crescut in loc cald,cca 1 ora,pana se dubleaza.
4.Impingi aluatul in jos pe supraf curata.Imparti aluatul in 18 buc.Formezi din fiecare bucata o chifla,restul le pastrezi acoperite cu prosopul.Nivelezi chifla si o asezi pe hartia copt,repeti cu celelalte buc aluat.
5.Lasi chiflele la crescut pana se dubleaza cca 30-40 min.Incalzesti cuptorul la 200*C.Pui raftul in mijlocul cuptorului.
6.Coci chiflele pana sunt maro-aurii si au temp interna de 88*C,cca 15-17 min.Scoti si racesti pe gratar cel putin 10 min inainte servire.

Reteta aici:

CHOW Slider Hamburger Buns

http://userealbutter.com/2009/01/30/slider-buns-recipe/

Prajiturele belgiene,olandeze





Ingrediente:

250 g faina obisnuita
1/4 Lingura bicarbonat sodiu
150 g margarina,rece
125 g zahar tos
1/4 lamaie,coaja rasa
1/4 Lingura ierburi specula*
3/4 ou
1 galbenus(1 Lingura lapte)
migdale intregi
170 g martipan

Pregatire:

Pui in bol:faina,bicarbonat,margarina,zahar.
Freci cu degetele pana obtii firimituri.
Pui oul in 2 transe astfel ca aluatul sa nu fie lipicios.
Infoliezi si dai 30 min la rece.
Intinzi 1/2 din aluat o foaie patrata,groasa de 3 mm.
Intinzi martipan/pasta migdale de aceiasi dimensiune.
Intinzi si restul aluat,de aceiasi marime si le pui pe toate 3 impreuna,cu pasta migdale/martipan intre ele.
Faci taieturi cu spatele cutitului si pui migdale in mijlocul fiecarui patrat.
Ungi cu galbenus cu lapte deasupra.Lasi 10 min,ungi iar.
Coci 35 min la 175*C,verifici si daca incepe sa se rumeneasca la colturi prea mult,pui folie Al.
Pui cu hartia copt pe o tava,lasi la racit.
Dupa 20 min,poti taia,dar e mai bine sa o tei a 2 a zi.Se taie mai bine si are gust mai bun.

ierburi specula*=cantit egale(1/8 lingurita) de nucsoara,scortisoara,cuisoare,ghimbir,cardamom,piper alb

Reteta aici:

Filled cookie - Gevulde koek, groot stuk

http://prietepraat.web-log.nl/prietepraat/2006/09/filled_cookie_g.html

Semilune cu migdale/nuci



Ingrediente:

240 g faina
60 g unt
80 g lapte
1 ou
8 g drojdie
200 g migdale/nuci
200 g zahar
0,4 g cardamom
sare,dupa gust

Pregatire:

Incalzesti laptele,adaugi drojdia,sare,oul,untul si faina cernuta,faci aluatul.Lasi la crescut 1-1,5 ore,imparti in 30 bile mici de cca 2 cm grose.Pui umplutura in mijlocul fiecaruia,pliezi,lipesti marginile. Decorezi cu un model si coci 30 min la 160-180*C.Pt umplutura macini nucile prajite si amesteci cu zaharul in proportie de 1:1.

Reteta aici:

Sheker Bura

http://slis.cua.edu/ihy/sp2000/cuisines/dessert.htm

Umplutura castane pt curcan

Ingrediente:

900 g castane
6 cani firimituri paine moale
1/2 cana unt topit
1/4 cana ceapa tocata
1 lingurita sare
1 lingurita condiment pt pui
1 Lingura patrunjel tocat

Pregatire:

Cureti castanele de coaja,fierbi,pasezi,pireul obtinut il amesteci cu firimiturile paine,untul topit,ceapa si condimentele,amesteci bine.Umplii usor prin gat curcanul.

Reteta aici:

CHESTNUT DRESSING

http://www.chestnutsonline.com/recipes.htm

Somon si orez cu castane



Ingrediente:

1 cana orez Basmatti
2 cani apa
4 fripturi somon
2 Linguri unt

Garnitura castane:

450 g castane proaaspete,decojite,tocate
2 Linguri unt
2 lingurite zahar brun
2 Linguri patrunjel tocat

Pregatire:Orezul:aduci la fiert 2 cani apa,pui orezul,acoperi,aduci iar la fiert.Reduci focul la mic si fierbi 15 min.Cand e gata pui 1/2 amestec castane,amesteci bine.Decorezi cu putin patrunjel tocat.
Somonul:topesti 2 linguri unt si ungi putin ambele parti ale fiecarei bucati somon,pui pe gratar,cca 10 min,timpul este in functie de grosimea bucatii.Decorezi cu 1/2 ramasa de amestec castane.
Garnitura castane:topesti 2 linguri unt in tigaie,adaugi castanele tocate si zaharul brun,le sotezi pana sunt aurii.


Reteta aici:

SALMON AND RICE WITH CHESTNUTS

http://www.chestnutsonline.com/recipes.htm

Supa de dovleac


Ingrediente 4-6 portii:

1,25 litri supa/bulion carne,plus carne
1 kg dovleac,decojit,feliat
1/2 lingurita ghee/unt clarificat
1 Lingura faina simpla


Pregatire:

1.Aduci supa la fiert,adaugi dovleacul gatesti la foc mic pana e moale cca 30 min,iei de pe foc.
2.Topesti untul in cratita mica,adaugi faina,amesteci usor pana cand incepe sa fie maro.Pui putina supa,amesteci bine.Transferi amestecul faina peste dovleac,amesteci bine.
3.Pasezi in blender,repui pe foc,aduci la fiert,ajustezi gustul,servesti imediat.

Reteta aici:

Shourbet Ya’teen

http://homemade-recipes.blogspot.com/2007/06/shourbet-yateen.html

Salata cremoasa legume


Ingrediente:

1/4-1/2 cani maioneza vegetala
2 Linguri otet balsamic alb/la alegare
1 lingurita nectar agave/ce indulcitor doresti
1/2 lingurita seminte telina
1/4 lingurita marar
1/2 lingurita tarhon uscat
sare,piper,dupa gust
225 g amestec varza si morcovi/mai mult,dupa cum e nevoie
170 g rosii cherry

Pregatire:

Amesteci toate ingred,fara varza si morcovi taiate julien/rase mare,si fara rosii,in bol mic.Torni peste amestecul varza si morcov,amesteci bine.Adaugi rosiile,amesteci delicat.Refrigerezi pana servesti.

Reteta aici:

Creamy Herbed Coleslaw with Grape Tomatoes

http://blog.fatfreevegan.com/2006/04/creamy-herbed-coleslaw-with-grape.html

Salata calda de pui



Ingrediente:

2 fileuri pui
suc de la 1 lamaie
1 catel usturoi,zdrobit
60 ml ulei masline
putin oregano
putin cimbru
piper verde,zdrobit,dupa gust-optional
amestec de salata
ceapa verde,fin tocata
ridichi,fin feliate
15 ml capere,spalate,uscate
15 ml otet vin rosu

Pregatire:

Combini sucul lamaie,usturoil,uleiul si ierburile,ungi fileurile pui peste tot.Presari cu piperul zdrobit,lasi sa stea 1/2-1 ora/peste noapte in frigider.Imparti salata in portii individuale.Incalzesti gratarul si prajesti puiul la foc viu,pe ambele fete,ungandu-l cu restul de marinata.Cand puiul e rumenit peste tot,il scoti si-l lasi sa se raceasca 2 min.Torni otetul in tigaia gratar.Feliezi carnea o pui deasupra salatei si torni sosul din tigaie,servesti imediat.

Reteta aici:

Warm Chicken Salad

http://www.jphpk.gov.my/English/chickenrecipes.htm

Pui in stil frantuzesc/Bois Boudrain


Ingrediente 4 portii:

225 g ceapa tocata(esalota)
113 g ulei masline
113 g otet
sare+6 boabe piper negru
60 g ketchup
113 g rosii tocate
2 lingurite sos worcester
2 Linguri asmatui tocat
2 Linguri frunze ceapa/arpagic tocat
4 Linguri tarhon tocat

carne pui


Pregatire:

1.Amesteci ingred impreuna pt sos(pe foc).
2.Prajesti puiul pana e auriu si crocant il tai bucati mici,asezonezi,asezi pe platou servire.
3.Cat e fierbinte torni sosul,lasi sa se raceasca.
4.Chiar inainte servit,decorezi cu crengute tarhon,asmatui,arpagic si coriandru.

Reteta aici:

Bois Boudrain

http://www.itv.com/Lifestyle/Food/RosemaryShrager/Recipes2008/TX36BoisBoudrain/default.html

Sfecla cu sos Skordalia


Ingrediente:

1 kg sfecla
2 Linguri otet

Sosul Skordalia:

4 catei usturoi striviti
6 Linguri ulei
sare si piper

Pregatire:

Speli si cureti sfecla,o fierbi 40-45 min,pana se inmoaie.O cureti de coaja si cat este inca fierbinte o tai felii.
Amesteci toate ingred pt sos si torni peste sfecla.


Reteta aici:

Beets Skordalia

http://www.faliraki-info.com/susie/greek-recipes/appetizes-salads/beets-skordalia.htm

Mini tarte cu dovleac si ardei copt







Ingrediente pt aluat:

2+ 1/2 cani faina obisnuita
1 lingurita sare
1 Lingura zahar
1 cana(225 g) unt nesarat,rece,taiat bucati mici
1/4- 1/2 apa rece de la gheata

Pregatire:

1.In bolul robotului,combini: faina,sarea,zaharul.Adaugi untul si amesteci 8-10 sec.
2.Cu robotul pornit,adaugi apa rece,incet,amesteci pana aluatul vine impreuna,fara a fi umed sau lipicios,nu amesteci mai mult de 30 sec.Pt testare,storci o bucata mica aluat,daca e faramicioasa adaugi putina apa rece,1 lingura la un moment dat.
3.Formezi aluatul si-l infoliezi.Dai la rece,cca 1 ora.

Umplutura:

2 cani dovleac,taiat cuburi si copt la cuptor pana e moale
1 cana carne pui,gatita,cuburi
2 ardei rosii copti,felii
2 cepe verzi,taiate
3 oua
1 cana lapte
1/2 cana parmezan
1 lingurita pudra chili
sare,piper,dupa gust


1.Intinzi aluatul de 3 mm gros.Pui in forme,presezi pe baza si margini,tai excesul aluat.
2.Umplii tartele cu dovleac,pui,ardei,ceapa.
3.In bolul mixerului amesteci restul ingred.Torni budinca/crema in tarte si coci la cuptorul preancalzit la 175*C,pana sunt maro-aurii si budinca s-a intarit.
4.Scoti din cuptor si servesti calde/la temp camerei.


Reteta aici:

Pumpkin Tarts

http://www.mykitchensnippets.com/2008/11/pumpkin-tarts.html

Sos menta


Ingrediente:

1/2 cana/30 g frunze menta
3 ardei iuti verzi
1 cana iaurt
sare,dupa gust

Pregatire:

Pui in blender:menta,ardeii si putina apa,adaugi iaurtul,sare,omogenizezi,servesti rece.

Reteta aici:

Mint Raita

http://www.cuisinecuisine.com/MintRaita.htm

Miel aromat cu piure cartofi


Ingrediente 4 portii:

8 cotlete miel

Pt marinata:

1 Lingura ulei vegetal
3 cm ghimbir proaspat
1/2 lingurita din fiecare:turmeric,garam masala
1 lingurita din fiecare:seminte chimen si coriandru,prajite
2 Linguri iaurt
1 ardei iute verde,fin tocat
suc de la 1/2 lamaie

Pt piure:

600 g cartofi,sferturi
50 g unt
1 lingurita seminte mustar negru
2 catei usturoi,fin feliati
1 rosie mare,tocata
2 Linguri smamtana grasa/double crem
1 legatura mica coriandru


Pregatire:

1.Combini ingred pt marinata,pui mielul,intorci sa se acopere peste tot,acoperi si dai la rece peste noapte.
2.Preancalzesti cuptorul la 180*C/gaz 4.Pui carnea pe gratar deasupra tavii.Coci 20 min pt gatit mediu,apoi lasi 5 min la odihna.
3.Fierbi cartofii pana sunt moi,scurgi,pasezi,lasi deoparte.Topesti untul in tigaie mica,adaugi semintele mustar,usturoiul si rosiile,gatesti 1 min.Pui peste cartofii,smantana si coriandrul,asezonezi.
4.Servesti mielul cu piureul cartofi si raita/sos menta-vezi reteta.
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/06/sos-menta.html

Reteta si info nutritional aici:

Adraki lamb chops with spiced potato mash recipe

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Adraki_lamb_chops_with_spiced_potato_mash_3080

Sare cu ierburi SUA



Folosesti la carne:pasare,vita sau floricele/popcorn.

2 cani sare naturala
1 Lingura zahar brun
1 Lingura pudra ardei iute
1 Lingura oregano
1/2 lingurita pudra usturoi

Reteta aici:

Herb-Salt Blends

http://www.parents.com/recipes/cooking/with-kids/easy-to-make-homemade-goodies/?page=6

Sare cu ierburi stil marocan


Folosesti la carne:pasare,vita sau floricele/popcorn.

Ingrediente:

2 cani sare natural;a
1 Lingura paprika
2 lingurite chimen
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita boia iute/cayenne pepper
1/4 lingurita pudra ghimbir


Le poti amesteca/pune in straturi in sticla sau borcan.

Reteta aici:

Herb-Salt Blends

http://www.parents.com/recipes/cooking/with-kids/easy-to-make-homemade-goodies/?page=6

Sare cu ierburi mediteraneene



Folosesti la carne:pasare,vita sau floricele/popcorn.

Ingrediente:

2 cani sare naturala
1 Lingura busuioc
1 Lingura maghiran
2 lingurite piper negru
1 lingurita rozmarin
1 lingurita cimbru

Le poti amesteca/pune in straturi in sticla sau borcan.

Reteta aici:

Herb-Salt Blends

http://www.parents.com/recipes/cooking/with-kids/easy-to-make-homemade-goodies/?page=6

Dresing cu lapte batut si usturoi



Ingrediente pt 2 cani:

1/2 cana smantana fermentata/sour cream,degresata
1/2 cana maioneza,degresata
1 cana lapte batut degresat
1 catel usturoi
1 Lingura zahar/nectar agave
1/2 lingurita pudra mustar
1/4 lingurita ardei iute/paprika afumata
sare,piper,dupa gust

Pregatire:

Amesteci toate in blender.Pastrezi 1 saptamana/mai mult.

Reteta si info nutritie aici:

BUTTERMILK GARLIC SALAD DRESSING

http://kitchen-parade-veggieventure.blogspot.com/2008/06/buttermilk-garlic-salad-dressing.html

Mancare de linte cu orez


Ingrediente :

1/4 cana ulei masline
2 cepe mari, injumatatite fin feliate
1 cana linte maro,spalata si scursa bine
1,5 cani orez bob lung,spalat si uscat bine
apa
1 lingurita enibahar/allspice
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita din fiecare:sare,piper


Pregatire:

Incalzesti uleiul in tigaie,pui ceapa si o prajesti pana e maro-aurie.
Scoti 1/2 din ceapa pe farfurie,acoperi cu hartie absorbanta,sa se scurga si sa devina crocanta.
Speli bine orezul de cateva ori.
Il acoperi cu apa rece,lasi 30 min deoparte,scurgi bine.
Pui lintea in tigaie,o acoperi cu 2,5 cani apa.Fierbi la foc mic neacoperita 25 min,pana e moale.
Adaugi orezul,condimentele,sare,piper si restul de ceapa.Aduci la fiert,micsorezi focul,acoperi si fierbi la foc mic 15 min.
Decorezi cu ceapa crocanta.
Servesti calda/rece cu iaurt si salata.

Reteta aici:

Fedai's Mujadara Dish

http://6abkhatummi.blogspot.com/2008/02/fedais-mujadara-dish.html

Amaranth fiert

Ingrediente:

1 cana amaranth(seminte)
1 catel usturoi,tocat fin/pisat
1 ceapa medie,fin tocata
3 cani apa/supa vegetala
sare de mare/sos soia,dupa gust
sos iute,dupa gust
Decor:2 rosii prunisoare

Pregatire:

Combini amarantul,usturoiul,ceapa si supa in oala de 2 litri,fierbi,reduci focul si fierbi acoperit,la foc mic,cca 20 min,pana lichidul e aproape absorbit.
Amesteci bine.In cazul in care amarantul nu e destul de moale(trebuie sa fie crocant)fierbi usor,amestecand des,pana se ingroasa,cca 30 sec.Adaugi sare/sos soia,dupa gust.
Adaugi cateva picaturi sos iute si decorezi cu rosii tocate.

Reteta aici:

Amaranth "Grits"
http://chetday.com/amaranth.html

Mancare cu amaranth si sos

Ingrediente:

1 cana seminte amaranth
2,5 cani apa
1 Lingura ulei masline
1 buchet spanac/frunze tinere amaranth
2 rosii,decojite,tocate
225 g ciuperci,feliate
1,5 lingurita busuioc
1,5 lingurita oregano
1 catel usturoi tocat
1 Lingura ceapa,tocata
sare de mare si piper,dupa gust

Pregatire:

Pui amarantul in apa fiarta,aduci la fiert,reduci focul,acoperi si fierbi la foc mic 18-20 min.
Cat fierbe,cureti spanacul si-l fiarbi pana e moale.Pui rosiile in apa fiarta,decojesti,toci.Incalzesti uleiul la foc mediu,pui usturoiul si ceapa.Le sotezi cca 2 min.Adaugi rosiile,ciupercile,busuiocul,oregano,sare,piper si 1 lingura apa.Scurgi si tai spanacul,il adaugi la celelalte.Gatesti inca 10-15 min,amesteci rar.Pasezi usor rosiile cand e gata.
Amesteci sosul in amatanthul fiert sau pui deasupra cu lingura.

Reteta aici:

Amaranth with Spinach Tomato Mushroom Sauce

http://chetday.com/amaranth.html

Trandafir




http://www.cross-stitch-centre.co.uk/acatalog/free.html

Flori



http://www.disegnipuntocroce.net/Disegni-punto-croce-fiori/Disegni-punto-croce-fiori-vari.JPG

Dalmatian



Saracutul s-a incurcat in lesa!

http://www.tuttoricamo.com/spaziohobby/HobbyCreativi/GalleriaRicamo.htm

Ursuleti pictori



http://www.disegnipuntocroce.net/Disegni-per-punto-croce-di-Winnie-The-Pooh.html

Baby bip bip



http://www.disegnipuntocroce.net/Disegni-punto-croce-cartoni-animati/Disegni-punto-croce-baby-bip-bip.JPG

miercuri, 3 iunie 2009

Cozonac economic



Ingrediente:

1 kg faina
50 g drojdie proaspata
200 ml ulei
300 g zahar
250 ml lapte/mai mult in functie de marimea oualelor
6 galbenusuri de la oua f mari
1 lingurita sare
coaja lamaie si portocala
vanilie
es rom

umplutura-dupa dorinta

Pregatire:

Faina in bol,in centru pui drojdia maruntita putin zahar si putin lapte,amesteci putin sa incorporezi si putina faina,lasi la crescut.Adaugi restul de lapte, galbenusurile frecate cu restul zahar,mirodeniile,formezi aluatul,la sfarsit incorporezi uleiul,cate putin.Framanti pana nu se lipeste de mana.Lasi la crescut,cel putin 2 ore.In acest timp il impingi de cateva ori in jos cu palma,lasi iar la crescut,repeti.Cand a expirat timpul,imparti aluatul in 2 bucati.Fiecare bucata o imparti in 2-3 parti egale.Intinzi fiecare bucata cu degetele,pui umplutura dorita sau numai stafide/rahat,etc,rulezi.Impletesti in 2 sau 3.Ies 2 cozonaci,ii pui in 2 tavi(marime tava 37/12 cm) captusita cu hartie copt,lasi la crescut pana umplu forma,ungi cu ou deasupra.Dai la cuptor preancalzit 30-45 min.

Nu-mi ies tot timpul asa;pt ca exagerez cu umplutura imi apare o frumoasa,mare,gaura in mijloc.

Curry de miel cu conopida



Ingrediente 4-6 portii:

875 g miel
15 ml/1 Lingura faina obisnuita
25 ml/2 Linguri ulei vegetal
20 ml/4 lingurite pudra curry
15 ml/1 lingurita ghimbir ras sau 5ml/1 lingurita pudra ghimbir
2 catei usturoi,tocati
1 cutie/796 ml rosii nescurse,tocate
3 cani buchetele conopida
1 ardei gras verde si 1 ardei gras rosu,cuburi
patrunjel tocat


Pregatire:

1.Tai carnea,usuci si treci prin faina.
2.In tigaie mare,incalzesti 1 lingura ulei,la foc mediu.Pui 1/2 din carne,lasi cca 2 min pe fiecare parte,pana se rumeneste,scoti pe farfurie,repeti cu restul carne ramasa.Scoti excesul grasime din tigaie,stergi cu prosop hartie.
3.In tigaie,incalzesti restul ulei la foc mediu,prajesti pudra curry,ghimbirul,usturoiul,amesteci constant 1 min,pana dezvolta aroma.Adaugi rosiile si repui pe foc;fierbi la foc mic,acoperit 45 min.Adaugi conopida,ardeiul gras,gatesti acoperit 10-15 min sau pana mielul e moale si legumele moi-crocante.Asezonezi cu sare si piper,dupa gust.Presari patrunjel.Servesti peste taitei cu ou.


Reteta aici:


Cauliflower and lamb chop curry

http://www.hedgerowfarm.ca/pages/recipes.html#curry

Floricele picante cu spirulina



100 g floricele/popcorn
1 cub unt topit
1/2 lingurita pudra chilli
1 lingurita pudra spirulina

Pregatire:

Pui toate ingred in bol mare/punga,agiti pana se acopera bine floricelele.

Reteta aici:

Spicy popcorn

http://www.musina.gov.za/spirulina//index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=30

Rulouri cu alge si varza




Ingrediente 4 portii:

1/2 varza chinezeasca
1 morcov mediu,taiati julien
170-225 g tofu,taiat fasii de 6 mm
porumb baby
4-5 foi nori prajite
ghimbir murat,sos soia si wasaby,pt servit

Pregatire:

Tai varza pe 1/2 in lungime.Tai 1/2 in 4 sferturi.Pui sferturile varza,morcovii la abur pana se inmoaie,cca 5 min.Racesti complet.
Odata ce varza e rece,scurgi bine o pui pe prosop bucatarie/covorasul pt sushi/de bambus acoperit cu prosop hartie.Rulezi prosopul,presand usor,sa elimini excesul umezeala.
Asezi o bucata alga pe covoras bambus pui un strat gros de varza,incepand de la cca 2,5 cm le la margine si lasi 5 cm deasupra,sa fii sigura ca varza nu iese la margine apoi deasupra pui straturi de tofu,morcov,porumb,sau orice combinatie din cele 3.
Fai rulourile: Ridici covorasul de la marginea cea mai aproape de tine si aduci peste tofu,rulezi bine alga in jurul umpluturii,cand ajungi la marginea mai indepartata inmoi degetele in apa(ai un castronas aproape) si ungi alga sa se lipeasca.Pui ruloul cu lipitura in jos,repeti cu restul ingred.Tai ruloul in 6-8 buc cu un cutit ascutit.Servesti cu ghimbir murat,sos soia si wasabi.


Reteta aici:

Cabbage Nori Rolls

http://blog.fatfreevegan.com/2006/05/cabbage-nori-rolls.html

Omleta in straturi cu spanac si rosii


Ingrediente 6 portii:

1 ceapa
1 catel usturoi
1 Lingura ulei masline
250 g spanac tanar,oparit
200 ml smantana groasa
1 Lingura parmezan ras
10 oua
190 g pesto rosii uscate(conserva)
2 Linguri smantana
2 Linguri parmezan

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 170*C.Ungi si pui hartie intr-o forma de paine/terina de 1 litru.Tai ceapa si usturoiul,le prajesti in ulei la foc mediu-mic,3 min,pana se inmoaie.Adaugi spanacul,apoi pasezi in blender cu smantana si 1 lingura parmezan.Asezonezi,adaugi 5 oua batute.Bati 5 oua cu pesto de rosii si 1 lingura parmezan,asezonezi.Torni 1/2 din amestecul rosii in forma.Asezi forma in tava,apoi torni apa in tava pana la 1/2 din inaltimea terinei.Coci 10 min,pana se intareste.Repeti straturile coci 1/2 din amestecul spanac,restul de amestec rosu,10 min fiecareAdaugi ultimul strat verde si coci 20-25 min.Racesti,rastorni,feliezi.


Reteta aici:

Baked spinach & tomato omelette New!

http://www.taste.com.au/recipes/20616/baked+spinach+tomato+omelette

Supa cu brocoli si cartofi


Ingrediente 4 portii:

3 Linguri ulei masline
3 cepe,tocate
2 catei usturoi,tocati
6 cani supa pui/vegetala/apa
2 cartofi mari,rasi
1 brocoli,taiate tijele(nu le arunci),desfacut in buchetele
sare
piper
1 praf mare nucsoara
1 cana branza cheddar rasa


Pregatire:

1.Pui la foc mediu-mare o oala de 4 litri,pui uleiul.
2.Cand e fierbinte,adaugi ceapa,o sotezi pana se inmoaie.
3.Adaugi usturoiul,sotezi inca 1 min,adaugi supa,cartofii rasi si tulpinile brocoli.
4.Asezonezi cu sare,piper si fierbi la foc mic pana sunt moi si cartofii incep sa se rupa.
5.Adaugi nucsoara,ajustezi gustul si pasezi cu blenderul.
6.Reancalzesti supa si adaugi buchetelele de brocoli pastrate si branza.
7.Fierbi la foc mic cca 5 min,pana branza se topeste si brocoli se inmoaie si sunt verde stralucitor.
8.Servesti calda.


Reteta aici:

Broccoli and Potato Soup

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8038

Paine Unopan

Ingrediente 1 paine:

500 g faina
1 plic drojdie uscata
1 Lingura zahar
1 lingurita sare
1 varf cutit chimen macinat
1 varf cutit coriandru macinat
15 g untura porc
2 oua

pregatire:


Pui faina in castron,adaugi drojdia,condimentele,untura,1/4 ml apa calduta se toarna peste ele,adaugi ouale,framanti aluatul.Lasi 1/2 ora la dospit,framanti inca o data si lasi iar 1/2 ora la dospit.Framanti din nou,intinzi.Incalzesti cuptorul la 220*C,ungi o forma pizza,pui aluatul,ridici marginile usor in sus pe peretii tavii,intepi cu furculita de mai multe ori.Se acopera si se da la copt 20-25 min.

Reteta producator

Jeleu sfecla si menta


Ingrediente cca 600g:

3-4 sfecle medii(cca 450 g in total)
4 catei usturoi-optional
1 ardei rosu iute-optional
250 ml otet mere
250 ml suc mere
200 ml pectina mere(sau 1 Lingura pudra)
250 g zahar tos
1 lingurita sare
50 g frunze menta proaspete

Pregatire:

Folosezti manusi pt a decoji,rade sfecla,in bol.Tai fin usturoiul,ardeiul,pui peste sfecla.Le pui intr-o cratita mare cu: otet,suc mere,pectina,zaharul si sarea.Aduci la fierct,fierbi la foc mic 40-45 min.Daca s-a ingrosat cat sa acopere spatele lingurii iei de pe foc.
2.Tai fin menta,pui in cratita.Pui in borcane sterilizate si dai la rece.Mananci imediat sau pastrezi in loc rece pana la 6 luni.

Reteta si info nutritional aici:

Beetroot and mint jelly recipe

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Beetroot_and_mint_jelly_530

Sandwich cu scoici si cartofi si sos citrice



Ingrediente 6 portii:

12 scoici mari,curatate
sare,dupa gust
piper
3 cartofi mari
2 Linguri/30 ml faina
1/2 cana/125 ml ulei vegetal

Sos citrice:

2 Linguri/ 30 ml suc lamaie
2 Linguri/ 30 ml suc portocale
1/4 cana/60 ml suc lime
1 Lingura/15 ml zahar
2 Linguri/30 ml unt,rece si taiat cuburi 1 cm
1 asmatui/oregano proaspete,30 ml
sare,piper,dupa gust

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 120*C,sa tii sandwich-urile calde.
2.Feliezi fiecare scoica transversal in discuri de 1 cm gros,usuci,asezonezi cu sare si piper.Pui in tava pe hartie absorbanta,refrigerezi pana folosesti.
3.Razi cartofii in lungime,folosesti o razatoare de branza,Ii pui in prosop bumbac,apuci colturile si pui la scurs in chiuveta,pana iese toata apa din ei.
4.Pui cartofii in bol si-i afanezi cu furculita,adaugi faina,agiti usor,pui sare.
5.Din 1/2 din cantitatea de cartofi pui in tava pe hartie pergament 12 gramajoare de cca 4 cm,deasupra lor asezi o felie scoica,cu restul cartofi acoperi fiecare scoica.
6.Pui 2 tigai antiaderente la foc peste mediu-mare,pui uleiul,incalzesti cca 2 min.
7.Cu o spatula pui cu atentie sandwich-urile in tigaie sa-si pastreze forma.Micsorezi focul,prajesti cca 4 min sau pana sunt maro-aurii si crocante.Scoti pe prosop hartie.
8.Tii la cald in cuptor la 120*C,faci sosul.

Sos cirtice:

1.Pui in tigaie mica,sucurile citrice si zaharul.
2.Aduci la fiert,fierbi la foc mic la foc mediu,pana lichidul se reduce usor(cca 4 min).
3.Cu telul,adaugi pe rand bucatelele de unt,apan sunt bine incorporate.
4.Adaugi asmatuiul/oregano si asezonezi dupa gust cu sare,piper.
5.Pui portii egale de sos pe farfurii calde si deasupra pui 2 sandwich-uri cu scoici.

Reteta aici:

Crispy Scallop and Potato Sandwiches with Citrus Butter Sauce

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7834

Paine la gril cu fasole,rosii cu ierburi si carnati in bacon


Ingrediente 6 portii:

1/3 cana/80 ml ulei masline
200 g carne grasa porc afumata/speek ,cuburi
1 ceapa,fin tocata
1 catel usturoi,fin tocat
1/4 cana/3 Linguri sirop artar
1/4 cana/3 Linguri melasa neagra
2 Linguri sos worcester
1/2 cana/6 Linguri sos rosii/ketchup
1/4 cana/3 Linguri sos picant brun
800 g fasole alba(conserva) scursa
6 felii paine /blat pizza
rosii la gratar cu ierburi,pt servit

Pregatire:

1.Incalzesti 2 linguri ulei in tigaie mare,la foc mediu,pui carnea/ speek si gatesti 2-3 min pana incepe sa fie rumena,apoi adaugi ceapa si usturoiul si gatesti 2 min.Adaugi siropul artar, melasa si sosurile cu 100 ml apa si amesteci bine.Asezonezi dupa gust,reduci focul la mic si gatesti 15 min pana siropul se ingroasa,devine siropos.Adaugi fasolea,incalzesti bine.
2.Ungi painea cu restul ulei.Incalzesti gratarul,apoi prajesti painea usor pana e crocanta.
3.Servesti fasolea pe felii mari de paine,cu carnati inveliti in sunca si rosii cu ierburi.

Reteta aici:

Bean trenchers

http://www.taste.com.au/recipes/4278/bean+trenchers

Bame crocante cu crema picanta



Ingrediente:

4 cani ulei vegetal
1/4 cana faina obisnuita
1/2 cana malai
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita paprika
1/2 lingurita pudra usturoi
2 albusuri
2 cani bame,spalate,scurse bine,taiate tija si varful
sare


Crema picanta smantana:

1 cana smantana fermentata/sour cream
suc de la 1/2 lamaie
1 ardei iute,conservat,fin tocat
sare
piper


Pregatire:

1.In oala inalta incalzesti uleiul la 175*C.
2.Pregatesti o tava,pui prosop hartie.
3.Combini:faina,malai,piperul,paprika,pudra usturoi in bol.
4.Pui albusurile in alt bol cu un praf sare,bati spuma.
5.Treci bamele prin albus,scurgi excesul.
6.Treci bamele prin amestecul faina,le pui cu grija in uleiul incins.
7.Le prajesti pana sunt maro-aurii.
8.Le pui in tava,asezonezi cu sare.
9.Repeti cu restul de bame.



Crema picanta smantana:

1.Combini toate ingred in bol.
2.Amesteci sa se incorporeze.
3.Servesti cu bame.


Reteta aici:

Crispy Cornmeal Okra with Chipotle Sour Cream

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9750

Felii castraveti umplute



Ingrediente:

1 castravete de sera,necuratat
200 g humus cu ardei copt*
200 g humus condimentat**
2 Linguri feta,faramitata
26 bucati masline Kalamata(masline verzi umplute)
2 Linguri patrunjel,tocat

Pregatire:

1.Cu dintii furculitei zgarii castravetii pe lungime.
2.Tai castravetete in 26 felii groase de 6 mm,pui pe hartie absorbanta.
3.Pui cate o lingurita humus pe fiecare felie castravete.
4.Presari feta;deasupra pui o maslina;presari patrunjel.

humus cu ardei copt*-ardei copt amestecat cu fasole fiarta(garbanzo beans),usturoi,otet,fulgi ardei rosu.
humus condimentat**-naut,suc lamaie,ulei masline,usturoi,ardei iute conservat,chimen,sare,coriandru proaspat.

Reteta aici:

Cucumber-Hummus Stacks
http://asamatteroffood.wordpress.com/2007/11/26/recipe-cucumber-hummus-stacks/

Paine



Ingrediente:

4 cani faina(+1/2 cana pt framantat)
2 Linguri drojdie uscata
1-1/2 lingurita sare
2 cani apa calda
1 ou

Pregatire:

Intr-un bol mare amesteci:2 cani faina,drojdia,sarea,2 cani apa calda.Bati la viteza mica 1/2 min.,apoi 3 min la vit mare.Amesteci cu restul faina(2 cani).Pui pe supraf infainata si framanti cu 1/2 cana faina pana obtii un aluat rigid si elastic,8-10 min.Formezi o bila,pui in bol uns fin,acoperi,lasi in loc cald la crescut -1,5 ore.Impingi aluatul in jos,il pui pe supr usor infainata si-l imparti,dai forma dorita.Acoperi si lasi sa creasca pana se dubleaza cca 30-45 min.Ungi cu un amestec de ou si 1 lingurita apa,coci la 190*C,40-45 min,racesti 5 min inainte sa scoti din forma.

Reteta aici:

NINA'S HOMEMADE BREAD

http://www.ninasrecipes4u.com/search/label/Homemade%20Breads