miercuri, 29 aprilie 2009

Placintele cu mere




Pot spune ca este reteta perfecta,daca folosesti intocmai cantitatile pt aluat.Am impartit aluatul in 16 triunghiuri,intai am facut un cerc,l-am impartit in 8 intai,apoi fiecare triunghi l-am taiat in 1/2.Deci am obtinut 16 placintele dupa ce am pus umplutura(am impartit-o la fel sa fie egala peste tot).Minunate!Pufoaseee!

Pt umplutura am folosit:

750 g mere
1,5 Linguri amidon
200 ml lapte
4 Linguri zahar
1 Lingura scortisoara

Deasupra le-am uns cu unt si am presarat zahar amestecat cu scortisoara.

reteta aici:

http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/03/buchteln-prajiturele-din-aluat-dospit.html

Faringite

Flavovit "C" - adults (comprimate) - 1g. / zi
Gemoderivat de Carpen Alb - muguri - 1 monodoza / zi
Hof.Imun (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
Lemn Dulce (supliment alimentar) - 2 cps. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=82

Extrasistole

Gemoderivat de Paducel - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
Tinctura de Sunatoare - 20 pic. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=81

Eretism cardiac

Gemoderivat de Paducel - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
Tinctura de Sunatoare - 20 pic. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=80

Enurezis

Echinacea (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
Tinctura de Sunatoare - 20 pic. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=193

Endometrite

Echinacea (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
Gemoderivat de Zmeur - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=79

marți, 28 aprilie 2009

Negrese cu sfecla si ciocolata



Ingrediente:

90 g ciocolata neagra(75% cacao)
100 g faina
100 g pudra migdale
90 g zahar
90 g unt moale
4 oua
200 g sfecla cruda rasa
extract vanilie
zahar pudra pt decor

Pregatire:

Razi sfecla,lasi deoparte.
Topesti ciocolata pe baie abur.
Amesteci impreuna untul si ouale,apoi zaharul.Mixezi pana se albeste,adaugi ciocolata,faina,pudra migdale,sfecla,vanilia,amesteci bine.
Ungi o forma mica cu unt la baza,pui hartie copt.
Torni aluatul,coci in cuptorul preancalzit la 180*C,cca 30 min.Verifici cu lama cutitului sa iasa curata.

Reteta aici:

Beet Chocolate Brownies

http://www.latartinegourmande.com/2006/01/18/brownies-au-chocolat-noir-et-a-la-betterave-dark-chocolate-and-beet-brownies/

Durere osoasa

Condartroz (comprimat) - 2 cps. X 2 ori / zi
Gemoderivat de Brad Alb - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Pin - muguri - 1 monodoza / zi
Supliform – gel anticelulitic, trofic, antiinflamator - local



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=77

Disurie

Gemoderivat de Maces - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Porumbar - muguri - 1 monodoza / zi
Hof.Imun (capsule) - 2 cp. X 2 ori / zi
Hofisan (capsule X 0,4g) - 2 cps. X 2 ori / zi
Tinctura de Ienupar - 30 pic. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=76

Dispepsie

Gemoderivat de Ienupar - mladite - 1 monodoza / zi
Mag-Anghinar - 1 cp. X 3 ori / zi
Redigest capsule - 2 cps. X 3 ori / zi
Reglacid (capsule) - 1 cps. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=75

Dismenoree

Gemoderivat de Salcie - amenti - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Zmeur - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi
Tinctura de Coada Soricelului - 30 pic. X 3 ori / zi


*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=74

Dislipidemie

Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi
Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=73

Disfunctii hormonale feminine

Gemoderivat de Salcie - amenti - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Zmeur - mladite - 1 monodoza / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi
Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=72

Disfunctii ale vederii

Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Tinctura de Afin - 40 pic. X 3 ori / zi
Tinctura de Craite - 40 pic. X 2 ori / zi
Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 3 cps. / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=71

Diateza psoriazica

Condartroz (comprimat) - 2 cps. X 2 ori / zi
Gemoderivat de Ienupar - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Mesteacan Alb - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
Menolap (supliment alimentar) - 2 cps. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=69

Diateza neoplazica

Complet Antioxidant (supliment alimentar ) - 2 cp. X 3 ori / zi
Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Alun - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Vita De Vie - muguri - 1 monodoza / zi
Hof.Imun Forte (comprimate) - 2 cps. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=68

Diateza limfatica

Echinacea (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
Gemoderivat de Brad Alb - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi


*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=67

Dermatoza veziculara

Gemoderivat de Maces - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Artar Campie - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Ulm - muguri - 1 monodoza / zi
Hof.Imun (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=65

Dermatoza scuamoasa

Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Ulm - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Secara - radicele - 1 monodoza / zi
"Spirulin" - crema cu extract de Spirulina - local
Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 1 cps. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=64

Dermatoza eritematoasa

Gemoderivat de Alun - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
"Spirulin" - crema cu extract de Spirulina - local


*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=63

Dermatoza

Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Ulm - muguri - 1 monodoza / zi
"Spirulin" - crema cu extract de Spirulina - local
Tinctura de Trei Frati Patati - 40 pic. X 3 ori / zi
Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - local


*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=62

Arterioscleroza

* Coenzima Q10 In Ulei De Catina(capsule) - 2 cps. / zi
* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Alun - muguri - 1 monodoza / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=15

Anexita

* Echinacea (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 2 monodoza / zi
* Gemoderivat de Zmeur - mladite - 2 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 2 monodoza / zi
* Tinctura de Coada Soricelului - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=9

Dermatite

Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
Menolap (supliment alimentar) - 2 cps. X 2 ori / zi
Tinctura de Trei Frati Patati - 40 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=61

Dermatita alergica

Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi
Tinctura de Trei Frati Patati - 40 pic. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=59

Denutritie

Gemoderivat de Porumbar - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
Polivitamine - naturale de Hofigal cu calciu si magneziu - 1 cps. X 2 ori / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi


*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=57

Dentitie(tulburari de )

Gemoderivat de Brad Alb - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=56

Degeraturi

Gemoderivat de Castan Salbatic - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Plop - muguri - 1 monodoza / zi
"Spirulin" - crema cu extract de Spirulina - local



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=54

Deficit metabolic

Gemoderivat de Vita De Vie - muguri - 2 monodoze / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=53

Crohn(boala lui)

Gemoderivat de Vita De Vie - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Zmeur - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi
Tinctura de Coada Soricelului - 40 pic. X 3 ori / zi
Tinctura de Traista Ciobanului - 20 pic. X 2 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=50

Coxartroza

Condartroz (comprimat) - 2 cps. X 3 ori / zi
Gemoderivat de Vita De Vie - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Zmeur - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Pin - muguri - 1 monodoza / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=48

Coriza cronica

Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Mesteacan Pufos - muguri - 1 monodoza / zi


*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=47

Convalescenta

Gemoderivat de Maces - mladite - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Porumbar - muguri - 1 monodoza / zi
Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
Hof.Imun Forte (comprimate) - 2 cps. X 2 ori / zi
Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=46

Constipatie

Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
Hofisan (capsule X 0,4g) - 2 cps. X 2 ori / zi
Redigest capsule - 2 cps. X 3 ori / zi
Tinctura de Extr. Hidr. de Aloe - 40 pic. / zi (2-3 zile saptamana)


*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=45

Conjunctivita alergica

Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 2 monodoze / zi
Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 1 cps. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=44

Diareea

* Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Maces - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Redigest capsule - 1 cps. X 3 ori / zi
* Reglacid (capsule) - 1 cps. X 3 ori / zi
* Tinctura de Menta - 30 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=66

Anxietate

* Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi
* Tinctura de Melisa - 40pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Ovaz - 40pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Sunatoare - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=12

Urticarie cronica

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Ulm - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Brusture - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Busuioc - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Trei Frati Patati - 30 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 20 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=188

Osteoporoza senila

* Gemoderivat de Brad Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Mesteacan Pufos - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Pin - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Coada Calului - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Orz - 30 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=150

Osteoporoza postmenopauza

* Coenzima Q10 In Ulei De Catina(capsule) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Gemoderivat de Pin - muguri - 2 monodoze / zi
* Tinctura de Coada Calului - 30 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=149

Gastrita

Fiamarant (comprimate) - 1 cp. X 3 ori / zi
Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
Reglacid (capsule) - 2 cps. X 3 ori / zi



*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=87

Retinopatie hipertensiva

* Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Tinctura de Paducel - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Usturoi - 30 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=161

Varice gambiere

* Gemoderivat de Castan Salbatic - muguri - 2 monodoze / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Tinctura de Afin - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Sulfina - 30 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=190

Ulcer varicos

* Gemoderivat de Castan Salbatic - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Tinctura de Afin - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Sulfina - 30 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) -
* Ulei esential Lavanda -

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=187

Varicocel

* Gemoderivat de Castan Salbatic - muguri - 2 monodoze / zi
* Monorect 2 – monodoze pentru igiena intima - 1 supozitor / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 20 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!



http://www.hofigal.eu/boli.php?id=191

Vulvovaginita

* Echinacea (capsule) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Zmeur - mladite - 1 monodoza / zi
* Monofemina 2 – monodoze pentru igiena intima - 1 ovul intravaginal / zi
* "Plant Intim" – lotiune pentru igiena intima - spalatura locala , seara , inainte de culcare
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 20 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!



http://www.hofigal.eu/boli.php?id=192

Debilitate

* Complet Antioxidant (supliment alimentar ) - 1 cp. X 3 ori / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Mesteacan Pufos - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Porumbar - muguri - 1 monodoza / zi

*Recomandarile sunt orientative!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=51

Acuitate vizuala (diminuare)

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Craite - 40pic. X 2 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 3 cps. / zi

*Recomandarile sunt orientative!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=3

Tic

* Gemoderivat de Artar Campie - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Porumbar - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Sunatoare - 30 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=182

Fetita cu flori



Mititica asta o poti coase in puncte/cruciulite sau golben, sau tricota pe un pulovaras de fetita.

http://www.disegnipuntocroce.net/Disegni-punto-croce-bambini/Disegni-punto-croce-bambina-con-fiori.JPG

Ingerul diminetii



http://www.disegnipuntocroce.net/Disegni-punto-croce-angeli/Disegni-punto-croce-angelo-del-mattino.JPG

luni, 27 aprilie 2009

Napolitane cu ciocolata



Le-am facut cu ciocolata alba,ca o aveam in casa si am pus cacao.Am folosit doar 4 foi,pt ca mi s-a parut ca e cam putina crema.Au iesit cam dulci,pt gustul meu,dar celorlalti le-au placut asa.Am pus in plus putin rom si vanilie,nu prea mult,sa nu acopere gustul ciocolatei.


Reteta aici:

Napolitane cu crema ciocolata

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/03/napolitane-cu-crema-ciocolata.html

Napolitane cu crema cocos

Ingrediente:

250 g margarina
200 g zahar
100 g ciocolata
100 g cocos
3 oua

foi napolitane

Pregatire:

Margarina,zaharul se topesc se adauga ciocolata si cocosul.Se ia de pe foc se pun 3 oua unul cate unul,cand s-a racit se umplu foile.


Reteta firma producatoare napolitane

Napolitane cu crema cafea

Ingrediente:

6 oua
250 g zahar
6 Linguri zahar,pt ars
100 ml cafea fiarta

1 pachet unt
foi napolitane

Pregatire:

Ouale intregi se amesteca cu zaharul.Separat se ard 6 linguri zahar si se sting cu cafeaua fiarta.Siropul racit se toarna peste amestecul oua si zahar,se bat pe baie abur.Dupa ce s-au racit se adauga 1 pachet unt si se umplu foile.

Reteta firma producatoare napolitane.

Napolitane cu crema Maia

250 g zahar,pt topit
5 oua
200 g zahar
250 g margarina
250 g biscuiti
200 nuca macinata
100 g stafide

2 foi napolitane

Pregatire:

Topesti 250 g zahar,lasi deoparte.Freci ouale cu 200 g zahar,amesteci cu zaharul topit.Adaugi margarina si fierbi incet pana se ingroasa.La sfarsit adaugi biscuitii macinati,nuca si stafidele.Racesti putin,pui intre 2 foi napolitane.

Reteta firma producatoare napolitane

Briose cu ciocolata alba



Ingrediente 12 mini briose:

2 oua
1,5 lingurita praf copt
1/2 cana(100 g)zahar
1/2 cana unt,topit
1/2 cana ciocolata alba,rasa
1/4 cana iaurt simplu
1 cana + 1 Lingura faina(170 g)

Glazura:

1/2 cana ciocolata alba
1/2 pastaie vanilie
fistic nesarat,tocat


Pregatire:

Briose:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.
Cerni faina cu praful copt.
Adaugi zaharul si ciocolata rasa,amesteci bine.
Topesti untul,adaugi ouale si apoi iaurtul,amesteci bine,le pui in ingred. uscate.
Pui cupe hartie in forma briosa si le umplii cu aluat.
Coci cca 25 min/mai mult.
Scoti din cuptor,lasi cateva min inainte sa le scoti din forma pe gratar.


Pt Glazura:

Tai bucati mici ciocolata.
Tai pastaia vanilie pe 1/2,scoti semintele.
Topesti ciocolata cu semintele vanilie,pe bain-marie.
Cu spatula intinzi deasupra brioselor.
Cand se racesc putin adaugi fisticul tocat,si cateva fasii ciocolata.
Pui in frigider sa se intareasca glazura.

Reteta aici:

White Chocolate Muffins

http://www.latartinegourmande.com/2006/08/21/muffins-au-chocolat-blanc-white-chocolate-muffins/

Cutie bradut






http://laura-countrystyle2.blogspot.com/

Cutiute





http://laura-countrystyle2.blogspot.com/

Floricele



Ingeri








O idee pt o tablie pat.

http://lnx.laura-stitch.com/Gallerie/Galleria_Cloretta/index.php?act=v&a=Album_1

Prosop



Infiintez o sectiune noua "Lucru de mana".Credeam ca stiu cat de cat sa fac cate ceva:sa tricotez,brodez,laseta/macrame,goblen,crosetez,etc.Ne avand timp si rabdare am cam uitat si sunt acum paralela cu acest domeniu.Zilele trecute am descoperit lucruri care nici nu stiam ca sunt facute de mana.Treptat o sa vi le arat.

Aici am sa arat cum a fost inobilat un simplu prosop de baie,dar poate fi folosit modelul si la altceva:fata de masa,o rochita,un botosel,etc.

vineri, 24 aprilie 2009

Pate de somon


Ingrediente:

cca 250 g somon afumat la cald,fulgi
600 g crema branza Philadelphia/alta branza moale
6 cepe verzi intregi,fin tocate
o mana plina cu marar tocat
suc lamaie,dupa gust
piper
1-2 felii/portie somon afumat la rece
felii lamaie si marar pt decor
4 forme

Pregatire:

Amesteci fileurile faramitate de somon cu crema branza,piperul,ceapa,mararul si sucul lamaie,cu furculita,potrivesti gustul.
Captusesti fiecare forma cu pelicula plastic,lasi sa treaca peste margini,pt a putea acoperi mai tarziu deasupra.
Pui in fiecare forma 1-2 felii somon (in functie de marimea lor),le suprapui putin,pui umplutura,presezi in jos,pliezi peste folia plastic,acoperi complet,presezi.Asezi formele una peste alta,pt a se comprima reciproc si pui o cutie mica deasupra,refrigerezi cateva ore.Scoti folia si servesti cu salata si paine prajita calda.


Reteta aici:


Smoked salmon paté moulds
http://www.cooksister.com/2009/01/smoked-salmon-pat%C3%A9-moulds.html

Rulada cu spanac si macrou


Ingrediente:

175 g nasturel proaspat
75 g frunze rucola proaspete
4 oua medii,separate
250 g fileuri macrou afumat
200 g branza cu piper/alta branza moale
100 g smantana grasa/creme fraiche
1 rosie mare,decojita si tocata
2 Linguri patrunjel si marar tocate
sare si piper
1/2 rosii cherry si castraveti pt servit

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
2.Ungi si pui hartie in tava de 20/30 cm.
3.Toci fin nasturelul si rucola in robot,le pui in bol mare,adaugi galbenusurile,sare,piper.
4.In alt bol bati albusurile cu putina sare pana stau tari,nu uscate,apoi le pui peste amestecul nasturel,amesteci cu lingura metal.
5.Torni in tava,nivelezi repede,intinzi in colturi.
6.Coci 10-12 min pana se intareste si e usor maro-aurie.
7.Cureti pestele de piele si-l faramitezi in bol,acoperi si lasi deoparte.
8.Cand rulada/foaia e coapta rastorni pe o foaie hartie.
9.Indepartezi cu grija hartia copt,lasi la racit.
10.Bati smantana,adaugi branza si intinzi uniform pe foaia racita,presari macroul maruntit,castravetii tocati,rosiile si patrunjelul peste branza.
12.Acoperi si racesti pana servesti.

Reteta aici:

Spinach&mackerel roulada
http://www.smokedsalmon.co.uk/prodpage.asp?type=sub&sub=RCCM

Bautura cu spirulina



Ingrediente:

1 cana apa
1 cana papaya
1 mango mare
1-2 lingurite pudra spirulina/fulgi
1 lingurita ulei masline sau unt cocos(optional)

Pui in blender toate ingred.

Reteta aici:

Green Spirulina Smoothie

http://www.rawsacramento.net/recipes.htm

Paine crocanta cu parmezan


Ingrediente 4 portii:

20 g unt
1 cana ceapa fin tocata
1 lingurita rozmarin fin tocat
60 g faina simpla
10 g parmezan ras
sare

Pregatire:

Sotezi ceapa,rozmarinul in unt,la foc mic,pana e sticloasa(ceapa).
Iei de pe foc,adaugi sare,piper.In robot pui faina,branza,obtii un amestec faramicios,adaugi amestecul ceapa si formezi aluatul.Il pui intre 2 foi hartie copt si-l intinzi f fin,scoti hartia de deasupra,tai triunghiuri,pui in tava si coci in cuptorul preancalzit la 150*C,10 min sau pana sunt maro-aurii,le intorci si mai coci 5 min.Servesti cu sosul preferat.

Reteta aici:

Parmesan Parchment Bread

http://www.rivers.net.au/recipes.htm#ParmesanParchmentBread

Pesto de patrunjel cu nuci





Ingrediente:

1 cana frunze patrunjel
1 cana nuci prajite putin,decojite
1/2 cana parmezan ras
1 catel usturoi,strivit
sucul si coaja de la 1/2 lamaie
3/4 cana ulei ev. masline
sare,piper,dupa gust
Pregatire:

Pui toate ingred cu exceptia uleiului in blender,amesteci de cateva ori apoi adaugi in fir subtire uleiul.Scoti si amesteci cu paste calde sau servesti cu lipie.

Reteta aici:

RECIPE FOR PARSLEY PESTO WITH WALNUTS

http://souvlakiforthesoul.com/parsley-pesto

Placinta stevie(macris)


Ingrediente:

18 foi placinta mari
300 g branza telemea/feta
400-500 frunze stevie/macris tinere
200 g smantana fermentata/sour cream
2 Linguri faina malai/corn flour
4 oua
ulei
sare

Pregatire:

Fierbi stevia(sau inlocuiesti cu spanac/frunze sfecla(chard)) o tai bucati mici.Farami branza cu furculita,amesteci cu ouale,pui peste stevie,adaugi smantana,faina malai,sare,dupa gust.Ungi o tava de 25/35cm,pui 2 foi o ungi pe fiecare cu putin ulei.Intinzi 4 linguri umplutura deasupra,repeti pana termini foile,dar lasi 2 pt deasupra.Coci in cuptorul preancalzit la 180*C,cca 35 min.

Reteta aici:

Sorrel Pie (Zeljanica)

http://palachinka.blogspot.com/2008/04/sorrel-pie-zeljanica.html

Supa urzici



Ingrediente 4 portii:

250 g frunze urzici,tinere
50 g ulei/unt
1 ceapa mica,tocata
250 g cartofi fierti,curatati,cuburi
900 ml(3 3/4 cana)lapte
1 lingurita din fiecare(amestecate,tocate,proaspete)maghiran,salvie,cimbru de lamaie
1 lingurita leustean,tocat
2 Linguri,smantana si patrunjel,tocat,optional

Pregatire:

Incalzesti ulei in cratita,pui ceapa tocata,o sotezi incet pana e transparenta,adaugi urzicilesi le calesti usor cca 10 min.Adaugi cartofii,ierburile,lapte,fierbi la foc mic 10 min.Lasi la racit ,pui in blender,lichefiezi.Repui in cratita la foc mic.Adaugi putina smantana in fiecare farfurie si patrunjel,servesti cu paine frantuzeasca.

Indicatii terapeutice urzica:

Principalul beneficiu:hemoragiile interne,diuretic,icter,hemoroizi,laxativ.Este folosita in probleme dermatologice,incluzand eczema.Este un tonic valoros oferind cele mai bune surse de minerale,dupa lunile de iarna.Sunt un excelent remediu pt anemie.Continutul in Vitamina C,fac ca fierul pe care il contin sa fie absorbit in mod adecvat.

Alte utilizari:

Plantele intregi coloreaza lana in verde/galben.Din urzici se face un spray bun impotriva afidelor(paduchi de frunze).Alegi o galeata plina cu urzici,torni apa(ploaie)peste ele,acoperi etans si lasi 1 saptamana la macerat.Strecori lichidul il pui in pulverizator si uzi plantele infectate.Urzicile au renumele ca previn caderea parului si-l fac moale si stralucitor,elimina matreata.

Urzicile pt clatit

Foloseste urzica pt a te clati la finalul spalarii parului,masezi infuzia pe scalp si si dai prin par cu pieptenele o data la 2 zile,pastrezi in flacon mic in frigider.
1 mana plina urzici la 1/2litru apa.Le speli bine si le pui in cratita emailata cu apa rece sa le acoperi,aduci la fiert,acoperi si fierbi la foc mic 15 min,strecori,lasi la racit.


Reteta si info aici:

Nettle Soup
http://www.herbandsupplement.info/nettle.html

Salata nasturel si papaya





Ingrediente:

Vinegreta:

2 Linguri otet orez
1 Lingura otet alb
1 esalota(ceapa),fin tocata
1/4 cana ulei
sare


Salata nasturel:

2 papaya mici,coapte,curatate taiate pe 1/2 si feliate de 2,5 cm
1 legatura nasturel(Nasturtium officinale),fara tulpini,spalat si uscat
1/4 cana alune caju,intregi

Alune caju condimentate:

1 lingurita unt
1/2 cana alune caju nesarate
1 pic paprika
1 pic sare

Pregatire:

1.In bol mic pui otetul orez si otetul alb.
2.Adaugi ceapa,un pic sare,amesteci.
3.Adaugi uleiul si amesteci cu furculita.

Salata nasturel:


1.Aranjezi feliile papaya pe farfurie si pui deasupra o gramajoara nasturel.
2.Presari vinegreta si alunele condimentate.

Alune caju condimentate:

1.In tigaie mica topesti untul la foc mediu.
2.Adaugi alunele le lasi pana sunt maro-aurii,iei de pe foc,adaugi paprika si sarea.
3.Pastrezi 1/2 alune caju intregi pt decor si pastrezi restul,pt al folosi la pui.

Reteta aici:

Watercress and Papaya Salad

http://www.foodtv.ca/everydayexotic/RecipeDetails.aspx?dishid=9574

Salata icre cod afumat/Taramasalata



Ingrediente:

200 g icre cod afumat
1 Lingura ulei masline
1 Lingura suc lamaie
1 Lingura suc ceapa
158 ml smantana dulce/whipped cream
piper

Pregatire:

1.Amesteci icrele si uleiul cu furculita.
2.Odata omogenizate adaugi sucul lamaie si ceapa.
3.Adaugi piperul,dupa gust.
4.Adaugi destula smantana sa obtii un amestec cat mai deschis posibil.

Servesti cu paine calda prajita/biscuiti ovaz.

Reteta aici:

Taramasalata cream

http://www.smokedsalmon.co.uk/prodpage.asp?type=sub&sub=RCBR

Spirale cu spanac si branza



Ingrediente:

225 g foitaj
1 ou
1 Lingura apa
1/2 cana branza(Muenster/Monterey Jack)
1/4 cana parmezan
1 ceapa verde,tocata
1/8 lingurita pudra usturoi
280 g spanac congelat,tocat,scurs bine

Pregatire:

Dezgheti la temp camerei cca 40 min,foitajul.Preancalzesti cuptorul la 200*C.Amesteci oul si apa,lasi deoparte.Amesteci branza si parmezanul,adaugi ceapa si usturoiul.
Desfaci aluatul pe suprafata infainata usor.Ungi cu amestecul ou.Deasupra pui amestecul branza si spanacul.Incepi sa rulezi de la partea scurta,tai 20 felii(1 cm groase).Le pui pe hartia copt,le ungi cu ou,le coci 15 min pana sunt aurii.Servesti calde/la temp camerei.Ies 20 aperitive.

Reteta aici:

Spinach-Cheese Swirls

http://christycooks.com/cs2007/blogs/recipes/archive/2008/08/12/spinach-cheese-swirls.aspx

Sparanghel cu sos maltez


Ingrediente 6 portii:

2 cani(500 ml)suc portocale rosii
120 g unt nesarat
1 lingurita suc lamaie
3 galbenusuri
30 tije sparanghel subtire
2 oua fierte tari,tocate

Pregatire:

1.Pui sucul portocale la foc mare cca 15 min sau pana se reduce la 2 linguri,lasi deoparte sa se raceasca putin.
2.Incalzesti la foc mic untul si sucul lamaie.Pui in blender galbenusurile,amesteci cateva secunde,apoi adaugi incet amestecul de unt cateva picaturi treptat,pana amestecul se ingroasa.Adaugi sucul portocala amesteci sa se combine,asezonezi cu sare,piper.
3.Fierbi sparanghelul in apa sarata 2-3 min,apoi scurgi.Pt servit,imparti sparanghelul in 6 farfurii,presari deasupra putin sos si decorezi cu oul tocat.

Reteta aici:

Asparagus maltaise

http://www.taste.com.au/recipes/4879/asparagus+maltaise

Patrate cu nuci si merisoare



Ingrediente:

2 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 1/4 cani merisoare
1/3 cana unt/margarina,topit
1/2 cana nuci

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi o tava de 20cm.Bati ouale pana se ingroasa,adaugi treptat zaharul in timp ce amesteci,pui faina si untul topit,amesteci bine.Adaugi merisoarele si nucile,combini.Intinzi in tava,coci 40 min,racesti si tai patrate.

Reteta aici:

Cranberry Nut Bars

http://www.bnbfinder.com/?action=recipeDisplay&innId=7413&recipeId=226
http://jacobithe-glutenfree.blogspot.com/2008/10/cranberry-nut-bars.html

Negrese cu Merlot


Ingrediente:

1 cana vin Merlot
3/4 cana unt
113 g ciocolata neandulcita
2 cani zahar
3 oua
1 lingurita extract pur vanilie
1 cana faina obisnuita
1 cana nuci tocate,prajite

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi fin cu unt o tava de 22/33 cm.Pui la foc mediu vinul si-l fierbi pana se reduce la 1/4 cana,il pui in bol mare,lasi deoparte.Topesti untul pe baie apa si ciocolata la foc mic,adaugi vinul omogenizezi.
Pe baia apa bati impreuna zaharul,ouale,vanilia,pana se ingroasa putin si se albesc.Adaugi amestecul ciocolata,omogenizezi,adaugi faina si 1/2 cana nuci.Torni in tava si presari restul nuci.Coci 40-45 min sau pana scobitoarea inserata in centru iese curata.Racesti si tai patrate.Ies cca 2,5 duzini.

Reteta aici:

MERLOT BROWNIES

http://www.tennesseewines.com/merlot_brownies.htm

Tort cu branza si Bailey's



Ingrediente:

100 g unt
250 g biscuiti digestivi,rupti
600 g crema branza Philadelphia
1 mini doza Bailey's(lichior crema)


100 ml zahar pudra pt glazuri
300 ml smantana grasa pt frisca/double cream
100 g ciocolata rasa

Pt decor:

200 ml smantana grasa pt frisca/double cream,batuta
pudra cacao,pt presarat

Pregatire:

1.Topesti untul adaugi biscuitii zdrobiti,amesteci bine,pana absorb tot untul.
2.Iei de pe foc si presezi intr-o forma de 18 cm.Pui la frigider 1 ora sa se stabilizeze.
3.Pregatesti umplutura:bati crema branza apoi adaugi Bailey's si zaharul pudra,apoi ciocolata rasa.Cand e omogena intinzi peste crusta biscuiti.
4.Refrigerezi 2 ore pana se stabilizeaza,apoi decorezi cu frisca si pudra cacao.

Reteta aici:

BAILEYS AND CHOCOLATE CHEESECAKE

http://iamchocolate.com/recipes.html

Puisori de bezea



Ingrediente:

10 albusuri
zahar pudra(aceiasi greutate cat au albusurile)
2 lingurite suc lamaie
1 pic sare
colorant lichid alimentar

Pregatire:

Albusurile trebuie sa fie la temp camerei,nu reci din frigider.Bati la viteza mica albusurile cu 1 praf sare si 2 linguri suc lamaie,adaugi zahar cate putin,maresti viteza pana sunt tari,lucioase,albe.Direct pe hartia copt faci 2 quenelle:una mai mare pt corp si una mica pt cap.
Cu o seringa cu varful in stea faci aripile si coada.Coci la 60*,timp de 4 ore,tii usa intredeschisa la cuptor(pui o lingura lemn,sa iasa afara umiditatea).Le-a pregatit cu o seara inainte,pt ca o data coapte le-a lasat toata noaptea in cuptor si s-au uscat perfect.Le-a vopsit cu pensula aproape uscata,in cele 3 culori.Secretul consta in uscarea bezelelor.

Reteta aici:

PULCINI di Buona Pasqua

http://laterradeiviolini-germana.blogspot.com/2009/04/pulcini-di-buona-pasqua.html

Pui din bezea si glazura













Ingrediente:

200 g albus ou
600 g zahar
suc de la 1/2 lamaie
colorant galben si rosu

Pt glazura:

275 g zahar pudra
50 g albus
suc de la 1/2 lamaie
montate f tari,daca e nevoie mai adaugi zahar.

Pregatire:

Bati tare albusurile,zaharul,sucul lamaie,colorantul(galben),pui in cornet cu varful cu diametru de 18 pt a forma corpul.
Coci la 100*C pana sunt complet uscati.
In acelasi timp prepari glazura pui colorant galben.Odata coapte faci aripile si coada cu glazura,ciocul portocaliu(e suficient sa pui cateva picaturi colorant rosu in glazura galbena),creasta rosie si ochii cu ciocolata.

Reteta aici:

Pulcini di meringa

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=118790

duminică, 19 aprilie 2009

Hristos a inviat!





Paste fericit!sanatate si mult bine doresc tuturor romanilor,oriunde s-ar afla prin lume!