vineri, 27 martie 2009

Napolitane cu crema ciocolata



Ingrediente:

250 g zahar pudra
250 g unt
200 g ciocolata neagra
8 galbenusuri
1 pachet foi napolitane 37/27 cm


Pregatire:

Omogenizezi pe baie apa zaharul,ciocolata,galbenusurile,lasi sa se raceasca,dar nu complet.
Cu mixerul freci untul,apoi pui peste el amestecul ciocolata.
Inmarti amestecul in 4 parti,iei o foaie napolitana si intinzi 1/4 din cantitate,repeti pana termini.Asezi foaia ramasa deasupra.Infasori in hartie/folie si dai la frigider.Apesi cu o greutate,un tocator(sa nu fie prea greu).Ideal e sa lasi la rece 24 ore,sau peste noapte.
Traditional se taie romburi ca simbol si slava pt fertilitate.

Reteta aici:

Oblande

http://palachinka.blogspot.com/2008/04/oblande.html

Bastonase englezesti cu lamaie



Ingrediente:

Pt Aluat:

2 cani unt,moale
1 cana zahar
1/4 cana suc lamaie
4 lingurite coaja lamaie,proaspat rasa
4 1/2 cani faina obisnuita


Pt Glazura:

1 cana zahar pudra
2 Linguri unt,moale
2 Linguri suc lamaie


Pt decor:

1 Lingura coaja lamaie,rasa

Pregatire:

Incalzesti cuptorul la 175*C.
Combini toate ingred pt aluat cu exceptia fainii.Bati la viteza medie,cureti de pe margilile bolului.Reduci viteza la mic,adaugi faina,bati pana amestecul devine faramicios.
Presezi aluatul intr-o tava de 38/25/2,5 c,coci 30-35 min,pana sunt usor maro-aurii.Racesti complet.

Pt Glazura:bati toate ingred in bol mic,omogenizezi.
Intinzi un strat subtire glazura peste aluatul racit,presari 1 lingura coaja lamaie,lasi 30 min sa se intareasca.Tai fasii de 6/2,5 cm.


Reteta si info nutritional aici:

ENGLISH LEMON SHORTBREAD STRIPS

http://www.landolakes.com/mealideas/ViewRecipe.cfm?RecipeID=9222&cid=10

Spuma de ciocolata/Mousse




Ingrediente:

280 g ciocolata amaruie
42 g unt
5 galbenusuri
20 g apa
57 g zahar
5 albusuri
226 g smantana grasa,de frisca
rom


Pregatire:

Combini:galbenusurile,apa si 28 g zahar pe baie apa la 63*C,15 secunde.Iei de pe foc,bati pana se raceste.Iei albusurile pe la caldura,le bati pana se racesc,pui restul de zahar si bati sa stea tari,continui sa bati pana se racesc.Cu o spatula incorporezi albusurile in galbenusuri,adaugi amestecul ciocolata si unt(topite pe baie apa),adaugi frisca batuta,adaugi rom dupa gust.

Reteta aici:

Chocolate Mousse

http://dropdeadchocolate.com/recipes%20folder/chocolate_mouse_recipe.html

Tarte cu sparanghel




Ingrediente:

foitaj-suficient pt a face 4 dreptunghiuri de 12/5 cm gros de 0,6 cm
1 cana ricotta
sare,piper,dupa gust
1 lingurita rasa coaja lamaie
1 cana parmezan ras
1 Lingura busuioc tocat
1-2 legaturi sparanghel(in functie de cat pui pe fiecare tarta)
ulei ev masline

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 200*C,pui hartie in tava.
Intinzi aluatul patiserie,tai dreptunghiurile,le pui in tava.
In bol combini ricotta,sare,piper,coaja lamaie,parmezanul,busuiocul,amesteci bine.Daca amestecul e prea subtire,mai pui parmezan.Amestecul trebuie sa aiba consistenta cremei de branza.
Intinzi umplutura pe fiecare foaie aluat,lasi cca 1 cm neuns pe margine,jur imprejur.Asezi 2-3 fire sparanghel peste branza,presari sare,piper,picuri putin ulei masline.
Coci in cuptorul preancalzit,12 min,verifici tartele.Aluatul ar trebiu sa fie auriu iar sparanghelul moale cand e strapuns.Daca nu,mai coci cateva min.Daca sparanghelul e gros il coci 16-17 min.Scoti din cuptor servesti imediat.

Reteta aici:

Asparagus Tarts

http://creampuffsinvenice.ca/2007/07/08/hot-in-the-city/

Pui cu sos Hoisin si susan



Ingrediente:

4 fileuri coapse pui
cca 2 Linguri amidon porumb/tapioca
3-4 Linguri sos soia light
2-3 cani ulei
2 Linguri sos Hoisin
1-2 Linguri susan
piper macinat

Pregatire:

Prajesti semintele susan,lasi deoparte.
Incalzesti in wok/tigaie uleiul.
Tai pe diagonala fasii subtiri carnea.Peste ea torni soia,piper,amesteci cu mana,adaugi amidonul/faina amesteci sa se acopere fiecare bucata.
Cand uleiul e cald prajesti pe rand carnea,nu pune prea multe bucati ca se raceste uleiul si nu vor fi crocante la exterior.Scoti pe prosop hartie.
Scurgi tot uleiul din wok,il stergi cu hartie,incalzesti la mediu,torni sosul Hoisin,ai grija ca sosul se arde repede,cand sosul e cald pui bucatile pui,le amesteci sa se acopere cu sos,adaugi semintele susan prajite,agiti din nou.Scoti pe platou,servesti la o singura masa.


Reteta aici:

Chicken fillets with hoisin sauce

http://barbecue08.blogspot.com/2008/02/chicken-fillets-with-hoisin-sauce.html

Salata de oua si curry



Ingrediente:

5 oua
1 1/2 lingurita curry
3 Linguri iaurt simplu
2 prafuri mari sare
1/2 ceapa mica,tocata
1/2 mar mediu,tocat
1/4 cana nuci prajite,tocate
1 legatura mica arpagic,tocat

Pregatire:

Intai fierbi corect ouale;le pui ouale in oala,acoperi cu apa rece,sa treaca 1 cm,aduci la fiert,delicat,inchizi focul,acoperi si lasi 7 min.Le pui in apa cu gheata 3 min,pt a opri gatitul.
Combini:iaurtul,curry,sarea,lasi deoparte.
Cureti ouale,le pui in bol mediu,adaugi amestecul iaurt,ceapa,merele,nucile,arpagicul.Pasezi cu o furculita ouale,nu prea mult.Daca vrei o textura mai usoara adaugi putin iaurt simplu.Servesti invelite in salata verde si intre 2 felii paine prajita.


Reteta aici:

Curried Egg Salad

http://pennappetit.blogspot.com/2008/04/curried-egg-salad.html

Biscuiti glasati cu ciocolata




Ingrediente:

1/4 cana unt,moale
1/4 cana grasime(unt/margarina)
1/2 cana zahar brun
1/4 cana zahar tos
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1 ou
1 lingurita vanilie
1 1/4 cana faina obisnuita
1/2 cana cipsuri ciocolata,demidulce
1/2 cana nuci tocate/alune,optional
170 g ciocolata demidulce
1 Lingura grasime(unt/margarina)


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Pui hartie in tava de 22/22/5 cm.Hartia sa treaca de marginea tavii,lasi deoparte.
2.Bati untul si 1/4 cana grasime,in bol mediu,la vit medie,30 sec.Adaugi zaharul brun,zaharul tos,bicarbonatul.Bati pana se combina,cureti marginile vasului,ocazional.Adaugi ouale si vanilia,amesteci sa se combine.Adaugi cat de multa faina poti cu mixerul.Adaugi restul faina,amesteci,pui bucatile ciocolata si nuci.
3.Presezi uniform aluatul in tava,coci 25-30 min,pana e maro-auriu si intarit in centru.Racesti in tava/pe gratar sarma,1 ora.Reduci temp cuptor la 162*C.
4.Folosesti hartia sa scoti din tava foaia,o pui pe o planseta,scoti hartia,tai cu un cutit f ascutit,felii de 22/1 cm.Asezi feliile cu partea taiata in jos,pe hartia neunsa,coci la 162*C,cca 20 min pana se rumenesc,rotesti tava la 1/2 timpului de copt.Racesti complet pe hartie,pe gratar sarma.
5.Topesti ciocolata la microunde cu 1 Lingura grasime,la putere medie 2-3 min,pana e neteda si topita,amesteci de 2 ori.Inmoi capatul fiecarui biscuit in ciocolata,lasi sa se scurga excesul,asezi pe hartie pergament,lasi cca 1 ora sa se intareasca glazura.Ies 18 biscuiti.
6.Pt depozitare; le asezi in straturi cu hartie pergament intre ele in container etans.Pastrezi la temp camerei 3 zile sau le congelezi pana la 3 luni.Le dezgheti daca le-ai congelat inainte servire.

Reteta aici:

Chocolate Chip Cookie Dunkers

http://www.bhg.com/recipe/desserts/chocolate-chip-cookie-dunkers/

Biscuiti cu ciocolata



Ingrediente:

4 oua mari
3 cani + 2 Linguri faina obisnuita
2 1/4 lingurite praf copt
2 Linguri lichior cafea
3 1/4 cani zahar tos
1 cana bucati ciocolata amaruie
1 lingurita sare
1 cana migdale decojite,prajite
3/4 cana unt nesarat
1/2 cana cacao
coaja rasa de la 1 lamaie


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 162*C.
2.Pui hartie in 2 tavi mari.
3.In bol mare,cerni impreuna;faina,cacao,praful copt si sarea.
4.In bol mixerului,bati untul si 1 1/4 cana zahar pana se albeste si se umfla.
5.Adaugi ouale,unul cate unul,coaja lamaie si lichiorul.
6.La vit mica adaugi amestecul faina,pana doar se combina.
7.Adaugi buc.ciocolata si migdalele.


1.Presari suprafata lucru cu restulde zahar 1/2 cana.
2.Imparti aluatul in 1/2.
3.Formezi suluri de cca 8 cm gros,le pui pe hartie cate una in tava.
4.Coci 30 min,pana se intaresc in centru,este tare cand presezi usor cu degetul.
5.Racesti sulurile in tava 1 ora/peste noapte.


1.Preancalzesti cuptorul la 148*C.
2.Transferi sulurile pe planseta.
3.Cu un cutit f ascutit,feliezi pe diagonala felii de 1 cm gros.
4.Transferi feliile cu taietura in jos,pe hartie copt.
5.Coci 12-15 min,pana sunt crocante.
6.Transferi biscuitii pe gratar,racesti complet.

Reteta aici:

Chocolate Biscotti

http://culinary-schools-terms.blogspot.com/2007/10/chocolate-cookie-recipes-chocolate.html

Crema catalana



Ingrediente:

1 litru lapte
12 oua
200 g zahar

pt decor:

scortisoara
carlionti coaja lamaie


Pregatire:

In cratita pui laptele,amesteci toate ingred,cand laptele e fierbinte adaugi toate ingred.Astepti sa fiarba,pui in pahare,presari zahar/scortisoara si coaja lamaie.

Reteta aici:

Crema Catalana

http://www.xtec.es/~pmarti46/projects/ctbtour/rest/recipes/recipe.htm

miercuri, 25 martie 2009

Retentie hidrica

* Depurin (comprimate) - 2 cp. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Fag - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Mesteacan Pufos - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Papadie - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Urzica - 30 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Osteoporoza senila

* Gemoderivat de Brad Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Mesteacan Pufos - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Pin - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Coada Calului - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Orz - 30 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Miopie

* Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Tinctura de Craite - 20 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 2 cps. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Intepaturi de insecte

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Echinaceea - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Galbenele - 30 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Patlagina - 30 pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Guta

* Condartroz (comprimat) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Frasin - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Plop - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Salcie - amenti - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Vita De Vie - muguri - 1 monodoza / zi
* Supliform – gel anticelulitic, trofic, antiinflamator - local
* Tinctura de Mesteacan - 40 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Durere osoasa

* Condartroz (comprimat) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Brad Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Pin - muguri - 1 monodoza / zi
* Supliform – gel anticelulitic, trofic, antiinflamator - local

*Recomandarile sunt orientative!

Disfunctii ale vederii

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Afin - 40 pic. X 3 ori / zi
* Tinctura de Craite - 40 pic. X 2 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 3 cps. / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Senescenta

* Gemoderivat de Mur - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Osteoporoza postmenopauza

* Coenzima Q10 In Ulei De Catina(capsule) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Gemoderivat de Pin - muguri - 2 monodoze / zi
* Tinctura de Coada Calului - 30 pic. X 3 ori / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative!

Colita

* Gemoderivat de Carpen Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Castan Salbatic - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Hofisan (capsule X 0,4g) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Reglacid (capsule) - 1 cps. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=41

Colagenoza

* Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Mesteacan Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=40

Ciroza hepatica

* Coenzima Q10 In Ulei De Catina(capsule) - 2 cps. / zi
* Gemoderivat de Ienupar - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Alun - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Carpen Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Redigest capsule - 2 cps. X 3 ori / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=38

Chist ovarian

* Gemoderivat de Zmeur - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Coada Soricelului - 20 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=37

Cervicita

* Gemoderivat de Ulm - muguri - 2 monodoze / zi
* Hof.Imun Forte (comprimate) - 2 cps. X 2 ori / zi
* "Plant Intim" – lotiune pentru igiena intima - spalaturi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=36

Cardiopatie ischemica

* Gemoderivat de Sanger - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Paducel - 20 pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Sunatoare - 20 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=33

Cardiopatie hipertensiva

* Gemoderivat de Sanger - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Paducel - 30 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=32

Cancer

* Complet Antioxidant (supliment alimentar ) - 2 cp. X 2 ori / zi
* Hof.Imun Forte (comprimate) - 2 cps. X 3 ori / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 4,5g. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=31

Calculi biliari

* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Artar Campie - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Frasin - muguri - 1 monodoza / zi
* Redigest capsule - 2-3 cps. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=29

Bulimie

* Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 3 monodoze / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=28

Bronsita cronica

* Gemoderivat de Carpen Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Porumbar - muguri - 1 monodoza / zi
* Hof.Imun (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Lemn Dulce (supliment alimentar) - 1 cp. X x3 ori / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=27

marți, 24 martie 2009

Bronsita astmatiforma

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Hof.Imun (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Lemn Dulce (supliment alimentar) - 1 cp. X x3 ori / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi
* Tinctura de Iarba Mare - 40 pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Patlagina - 40 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=26

Bronsita acuta

* Echinacea (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Flavovit "C" - adults (comprimate) - 1g. / zi
* Gemoderivat de Carpen Alb - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Lemn Dulce (supliment alimentar) - 1 cp. X x3 ori / zi
* Tusimun - 2-6 lingurite / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=25

Basedow

* Gemoderivat de Paducel - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
* Passiflora (supliment alimentar) - 1 cp. X 2 ori / zi
* Tinctura de Ovaz - 20 pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Sunatoare - 20 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=24

Ateromatoza

* Coenzima Q10 In Ulei De Catina(capsule) - 2 cps. / zi
* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Alun - muguri - 1 monodoza / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=23

Astm bronsic

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Mesteacan Pufos - muguri - 1 monodoza / zi
* Lemn Dulce (supliment alimentar) - 1 cp. X x3 ori / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=22

Astenie sexuala

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Salcie - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Stejar - muguri - 1 monodoza / zi
* Polivitamine - naturale de Hofigal cu calciu si magneziu - 3 cps. / zi
* Protein Forta (comprimate X 850mg) - 2 cp. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=21

Astenie

* Gemoderivat de Maces - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Dud Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Porumbar - muguri - 1 monodoza / zi
* Polivitamine - naturale de Hofigal cu calciu si magneziu - 3 cps. / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi
* Tinctura de Orz - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=20

Ascaridioza

* Redigest capsule - 2 cps. X 3 ori / zi
* Tinctura de Busuioc - 20 pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Cimbru - 20 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=19

Artrita reumatoida

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Pin - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Salcie - Scoarta - 2 monodoze / zi
* Supliform – gel anticelulitic, trofic, antiinflamator -
* Tinctura de Mesteacan - 40pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=18

Artrita gutoasa

* Condartroz (comprimat) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Salcie - Scoarta - 2 monodoze / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi
* Supliform – gel anticelulitic, trofic, antiinflamator - local
* Tinctura de Mesteacan - 40pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Muguri Plop - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=17

Artralgie

* Condartroz (comprimat) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Pin - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Salcie - Scoarta - 2 monodoza / zi
* Supliform – gel anticelulitic, trofic, antiinflamator - local
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=16

Arterioscleroza

* Coenzima Q10 In Ulei De Catina(capsule) - 2 cps. / zi
* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Alun - muguri - 1 monodoza / zi
* Ulei de Peste Sardina si Cod Omega 3 - 2 cps. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=15

Arteriopatie obliteranta

* "Ven Hof" – gel pentru ingrijirea picioarelor - local
* Gemoderivat de Alun - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Plop - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Sanger - muguri - 1 monodoza / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 3g. / zi
* Tinctura de Castan - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=14

Aritmie

* Gemoderivat de Paducel - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
* Polivitamine - naturale de Hofigal cu calciu si magneziu - 1 cps. / zi
* Tinctura de Sunatoare - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=13

Anxietate

* Spirulin (capsule x 500mg) - 2g. / zi
* Tinctura de Melisa - 40pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Ovaz - 40pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Sunatoare - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=12

Angor pectoris

* Gemoderivat de Sanger - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Paducel - 20 pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Sunatoare - 20 pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!

http://www.hofigal.eu/boli.php?id=11

Anexita

* Echinacea (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 2 monodoza / zi
* Gemoderivat de Zmeur - mladite - 2 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 2 monodoza / zi
* Tinctura de Coada Soricelului - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=9

Alergie respiratorie

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Mesteacan Pufos - muguri - 1 monodoza / zi
* Lemn Dulce (supliment alimentar) - 1 cp. X 3 ori / zi
* Spirulin (capsule x 500mg) - 2 g. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=8

Alergie cutanata

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Rozmarin - mladite - 1 monodoza / zi
* Mag-Anghinar - 2 cp. X 3 ori / zi
* Tinctura de Trei Frati Patati - 40pic. X 3 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=7

Aerocolie

* Redigest capsule - 2 cps. X 3 ori / zi
* Tinctura de Angelica - 40pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Melisa - 40pic. X 2 ori / zi
* Ulei esential Fenicul - 2 pic. X 3 ori / zi(maxim 2 saptamani)

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=6

Adenopatie

* Echinacea (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi
* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Nuc - muguri - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Lemn Dulce - 40pic. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=5

Adenom de prostata

* Tinctura de Ghimpe - 40pic. x 2 ori / zi
* Tinctura de Pufulita - 40pic. X 2 ori / zi
* Tinctura de Urzica - 40pic. X 2 ori / zi
* Hof.Imun (capsule) - 2 cps. X 2 ori / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=4

Acuitate vizuala (diminuare)

* Gemoderivat de Coacaz Negru - muguri - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Afin Negru - mladite - 1 monodoza / zi
* Tinctura de Craite - 40pic. X 2 ori / zi
* Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 3 cps. / zi

*Recomandarile sunt orientative! Pentru o schema terapeutica individualizata va rugam sa contactati Medicii de consiliere fitoterapeutica Hofigal!


http://www.hofigal.eu/boli.php?id=3

Dovleac in lapte cocos


Ingrediente:

1 Lingura ulei vegetal
1 lingurita usturoi,tocat
1 lingurita ghimbir,ras
2 cani dovleac,cuburi 1 cm
1/2 cana lapte cocos
1 Lingura zahar
1 Lingura sos peste
1/2 lingurita sos chilli(cum ar fi Sambal olek)


Pregatire:

Incalzesti uleiul in tigaie,adaugi usturoiul,ghimbirul,le sotezi cca 1 min,pana miros.Adaugi sopsul chilli,sotezi cca 30 sec,pui laptele cocos,zaharul,sucul lime,sosul peste si dovleacul.Acoperi si fierbi la foc mic,cca 30 min,pana dovleacul e moale.Il scoti si reduci sosul(continui sa-l fierbi pana scade),torni peste dovleac.

Reteta aici:

Butternut Squash in Coconut Milk

http://patentandthepantry.wordpress.com/2009/02/01/butternut-squash-in-coconut-milk/

Mini pizza cu pui



Ingrediente 12 mini pizza:

386 g aluat pizza refrigerat
2 lingurite ulei masline
1/2 cana sos pt gratar(pregatit)
2 cani(cca 225 g)mozzarella,rasa
1/2 cana pui gatit,tocat
1/4 ceapa rosie mica,taiata fasii subtiri
coriandru pt decor
ulei vegetal

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 200*C.Ungi formele cu ulei.Imparti aluatul in 12 bucati.Presezi aluatul in forme,intepi cu furculita,ungi cu ulei,coci 15 min,racesti usor.Intinzi peste aluatul copt sosul,presari branza,puiul,ceapa.Coci 15 min pana branza se topeste si puiul s-a incalit destul.Servesti cu coriandru deasupra.

Reteta aici:

BBQ Chicken Mini Pizzas

http://www.wilton.com/recipe/BBQ-Chicken-Mini-Pizzas

Biscuiti morcovi

Pot fi o baza pt sandwichuri,ii poti unge cu crema branza.Sunt buni cu salate si paste.


ingrediente 20 buc:

60 g unt
2 cani/500 ml lapte
1/2 cana/1 dl miere
60 g drojdie proaspata
2 Linguri sare
2 Linguri zahar
2 morcovi/150 g, rasi
60 g tarate grau
800 g faina simpla
1 ou pt uns

Toping/pt presarat:tarate grau


Pregatire:

Topesti untul in cratita,adaugi laptele,torni in bol,amesteci,adaugi laptele.Dizolvi in acest amestec drojdia,adaugi celelalte ingrediente,pastrezi putina faina,amesteci bine,acoperi cu un capac/folie,lasi la crescut cca 1 ora,la loc cald.Presari faina pe masa si-l framanti bine.Imparti in 20 buc.Formezi rulouri de 10 cm lungime,lasi sa creasca din nou pe hartie unsa,in tava 20 min.Le ungi cu ou,tai fiecare rulou in 4 buc,presari tarate,coci in mijlocul cuptorului 20 min la 200*C.Pot fi congelate.

Reteta aici:

Carrot rolls

www.eclecticcooking.com/Greatideas.htm

Ce poti face cu Telina

1.Salata telina

Cureti si razi fin radacina telina.Amesteci cu maioneza,piper,usturoi pisat,smantana/suc lamaie.Decorezi cu masline,frunze salata/patrunjel.
Poti amesteca telina rasa cu smantana si ceapa tocata.Decorezi cu salata verde/patrunjel.
O reteta mai simpla:cateva teline mici,le hidratezi punandu-le in apa cca 1 ora.Le tai fin le amesteci cu sare,lasi 1/4 ora,le amesteci cu maioneza si mustar,sare piper,dupa gust.


2.Salata telina cu mere

Ingrediente:

1 telina mare,tije/radacina
2 mere
1 morcov mediu
maioneza din 2 galbenusuri+125 ml ulei+mustar+suc lamaie+sare,dupa gust


Pregatire:

Cureti merele si telina,morcovii,razi fin/mediu.Peste ele torni maioneza,amesteci.Adaugi piper si alte mirodenii dupa gust.In loc de maioneza poti pune iaurt,smantana,castravete,sau sos de usturoiLasi la frigider 1/2-1 ora,servesti.

3.Salata telina si ardei gras

Ingrediente:

3 teline medii
1 ardei gras mare
ardei iute
50-60 g smantana fermentata
1 lamaie medie,sucul
condimente
sare

Pregatire:

Tai ardeiul iute cuburi la fel 1/2 din cel gras.Cureti telina o razi fin,amesteci cu ardeii.Adaugi smantana amestecata cu sucul lamaie,condimentele(in primul rand piper).Amesteci bine si decorezi cu 1/2 de ardei gras pe care il tai fasii subtiri.Dai la rece 1 ora,servesti.

4.Mancare telina

Ingrediente:

6 teline mari
1 ceapa,cuburi
1 morcov mic,cuburi
30 g unt
300 ml supa groasa de carne
sare
piper
legume verzi

Pregatire:

Cureti,speli telina.O pui in tigaie cu apa si sare.Incalzesti untul in tigaie mare,pui ceapa si morcovul,lasi sa se fiarba.Dupa ce s-au fiert adaugi telina,supa carne,condimentele legumele verzi,acoperi si fierbi 1 1/2 ora.Amesteci din cand in cand.Servesti mancarea rece/calda.


http://www.natural-aphrodisiacs.com/foodrecipes/celery-apium-sativum-1.shtml




5.Salata telina fiarta

Ingrediente:

4 teline mari
2 rosii
3-4 Linguri ulei masline/fl soarelui
1 Lingura otet slab
condimente
sare
patrunjel tocat

Pregatire:

Tai 4 teline felii le fierbi in apa cu sare,le scoti cand sunt facute,le usuci bine,pui in bol adaugi ulei,piper,otet,amesteci cu grija sa nu le rupi.Presari patrunjel dupa ce scoti din frigider.Telina felii va avea gust mai bun decat cartofii.



6.Salata telina cu oua si muraturi

Ingrediente:

2 teline mari
100 ml ulei
2 oua
1 lamaie mica,sucul
2 muraturi medii
piper
sare

Pregatire:

Pregatesti intai maioneza dintr-un galbenus crud si unul fiert,ulei,suc lamaie.Tai muraturile,le amesteci in maioneza.Razi telina si o amesteci cu maioneza cu muraturi,pui sare,poti adauga si otet,daca vrei.Decorezi salata cu salata verde si albus de ou taiat felii fine.


7.Piure telina

Ingrediente:

6 teline
3 cartofi medii
2-3 morcovi medii
35-50 g unt
50-100 ml lapte

Pregatire:

Tai sferturi telina o pui la fiert in apa sarata.Dupa ce incepe sa fiarba adaugi cartofii,morcovii,continui sa fierbi.Cand sunt fierte,scurgi apa,pasezi bine telina si cartofii,morcovii,ii treci prin sita.In crema obtinuta adaugi untul,amesteci bine.Dupa ce untul a fost bine incorporat,pui pe foc incalzesti bine,potrivesti de sare.Servesti fierbinte.


8.Telina cu masline


ingrediente:

2 kg telina
200 g mazare
1/4 kg ceapa uscata
400 g arpacas(pearled barley)
150 g ulei
150 g masline
1 Lingura faina integrala grau
suc lamaie
1 lingura piper
sare
marar tocat


Pregatire:

Toci fin ceapa,feliezi telina.Incalzesti uleiul,pui arpacasul curatat,acoperi si prajesti.Prajesti apoi feliile telina.Dupa ce tremini de prajit telina,coci ceapa in aceiasi tigaie.Cand ceapa incepe sa se rumeneasca,adaugi incet faina,amesteci bine,adaugi un pahar apa,potrivesti gustul de ulei si sare,amesteci bine,pui preparatul in tigaie mare.Adaugi telina,maslinele,arpacasul si mazarea.Amesteci si pui mararul.Fierbi la foc iute cca 1/2 ora,la sfarsit acresti cu suc lamaie,dupa gust,pui pe farfurie,decorezi cu salata,patrunjel,dafin.


9.Telina cu ciuperci


Ingrediente:

2 teline
100 g ciuperci
1 ceapa
50-75 ml vin
20 g faina
40-50 g unt/untura
piper
frunze dafin
sare,dupa gust

Pregatire:

Tai telina felii groase,fierbi in apa sarata.Tai ceapa fin o prajesti in 1/2 din cantitatea de unt,cand incepe sa se rumeneasca,pui faina.Adaugi vinul,putina apa,amesteci bine.Condimentezi,lasi sosul la fiert cca 30 min.
Tai ciupercile cuburi mici,le prajesti in restul unt.
Daca telina a fiert,le scoti le pui in tigaie,adaugi sosul care tocmai a fiert,pui ciupercile,amesteci,pui sare,mai fierbi putin,servesti.


10.Telina cu parmezan

Ingrediente:

2 teline mari
100-150 g parmezan ras
1 Lingura unt
pesmet

Pregatire:

Tai felii groase telina,o fierbi in apa cu sare.Cand a firt,o scoti,o pui in tava unsa,presari parmezan si pesmet,amesteci usor,dai la cuptor.Cand parmezanul e aproape topit scoti din cuptor,Torni daca doresti iaurt sau smantana fermentata.


11.Aperitiv cu telina,morcovi,ceapa,patrunjel

Ingrediente:

100-150 ml suc morcovi
50-75 ml suc ceapa
1 lingurita zahar pudra
1 telina mare
patrunjel verde fin tocat
frunze telina,fin tocate
1 praf sare

Pregatire:

Dupa ce razi telina fin o pui in bol,torni desupra sucul morcovi,sucul ceapa,zaharul,amesteci.Adaugi apoi frunzele de patrunjel si telina,sarea.Amesteci toate si lasi la odihna in frigider.
Dupa cca 2 ore,poti bea.


12.Telina cu miere

Ingrediente:

1 telina mare,cca 200 g
800 g miere
busuioc(sweet basil),cel mult 1 lingurita busuioc zdrobit
50-100 ml alcool de calitate

Pregatire:

Razi telina fin,o pui in borcan de 1,5 l,cu busuiocul,amesteci,torni mierea.Inchizi bine borcanul,macerezi la rece si intuneric,45-50 zile,amesteci bine din cand in cand.Treci prin sita fina,adaugi alcoolul.Bautura are efecte benefice daca e bauta regulat si in cantitati mici.


http://www.natural-aphrodisiacs.com/foodrecipes/celery-apium-sativum-2.shtml

Biscuiti



Ingrediente:

1/2 cana/92 g grasime vegetala
8 Linguri/110 g unt
1/2 cana /110 g zahar brun
1/2 cana zahar tos
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf copt
2 lingurite extract vanilie
1 ou mare
2 1/2 cani /298g faina integrala
1/2 cana /57 g faina orez sau amidon

Pregatire:

In bol mare bati grasimea,untul,zaharul,sarea,praful copt,vanilia.
Cand sunt bine amestecate,adaugi oul,bati spuma,adaugi faina si /sau amidonul inpreuna,amesteci.Imparti aluatul in 1/2 formezi un disc,infoliezi si refrigerezi 30 min.
Preancalzesti cuptorul la 175*C.
Scoti aluatul refrigerat il intinzi de 0,3 cm,pe masa infainata.Poti intinde aluatul intre foi pergament si nu mai e nevoie de faina,sa presari.Tai biscuitii cu o forma,ii pui pe hartia usor unsa,coci 8-10 min,pana se rumenesc usor pe margine.Scoti din cuptor si racesti pe gratar.
Ies cca 3 ½ duzini biscuiti.

Reteta aici:

http://cookbookjunkie.blogspot.com/2005_10_01_archive.html

Dovleac umplut cu tocana

O tocana foarte sanatoasa si populara in Argentina.

Ingrediente:

910 g vita,cuburi mici
1 ceapa mica,fin tocata
2 catei usturoi,fin tocati
1 Lingura ulei masline
2 rosii mari,tocate
1 ardei gras verde,tocat
1 ardei gras rosu,tocat
1 lingurita piper negru
1 Lingura oregano
2 lingurite busuioc
1 lingurita fulgi ardei iute-optional
1 lingurita zahar
1 cana caise uscate,tocate
3 cartofi medii,cuburi
3 cartofi dulci,cuburi
2 cani supa vita
1 dovleac mediu-mare
unt/margarina,topita
1/4 cana vin sec(Dry sherry)
455 g boabe porumb,scurse/dezghetate

Pregatire:

In ulei rumenesti carnea cu ceapa si usturoiul.Adaugi toate ingredientele ramase,fara porumb,vin si dovleac.Fierbi la foc mic 1 ora,acoperit.
Tai un capac,dovleacului il cureti de seminte si membrane.Ungi interiorul cu unt,presari sare si piper.Torni tocana,vinul si porumbul.Coci dovleacul umplut cu tocana cca 1 ora la 160*C,pana dovleacul se inmoaie.
Cand servesti, langa tocana scoti si miez dovleac si asezi langa ea.


Reteta aici:

Beef Stew in a Pumpkin shell
http://www.geocities.com/napavalley/7035/argentina.html

Ardei iuti murati



Saramura de baza:

1 cana otet mere/orez
4 Linguri zahar-variabil
1/2 lingurita sare
1 Lingura suc lamaie

Pregatire:

Incalzesti otetul adaugi zaharul,amesteci sa se dizolve.Adaugi ce ai de murat.
10 ardei iuti verzi de 8 cm lungi,taiati rondele.Cel mai important este sa fie bine uscati(la aer) pt a prelungi procesul,de asemenea refrigerati mai mult, pt prelungit proces.
Ii pui in saramura,amesteci bine,lasi la racit.Refrigerezi pt a ramane crocanti,chiar si dupa 6 saptamani.
In afara de ardei poti folosi aceiasi saramura pt a mura:ceapa,castraveti,dovlecei,usturoi,ghimbir,mango,varza,sfecla,morcov,etc.

Reteta aici:


Chili pickles- Easy and quick

http://www.chiliwonders.com/m.pickles.htm

Ceai aromat/Chai



Poti folosi ceai negru/ceai verde sau iasomie pt varianta light.

Ingrediente:

4,5 cm bat scortisoara
10 cuisoare
10 boabe cardamom verde
5 boabe piper
2 stelute anason
2,5 cm ghimbir
3-4 plicuri ceai negru sau 2 lingurite ceai vrac
2 Linguri zahar
2 cani apa
1 cana smantana degresata/lapte,la alegere


Pregatire:

1.Incepi prin a incalzi apa la foc mare. Scortisoara,cuisoarele,cardamomul,le strivesti cu lama cutitului.In tigaia uscata sotezi scortisoara,cuisoarele,cardamomul,piperul,anasonul,sa-si dezvolte raroma,ai grija sa nu le arzi.Tai bucata de ghimbir pe 1/2 apoi o prajesti pe flacara(aragaz),pasezi cu lama cutitului sa-l rupi putin ghimbirul.
2.Adaugi scortisoara,cuisoarele,cardamomul,piperul,anasonul,ghimbirul,ceaiul si apa.Fierbi 12 min la foc mareamesteci regulat.Adaugi smantana si zaharul,gatesti peste 3 min.Strecori,ies cca 2 cani ceai.


Reteta aici:


Chai Tea
http://whiteonricecouple.com/recipes/beverages-cocktails/chai/

Inghetata vanilie



Ingrediente:

1 cana lapte
2 cani smantana grasa de frisca
2/3 cana zahar tos
2 lingurite extract pur vanilie

Pregatire:

Prepari inghetata dupa instructiunile aparatului.
In bol mediuamesteci laptele si zaharul pana se dizolva.Adaugi smantana si vanilia.Racesti cel putin 1 ora.Amesteci din nou,torni in aparatul inghetata,urmezi instructiunile.Ingheti pana e portionabila.



Reteta aici:

Easy Home-made Vanilla Ice Cream

http://urbanalmanac.blogspot.com/2007/07/theres-been-big-mix-up.html

Biscuiti Chai cu inghetata vanilie



Ingrediente:

2 3/4 cani faina
2 lingurite Condimente Chai-vezi reteta
2 lingurite crema tartar
1 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
1 cana/225 g unt,moale
1 1/2 cana zahar
2 oua
1 lingurita extract pur vanilie
zahar tos,optional

inghetata vanilie-vezi reteta

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/03/inghetata-vanilie.html

Pregatire:

Amesteci faina,condimentele Chai,crema tartar,bicarbonatul,sarea,lasi deoparte.Bati untul si zaharul in bol mare cu mixerul,la vit medie pana se umfla,adaugi ouale,vanilia.Treptat adaugi amestecul faina,amesteci bine.Acoperi,refrigerezi 2 ore,pana aluatul e usor de manipulat.
Preancalzesti cuptorul la 200*C.Formezi aluatul in mingii de 5 cm.Le treci prin zaharul suplimentar.Lasi 5 cm intre ele in tava cu hartie neunsa.Coci 8-10 min pana sunt usor rumenite.Racesi pe hartie 1 min,le scoti pe gratar,sa se raceasca complet.


Faci sandwichurile:

Cand biscuitii sunt complet reci si inghetata congelata asamblezi.
Lucrezi rapid,folosind o lingura de portionat inghetata.Pui o lingura inghetata pe un biscuite,pui altul deasupra,presezi cu grija sa nu rupi biscuitul,treci prin nuci tocate,le pui pe hartie,cand sunt gata toate,le infasori in folie plastic,dai la congelator cel putin 30 min.


Condimente Chai

Amesteci din fiecare cate 2 lingurite:cardamom,scortisoara,cuisoare;cu 1 lingurita piper alb.

Condimente Chai merg f bine cu cafea inghetata cu frisca,sau la briosele cu afine(in aluat).

Reteta aici:

Chai Sugar Cookies

http://urbanalmanac.blogspot.com/2007/07/theres-been-big-mix-up.html

Biscuiti,jeleu struguri si branza



E nevoie sa incepi reteta cu 1 zi inainte.

Ingrediente 8 portii:

1 roata branza(L’Edel de Cleron)
1 roata branza oaie( Fleur de Marquis)

Jeleul struguri

700 g struguri rosii,+ pt servit
2 mere ,tocate
80 ml/ 1/3 cana suc lamaie
440 g/ 2 cani zahar alb


Biscuiti ovaz

220 g faina integrala
80 g/ 3/4 cana fulgi ovaz
80 g/ 3/4 cana nuci tocate
2 Linguri piper negru
100 g unt,tocat

Pregatire:

1.Pt jeleul struguri:
Pui strugurii in cratita mare,ii zdrobesti cu lingura lemn,adaugi merele,sucul lamaie,2 litri apa,fierbi incet la foc mic-mediu,amesteci ocazional,1 ora,strecori prin sita deasa.Masori 1 litru lichid,amesteci cu zaharul in cratita mare,apoi amesteci la foc mic 5 min,pana se dizolva zaharul.Maresti focul,la mediu,fierbi 1 ora pana incepe sa se intareasca-vezi nota.
Iei de pe foc,lasi 10 min,iei spuma,pui in borcane sterile.Inchizi si intorci borcanul vertical 2 min,apoi intorci si racesti la temp camerei si refrigerezi peste noapte.Ies 2 cani.Pastrezi in frigider pana la 3 saptamani sau pana ai nevoie.
2.Pt biscuitii ovaz:
Preancalzesti cuptorul la 170*C.Pui faina ovazul,nucile,piperul,untul si 1 lingurita sare in robot,pana obtii firimituri,adaugi 2/3 cana apa si amesteci pana obtii aluatul.Intinzi aluatul pe suprafata usor infainata,de 3 mm gros,apoi cu o forma de 7 cm diametru tai rondele,le pui in tava cu hartie ,coci 20-30 min,pana sunt usor aurii,lasi sa se raceasca complet in tava.Ies 20 biscuiti.Pastrezi in vas etans 1 saptamana.
3.Servesti biscuitii la temp camerei cu jeleu struguri si branzeturi.

Nota:Pt a proba jeleul,pui 1 lingura jeleu pe o farfurie rece in frigider 2 min pana se raceste,apoi presezi cu varful degetului ,daca face riduri e gata.


Reteta aici:

Cheese board with grape jelly and oat biscuits

http://gourmettraveller.com.au/cheese_board_with_grape_jelly_and_oat_biscuits.htm

Branza Korozott

Ingrediente 10-20 portii:

1/2 cana branza ungureasca Brindza(branza de oaie/capra,similara cu feta,moale cu aroma lapte)*
225 g crema branza
1/2 cana/113 g unt/margaina
1 Lingura paprika dulce
1 Lingura seminte chimen

Pregatire:

Amesteci toate ingredientele,refrigerezi cateva ore,sa se intrepatrunda aromele.Servesti pe patrate mici paine secara/biscuiti sarati.


Brindza*

Se mai numeste si Liptauer,dupa numele localitatii de unde provine.Branza are putina aroma,de aceea este asezonata cu ierburi,usturoi,ceapa,paprika(se transforma in rosie).Alte arome folosite frecvent include anchovies.hamsii,capere,mustar.


Reteta aici:

körözött

http://www.jcu.edu/language/hunghemu/korozott.html

Carne vita cu piure pastarnac si sos irlandez



Ingrediente 6 portii:

1/2 kg carne conservata vita
1 morcov
2 tije telina
2 praz
1 lingurita piper boabe
250 ml cidru sec

Piureul pastarnac:

1/2 kg cartofi,tocati
1/2 kg pastarnac,tocat
125 ml amestec lapte si smantana
1 cub unt
sare si piper

Sos irlandez de cidru:

50 g unt
25 g faina
1 Lingura mustar
250 ml amestec lichid de la gatit si cidru sec
2 Linguri ceapa/ceapa verde,tocata

Pregatire:


In oala mare pui:carnea,legumele tocate,boabele piper,cidrul,adaugi apa sa le acoperi,aduci la fiert,apoi la foc mic,fierbi cca 40 min,pana carnea e moale,lasi in lichid pana servesti.

Cat se face carnea pui cartofii si pastarnacul in oala mare,acoperi cu apa,asezonezi,aduci la fiert,reduci apoi la mic,fierbi pana sunt moi,scurgi bine,pasezi bine,adaugi laptele si smantana,untul.Pui ceapa si asezonezi bine,tii cald.

Topesti untul,adaugi faina,gatesti 1-2 min,adaugi mustarul,amesteci lichidul de la fiert si cidrul.Aduci la fiert,apoi fierbi la foc mic 3-4 min,adaugi smantana si ceapa,potrivesti gustul.

Servesti feliile carne cu piureul pastarnac,sos si varza cu unt.

Reteta aici:

Corned Beef & Parsnip Mash with Mustard and Cider Sauce

http://www.bordbia.ie/aboutfood/recipes/beef/pages/cornedbeefparsnip.aspx

Aperitiv cu 3 feluri de oua



Ingrediente:

3 oua mari
2 oua fierte tari,sarate
2 oua conservate/century eggs
300 ml apa

Asezonari:

1/2 lingurita sare
1 lingurita sos soia
1 Lingura vin chinezesc pt gatit
1/4 lingurita piper alb
1/2 Lingura ulei susan


Garnitura:

crengute coriandru
1 Lingura ulei usturoi

Pregatire:

Tai cuburi ouale sarate si cele conservate,le pui in container Al, unsa de 12/18 cm.
Bati ouale si adaugi asezonarile,adaugi apa,torni in forma.
Aduci la fiert apa in steamer/aparat fiert la abur,foc mic.Fierbi la abur pana ouale se intaresc,intepi cu un cutit in mijloc,nu trebuie sa fie ouale lichide.
Servesti fierbinte cu garnitura.


Reteta aici:

Sam Wong Than

http://lilyng2000.blogspot.com/2005/07/sam-wong-than.html

luni, 23 martie 2009

Paine de casa la MDP

Reteta este a masinii de paine ELTA si este pt o paine de 1000g/1kg


Ingrediente:


310 ml apa
560 g faina Tip 650
2 Linguri ulei/unt/margarina-masura mare
1 lingurita sare-masura mica
1 lingurita zahar
1 plic drojdie uscata (2 1/2 lingurite)-nota


Preparare:

In vasul aparatului,torni apa,uleiul,peste ele pui faina,in aceasta faci o gropita, pe lateral,pui intr-o parte zaharul si separat sarea.Poti reduce la 1/2 cantitatea de ulei,sare,zahar.Zaharul se pune doar pt.culoare.Drojdia nu trebuie sa intre in contact cu apa si sarea.Introduci vasul in masina si selectezi programul 2 (de butonul Auswahl),apoi marimea-Grosse 1000g,apoi culoarea-Farbe si aici ai 3 optiuni deschisa,medie,inchisa(la tipul asta le ai degeaba culoarea e aproape insesizabila),la final apesi butonul Start.Cand e gata painea esti avertizat sonor,o scoti din priza/apesi Stop.

Painea poate fi pastrata in vasul de copt,nu in plastic cum obisnuiesc gresit unii,se mentine foarte bine.
Nu folositi sare grunjoasa/de muraturi pt ca zgarie vasul de copt si apoi este mai greu de scos painea-se lipeste-.

masura mica 5ml= 1 lingurita de ceai
masura mare 15 ml= 1 Lingura de masa


Folosesti faina de paine tip 650.

Este bine sa investesti de la inceput mai mult,sa iei una mai performanta,pt ca banii si-i scoate inzecit.La noi minim se face o paine/zi,de cand am luat-o nu sta o clipa,amesteca aluatul de cozonac,de pizza,etc.Scapi de nervii zilnici ca nu se duce copilul/sotul dupa paine.Plus ca poti face o paine sanatoasa fara aditivi si poti pune in ea ierburile aromate care-ti plac,faci si o terapie si zilnic painea poate avea gusturi diferite.

Din painea mea nu lipseste niciodata chimenul,stiti cat e de folositor pt.stomac il linisteste si-l hraneste,il face sa functioneze sanatos,calmeaza durerile de stomac,elimina gazele,pt colici,stimuleaza apetitul,fluidizeaza secretiile bronhice.Il folosesc simplu si in combinatie cu coriandru,sau alte ierburi.Folosesc cateodata si 3-5 ierburi la o paine.

Mai folosesc,seminte anason si fenicul,oregano,rozmarin,tarhon,anason si piper ,salvie,maghiran,cimbru,cimbrisor,busuioc,marar,patrunjel,ierburi italiene si de Provence,etc,am pus chiar si bucatele de branza(nu am mai pus sare)si de usturoi-de mirosea toata casa a friptura.

Concluzia: la cat de putin am dat pe masina,acum nu ma mai pot lipsi de ea.

Nota:

Am folosit drojdie uscata Dr.Oetker,Pakmaya,etc,dar acum folosesc drojdie proaspata ungureasca Budafok,este cea mai buna.Pun 1/3 dintr-un pachet direct in apa/o frec intre degete in faina,la o paine de 1 kg,o las catva timp/peste noapte este cel mai bine,apoi pornesc masina.Iese o paine mult mai gustoasa si crescuta decat cu toate celelalte.Sau am pus-o faramitata direct in apa,am turnat putina faina,am agitat putin sa se faca ca o smantana,am pus restul faina si painea a iesit super.

Conopida,ridiche si morcovi murati




Ingrediente:

1 cana/240 ml ulei de mustar
1 ceapa mica,cuburi fine
1 bucata mica ghimbir,taiata julien
3-4 catei usturoi,tocati
1/2 conopida medie,buchetele
1 ridiche Dikon cca 45 g cuburi de 2,5 cm
2 morcovi medii,cuburi 2,5 cm
2 lingurite Garam Masala
1-2 Linguri pudra chilli/cayenne pepper
4 lingurite chimen macinat
2 Linguri seminte mustar maro,strivite usor
1 Lingura sare de mare
2/3 cana/130 g zahar nerafinat
1/2 cana/120 ml otet alb


Pregatire:

Incalzesti in wok,la foc peste mediu-mare,uleiul.Adaugi ceapa,reduci focul la mediu,o rumenesti usor,adaugi ghimbirul si usturoiul,prajesti 1 min,pui conopida,ridichea,morcovii ,prajesti 1 min,pui garam masala,piperul,chimenul,semintele mustar,sarea,amesteci.Torni in tigaie zaharul amestecat cu otet,gatesti 30 sec,iei de pe foc,lasi la racit.
Sterilizezi 1 borcan de 1 litru si pui amestecul,acoperi cu tifon sau prosop hartie fixezi cu inel cauciuc,pt a se evapora excesul umiditate si tii la loc uscat cu fata la soare 2 zile.Ocazional agiti borcanul pt a se distribui ondimentele.In cea de a treia zi scoti tifonul,sigilezi cu capac,lasi in caldura soarelui alte 4-7 zile.Odata ce muraturile s-au acrit putin,le poti pastra in frigider dupa ce le folosesti.
Servesti cu pui prajit/gratar.Poti adauga la cuscus,orez sau alte cereale,alaturi de legume la alegere pt a face o salata rapida sau pt umplut anghinarea.



Reteta aici:


CAULIFLOWER, DAIKON & CARROT PICKLE

http://www.threetastes.com/blog/blog_files/pickle_carrotcolly.php

Supa cu zdrente



Ingrediente:

4 cani supa pui/cuburi
2 oua,usor batute
1-2 cepe verzi,fin feliate
sare,dupa gust
cateva picaturi ulei susan-optional

Pregatire:

Aduci la fiert supa,adaugi sare,uleiul susan,gatesti cca 1 min.
Torni in flux continuu,f incet ouale batute.
Pt a face zdrentele,agiti repede in sensul acelor ceas,1 min.
Garnisesti cu ceapa verde,servesti.

Variante:

Adaugi acestea,dupa condimente;lasi cateva min,apoi adaugi oul batut.
1/2 cana mazare congelata(dezghetata)
1/2 cana porumb dulce si cuburi fine piept pui fiert.
Daca pregatesti supa pt cineva bolnav,adaugi o felie ghimbir ras.
Printre alte beneficii ghimbirul ajuta in tratarea racelii si gripei.

Cand ingrosi cu amidon,amesteci 2-3 linguri amidon cu 1/2 cana apa.Doar inainte de a adauga oul batut torni amestecul amidon,iei de pe foc si adaugi oul batut.

Reteta si info nutritional aici:

http://sweetmandarinchef.wordpress.com/2009/01/04/oprahs-ten-weight-loss-recipes-no-3-egg-drop-soup-by-the-sweet-mandarin-cookery-school/

Gogosi coapte




ingrediente:

1 cana faina obisnuita/de prajituri
1/4 cana zahar
3/4 lingurita praf copt
3/4 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
1 ou
150 g iaurt simplu
1 Lingura ulei rapita
2 lingurite suc lamaie
1 lingurita extract vanilie

2 lingurite zahar pudra,impartit


Pregatire:

In bol mic,combini ingred. uscate.
Combini:oul,iaurtul,uleiul,sucul lamaie,vanilia,amesteci bine.
Torni peste ingred. uscate,pana se incorporeaza.Ungi forma de gogosi cu ulei si pudrezi cu 1 lingurita zahar pudra,pui aluatul.
Coci la 200*C,10-12 min pana scobitoarea inserata aproape de centru iese curata.Racesti 5 minmle scoti din forma pe gratar,pudrezi cu restul zahar.


Reteta aici:

BAKED DONUTS

http://bakingmum.blogspot.com/2007/09/baked-donuts.html

Brusture murat




Brusturele este un puternic curatitor/detoxifiant al sangelui.
Are efecte minunate proaspat facut ceai.
Este extrem de hranitor!
Toamna este un moment minunat de a recolta radacinile brusture(Arctium lappa).Este bun de folosit in sezonul rece si gripa,stimuleaza imunitatea.

Pregatire:

1.Deztelenesti radacinile,nu primavara.Nu folosesti planta cand are seminte.Este o planta bienala.In foto este o planta in al 2 lea an,toamna.
2.Speli radacinile,le feliezi cat o inghititura.
3.Apoi pui pe fundul tigaii putina apa,pui radacinile le fierbi la abur,pana sunt moi,dar crocante.Nu arunci apa din tigaie.
4.Umplii un borcan de 570 ml cu felii brusture.Pui 4-6 catei usturoi,4-6 felii ghimbir,sau in functie de gust.
5.Apoi faci saramura continand :
1/3 tamari
1/3 otet mere/balsamic
1/3 apa
in tigaia cu apa de la brusture.
6.Umplii borcanul cu saramura,refrigerezi cateva zile.


Reteta aici:

Burdock Root Pickles

http://www.natureskills.com/burdock_root_pickles.html

Beneficiile lemongrasului/iarba lamaie

Lemongrasul facut ceai reduce febra,tusea si racelile.Bogat in vitamina C,si antioxidanti combate radicalii liberi din corp.Il poti folosi proaspat/uscat.
Este un remediu f eficient pt congestii fara reactii adverse.
Fierbi apa ,adaugi ceaiul si lemongrasul,lasi cateva min,strecori adaugi putina miere si bei fara lapte.Bei cateva cani/zi.Reduce simptomele gripii.
Pt ingrosarea arterelor,datorita colesterolului rau,antioxidantii din lemongras il reduce si chiar creste colesterolul bun.Medicii recomanda ceai din lemongras cu miere in fiecare zi pt cele mai bune efecte.
Face minuni pt piele si unghii.il poti opari in apa si bei de mai multe ori/zi,sau iti poti cufunda unghiile in el.Aceasta(infuzia) poate fi folosita ca baza nutritiva cu fulgi ovaz.
Aceasta apa poate fi folosita ca baza pt masca nutritiva de ovaz.
Aceasta (infuzie)curata celulele moarte si vei avea un ten sanatos si luminos.


Uleiul esential de lemongras

Printre multele beneficii sunt si cele pt tratamentul pielii.Pt ca are proprietati astringente,uleiul lemongras ajuta tenurile excesiv grase/uleioase,la care apar focare de acnee.Este eficace pt ca dilata vasele sanguine inchizand porii si ridurile.


Uleiul esential de lemongras creaza senzatia de bunastare emotionala,inlatura depresia si anxietatea.Un masaj cu ulei es. lemongras poate avea efect terapeutic calmant pt organismul obosit.Daca incluzi lemongrasul in dieta zilnica,vei creste imunitatea corpului si vei avea un remediu cu gust f bun.In medicina traditionala e folosit pt vindecarea bolilor infectioase si febra.Se pare ca reduce stresul si oboseala mintala.Alte proprietati medicinale:antiseptic,astringent,bactericid,insecticid,fungicid.Folosit ca antiseptic pt spalat/comprese pe infectii ale pielii cum ar fi: impetigo si rani infectate.

Info aici:

Uses of Lemongrass

http://www.wellsphere.com/healthy-cooking-article/uses-of-lemongrass/352578

Morcovi in crusta





Ingrediente 2 portii:

2 morcovi mari/medii
lapte soia pt glasat

Crusta:

1 ½ cana faina simpla
4 Linguri ulei vegetal
sare,dupa gust
apa,cca 7-8 Linguri,sa faci aluatul

Umplutura:

2-3 ciuperci,fin tocate
1 ceapa mica,fin tocata
bucatele de morcov,de la scobit
½ lingurita usturoi,tocat
½ lingurita ghimbir,ras
½ lingurita busuioc uscat
putina ceapa verde tocata/esalota-optional
¾ Lingura faina
½ cana lapte soia
1 lingurita ulei vegetal

Pregatire:

Fierbi 10 min, morcovii la abur pana sunt usor moi,ii pui cand apa incepe sa fiarba.
Ii scoti si-i lasi la racit.
Cat timp fierb morcovii pregatesti crusta.
Amesteci uleiul cu faina,framanti cu degetele pana obtii firimituri fine.
Adaugi apa si framanti aluatul,mai pui apa daca e necesar,aluatul nu trebuie sa fie lipicios.
Il imparti in 2,lasi deoparte.

Tai morcovii in ½ pe lungime.Il scobesti in interior,lasi destul sa nu se rupa morcovul/poti face o taietura in V,in centrul morcovului.Toci fin miezul scos,lasi deoparte.

In tigaie incalzesti uleiul,pui ceapa,usturoiul,ghimbirul,sotezi 2 min.
Adaugi morcovii tocati-miezul,ciupercile,lasi cateva min.
Adaugi faina,amesteci bine,sa nu se arda.Pui laptele soia,amesteci sa nu faci cocoloase.Trebuie sa lucrezi f repede.Poti pune faina in lapte intai si apoi o torni in tigaie.
Presari busuiocul uscat,adaugi ceapa verde/esalota,sare,piper.
Lasi sa capete consistenta de crema.
Iei de pe foc,lasi la racit,inainte sa umplii morcovii.
Preancalzesti cuptorul la 200 *C.
Intinzi aluatul de grosimea dorita si destul de mare sa impachetezi morcovul.
Pe aluatul intins pui ½ morcov,tai in parti si folosesti fasiile scoase pt décor-le impletesti.
Adaugi umplutura,acoperi cu cealalta ½ morcov (il reconstitui).
Infasori morcovul in aluat.
Pe lipitura aluatului asezi fasiile impletite.(Poti impleti fasiile in 3/rasuci in
Le pui in tava unsa/pui hartie sa nu se lipeasca.
Ungi cu lapte soia,ai grija sa nu curga pe tava,pt ca se va lipi crusta de ea.
Coci 25-30 min pana crusta e aurie,usor,lasi sa se raceasca usor inainte sa scoti din tava.
Decorezi cu frunze ceapa .Tai ceapa la lungimea dorita,cca 10 cm,apoi faci 5-6 taieturi pe lungime,lasi cca 1 cm netaiat la baza.,apoi o rasucesti trecand partea neascutita a cutitului,pe lungime,cum ai rasuci panglica de hartie/rafie la buchetul flori cu foarfeca.
Inserezi in partea de sus a morcovului(sa obtii frunzele acestuia).

Reteta aici:

Crusted Stuffed Carrot

http://veganlovlie.blogspot.com/2009/02/crusted-stuffed-carrot.html

Cubulete crocante




Ingrediente:

1 bucata mica paine,nefeliata
2 oua,usor batute
cimbru
patrunjel
sare
piper
90 g unt topit
3 cani branza cheddar,rasa

Pregatire:

Scoti coaja painii,tai cuburi 2 cm.
Amesteci:ouale,condimentele,ierburile,untul.
Treci painea prin amestecul ou,apoi prin branza,refrigerezi cel putin 1 ora.Cand esti gata sa servesti,preancalzesti cuptorul la 180*C,si coci cca 20 min,pana branza se topeste,servesti calde.

Reteta aici:

Cheesy Bites

http://www.roughcooking.com/cheesy-bites/

Galuste vegetariene




Ingrediente 6 portii:

Pt crusta:

1 ceapa mica
1 cana bulgur fin
1/2 cana faina obisnuita/integrala
1/2-3/4 lingurita sare
1/2 lingurita enibahar
1/4 lingurita scortisoara
1/8 lingurita piper

Ai grija sa masori corect,nu pune mai mult,pt ca nu o sa fie destul de moale.Pt a-ti iesi bune bulgurul trebuie sa fie fin nu mediu granulat.

Umplutura:

1/4 cana ulei masline/margarina
2 Linguri muguri pin
1 ceapa medie
1/3 cana nuci tocate grosolan1/2 lingurita enibahar,usor plina
1/4 lingurita scortisoara,putin plina
1/8 lingurita piper,putin plina
1 lingurita sirop rodie
1-2 Linguri caise uscate,tocate/stafide aurii/curmale,optional


-nu adauga mai mult sirop rodie,dar nici nu-l omite,pt a avea aroma corecta.Daca nu-l ai fierbi 1/3 cana suc rodie,pana nu mai e siropos,ai grija sa nu-l arzi,sau poti inlocui cu suc de lamaie amestecat cu melasa.


Pregatire:

Pt Crusta:

Cerni bulgurul printr-o sita f fina.Pui 1 cana bulgur in bol mare,adaugi apa calda,il acoperi.Treci peste el 2,5 cm apa,pui 1 lingurita sare,amesteci si lasi sa stea 1/2 -1 ora ,il poti clati 1 data inainte de a-l inmuia.In acest timp faci umplutura.

Pui in blender ceapa pana e f fina,aproape lichida,daca folosesti blenderul ai nevoie de 1-2 lingurite apa,pui condimentele si amesteci iar.

Scurgi bulgurul,cat de mult poti,il pui intr-un prosop curat si-l rasucesti pt a extrage cat mai multa apa.

Il pui in bol mare,il framanti cca 3-4 min,adaugi amestecul ceapa,faina,sarea si framanti din nou cateva min,pana obtii o mingie de aluat.Este posibil sa fie nevoie sa-ti umezesti mainile cu apa din cand in cand,potivesti gustul de sare.

Daca faci aluatul in robot,pui bulgurul si ceapa,amesteci 2 min,il scoti in bol si adaugi faina si framanti pana obtii o mingie de aluat.

Lasi deoparte acoperit.

Pt Umplutura:

tai fin ceapa medie,lasi deoparte.Masori toate ingred. necesare.Tai nucile grosolan,nu mai mici de cel putin 0,6 cm.
Pui in tigaie uleiul/margarina si prajesi mugurii pin,pana se rumenesc/maro-aurii.Ii scoti pe hartie si in uleiul ramas prajesti nucile.
Adaugi ceapa fin tocata in ulei si o prajesti la foc mediu pana incepe sa fie maro-aurie.
Adaugi nucile,amesteci condimentele si siropul rodie.
Adaugi mugurii pin,fructele uscate,amesteci lasi deoparte.


Asamblarea:


Imparti aluatul in 12 portii egale,lasi deoparte.
Pe o farfurie imparti umplutura in 12 portii egale.
Iei o portie de aluat o asezi in palma,faci o gaura cu degetul mare,presazi in jur sa obtii un perete subtire,umezesti mana cand lucrezi.Procedezi la fel cu celelalte,ai grija crusta sa nu aiba fisuri.

Important:
la fel ca la falafel ai grija la temperatura uleiului pt ca poate iesi umplutura afara,daca nu e cea corecta.

Pui 3-4 cani ulei in tigaie il pui la foc mediu.Poti lua o bucata mica de paine o pui in ulei si daca incepe sa faca bule cand o prajesti,e prea incins,scoti painea si lasi sa se raceasca putin,micsorezi temp inainte sa prejesti.

Pui cca 4 galuste in ulei,le prajesti pana se rumenesc,le intorci daca e nevoie.
Le coci cca 6-8 min.


Reteta aici:

vegetarian style kibbeh -stuffed bulgur wheat appetizers

http://is-that-my-bureka.blogspot.com/2008/07/friday-night-appetizers.html

Ineluse cu branza




Cuptor electric:160-170*C(preancalzit)
Gaz 2-3

Ingrediente:

100 g branza quark cu smantana
100 g parmezan ras
100 g faina
1 plic praf copt
1-2 Linguri lapte
1 praf sare
1 praf paprika

Pregatire:

Bati spuma branza si incorporezi cate putin faina cernuta cu praful copt si parmezanul.Adaugi laptele si asezonezi cu sare si boia.Torni aluatul in cornet patiserie,cu varful in stea si pui in tava neunsa.Coci in mijlocul cuptorului,cca 20 min.


Reteta aici:

Anelli al formaggio
http://www.oetker.ch/it/recipedetail---0--0--0--270194.html

Inimioare cu fistic si cirese



Ungi usor forma cu ulei pt a taia mai usor.

Ingrediente:

1 1/4 cana cirese uscate
2 Linguri apa
2 (340 g) pachete ciocolata alba,cipsuri
6 patrate vanilie,glazura fondant(57 g)
1 1/4 cani fistic rosu/verde,tocat

Pregatire:


Pui ciresele la microunde puterea mare,2 min cu 2 Linguri apa in bol mic.
Topesti ciocolata si bomboanele la foc mic,iei de pe foc,adaugi ciresele si fisticul.Intinzi in tava de 38/25 cm,cu hartie cerata.
Racesti 1 ora pana se intareste.Tai cu o forma inima de 8cm.Pastrezi in vas etans.

Ies cca 1,6 kg.

Reteta aici:

Cherry-Pistachio Bark

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=410636

Conuri cu somon



Ingrediente:

aluat pizza,sau brick,foi placinta
unt
somon
icre

Pregatire:

Acoperi foile cu unt topit,le infasori in forma de conuri,dai la cuptor.
Reci le umplii cu somon rece,unt/crema branza si decorezi cu icre si marar.

Reteta aici:

Cones of bricks salmon

http://www.zoozne.com/recipes-506.htm

Biscuiti pt Paste




Ingrediente cca 10 buc mari:

100 g unt/margarina
75 g zahar pudra
1 ou mare


1 lingurita scortisoara
225 g faina simpla
50 g coacaze
putin lapte pt glasat
ciocolata topita si glazura colorata+ coacaze pt decor

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C,Gaz 5,pui in 2 tavi hartie pergament.
2.In bolul mixerului freci crema untul si zaharul.
3.Adaugi ouale,scortisoara,bati bine.
4.Adaugi faina si coacazele/stafide,amesteci bine,apoi framanti usor.
5.Intinzi pe supraf. infainata aluatul,peste 6 mm grosime.
6.Tai cercuri,reantinzi aluatul sa obtii forma de ou.Biscuitii ar trebui sa aiba 6 mm grosime.
7.Ii pui in tava,ii ungi cu lapte si faci ochii din coacazele in plus.
8.Coci 12-15 min,pana sunt aurii pal.
9.Lasi la racit pe gratar,inainte de decorare.Folosesti ciocolata topita pt par,glazura roz pt buze si nasturi,glazura alba pt camasa.


Reteta aici:

Easter Humpty Biscuits

http://www.recipes4us.co.uk/Press%20recipes%20with%20Pictures.htm

Dovlecel Chayote umplut cu crab



Ingrediente 4 portii:

4 crabi
2 dovlecei Chayote/mere
2 morcovi,tocati
2 cepe(1 tocata,1 in sferturi)
3 catei usturoi
1 lime
arpagic
cimbru
patrunjel, chilli,dupa gust
sare,piper
1 pahar vin alb
50 ml ulei
pesmet


Pregatire:

1.Fierbi crabii 10 min in tigaie cu apa,morcovi,ceapa sferturi,cimbru,patrunjel,condimente.Lasi deoparte,pana e rece.
2.Cureti caarnea,pastrezi cativa clesti pt decor.
3.Speli dovleceii,tai pe 1/2 ii fierbi 20 min in apa cu sare.
4.In tigaie,gatesti ceapa tocata,usturoiul,arpagicul,patrunjelul si ardeiul iute,apoi amesteci in ele crabul,torni vinul.
5.Cureti o parte din pulpa dovlecelului,pasezi miezul cu putin ulei masline si suc lime.Adaugi pesmetul,asezonezi.
6.Pui piureul dovlecel in coaja dovlecelului,peste el pui amestecul crab,presari pesmetul deasupra si pui sub grill 15 min/pana e auriu.


Reteta aici:

Chayote stuffed with crab

http://www.sofeminine.co.uk/w/recipe/r460/chayote-stuffed-with-crab.html

Hamsii marinate/Anchovies





Ingrediente:

300 g hamsii proaspete
100 ml otet
1 pahar apa
100 ml ulei
2-3 catei usturoi
1 ardei iute
1 lamaie-sucul
sare
patrunjel


Pregatire:

Cureti pestii,tai capetele,scoti intestinele,oasele,pui in bol.Torni apa si otetul,marinezi 20-30 min.In acest timp cureti usturoiul,il tai felii,tai ardeiul si patrunjelul.
Scurgi pestii pe hartie absorbanta.
Intr-un vas pui uleiul si un strat pesti,adaugi cateva felii usturoi,chilli,putin suc lamaie,sarezi ,torni putin ulei.Continui pana tremini,presari patrunjel si acoperi cu ulei.Acoperi cu folie si marinezi in frigider 1-2 ore.

Reteta aici:

Alici marinate

http://rossa-di-sera.blogspot.com/2009/03/alici-marinate-modo-mio.html

Limonada cu cimbru si capsuni



Siropul cimbru:

1/2 cana crengute cimbru
3/4 cana zahar
3/4 cana apa

Aduci la fiert apa si zaharul,adaugi cimbrul,iei de pe foc,racesti complet,strecori.

Pt Limonada:

4 cani capsuni cu 2-4 cani apa pt blender
8-10 cani apa


Pasezi capsunile cu apa in blender,strecori prin tifon,adaugi siropul cimbru,diluezi cu 8-10 cani apa,potrivesti gustul mai adaugi zahar daca doresti.Servesti cu multa gheata.


Reteta aici:

Strawberry Thyme Agua Fresca

http://mattbites.com/2009/02/23/aguas-frescas/

Limonada castraveti si lemongras



Siropul lemongras:

3/4 cana zahar
3/4 cana apa
4 bucati lemongras,tocat

Spargi cu un sucitor lemongrasul.Aduci la fiert apa si zaharul,pui lemongrasul,iei de pe foc,racesti complet,strecori,arunci lemongrasul.

Pt limonada:

4 cani castraveti sera cu 2-4 cani apa pt blender
8-10 cani apa
1/4-1/2 suc lime/dupa gust
1 praf sare

Pasezi castravetii cu apa in blender,strecori prin tifon,adaugi siropul lemongras,diluezi cu 8-10 cani apa,potrivesti gustul,adaugi zahar,dupa dorinta.Servesti cu multa gheata.

Reteta aici:

Cucumber Lemongrass Agua Fresca

http://mattbites.com/2009/02/23/aguas-frescas/

Limonada ananas si ghimbir



Siropul ghimbir:

3/4 cana zahar
3/4 cana apa
3 bucati ghimbir proaspat,felii

Aduci apa si zaharul la fiert,adaugi ghimbirul,iei de pe foc,lasi la racit complet.Strecori,arunci ghimbirul.

Pt limonada:

4 cani ananas proaspat cu 2 cani apa pui in blender
8-10 cani apa

Pasezi ananasul cu apa,strecori,prin tifon,adaugi siropul ghimbir,diluezi cu 8-10 cani apa,potrivesti zaharul dupa gust.Servesti cu multa gheata.


Reteta aici:

Pineapple Ginger Agua Fresca

http://mattbites.com/2009/02/23/aguas-frescas/

Omleta cu spanac in straturi




Ingrediente 6 portii:

8 oua intregi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 ceapa,fin feliata
100 g vita macinata
1/4 ardei gras rosu,cuburi
25 g ciuperci mici,taiae pe 1/2
50 g spanac,oparit,scurs
1/2 Lingura sos stridii
1/2 lingurita ketchup
1/8 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Pregatire:

Incalzesti 1 Lingura margarina/unt in tigaie antiaderenta,la foc mediu.
Sotezi carnea vita si ardeiul gras pana carnea nu mai e roz,adaugi ciupercile,lasi pana se inmoaie.
Amesteci:sosul stridii,ketchup,sare,piper si torni peste amestecul de carne.Gatesti cca 1 min,opresti focul.
Amesteci impreuna ouale batute cu sare,piper,ceapa.Poti imparti in 3 parti.
Incalzesti o tava dreptunghiulara,o ungi cu ulei intai,la foc mediu.Torni 1/3 din amestecul de ou,lasi sa se coaca pe 1/2 apoi intorci,asezi spanacul deasupra,peste el amestecul de carne.Torni 1/3 din amestecul de ou,acoperi cu capac si gatesti din nou pana la 1/2.Intorci omleta din nou,pui spanac,carne vita.Torni ultima parte de amestec ou,pui capacul si gatesti pana la 1/2,intorci si gatesti complet.

Reteta aici:

Spinach Layered Omelet

http://fooddiary.blogsome.com/2006/05/14/29/

Paine cu peste pe gratar

Ingrediente:

175 g peste afumat-egrefin
175 ml lapte
2 Linguri/15 g faina
1/4 cana/ 25 g branza rasa
1 ou separat
sare,piper,dupa gust
4 felii paine prajita

Pregatire:

Incalzesti 150 ml lapte in cratita cu pestele afumat.Aduci la fiert,reduci focul,acoperi si fierbi cca 5 min,pana se desface in fulgi cu ajutorul furculitei.Il scoti si-l faramitezi.
Amesteci faina cu restul laptelui,apoi il pui in cratita,aduci la fiert,fierbi 2 min,amesteci continuu pana se ingroasa.Adaugi branza,galbenusul,fulgii peste.Asezonezi cu sare,piper,apoi incalzesti bine.
Bati albusul pana sta tare,il adaugi amestecului.Pui feliile paine pe gratar si pui o lingura amestec deasupra la fiecare.Le rumenesti usor,servesti imediat.

Reteta aici:

Arbroath Toasties

http://www.rampantscotland.com/recipes/blrecipe_toasties.htm

Placintele pt picnic cu pui



Serveste-le alaturi de ridichi si ceapa verde,muraturi si chutney.

Ingrediente 6 portii:

Pt aluat:

25 ml lapte
75g grasime vegetala,pura
225 g faina simpla(de paine)+ pt presarat
1/2 lingurita pudra mustar englezesc
1/2 lingurita amestec condimente
1/2 lingurita sare de mare
nucsoara rasa,multa
3 galbenusuri mari( 2 galbenusuri folosite pt glazura placintelor)


Pt Umplutura:

1-2 piepti pui(200 g)
1/4 lingurita mace/nucsoara macinata
150 g carnati porc de calitate,f membrana
2 cepe verzi intregi,fin tocate
1/2 lingurita cimbru,tocat,+6 crengute mici
1 lingurita salvie,tocata
1 Lingura patrunjel,tocat
1 lingurita suc lamaie si 1/2 lingurita coaja rasa fin
1 Lingura smantana grasa/double cream
sare si piper macinat

Pregatire:

Faci umplutura:tai puiul bucati de 1 cm,le pui in bol,adaugi nucsoara,asezonezi cu sare,piper.In alt bol combini carnatii cu ceapa verde,cimbrul,salvia,patrunjel,sucul si coaja lamaie.Adaugi smantana,amesteci bine.

Preancalzesti cuptorul la 180*C,gaz 4.

Pt aluat:pui laptele si 55 ml apa in cratita mica,adaugi grasimea vegetala,taiata buc mici.Dai la foc mic,pana se dizolva grasimea.Cerni faina,mustarul,amestecul condimente,sarea si nucsoarain bol mare si amesteci cu ele 1 galbenus,sa se distribuie.

Cand grasimea e complet topita in lichid,pui pe foc aduci la fiart,torni ingred uscate,amesteci cu lingura lemn.Pui amestecul pe supraf de lucru presarata cu faina,framanti,formezi o mingie.Lucrezi repede,este important ca aluatul sa ramana cald.Iei 2/3 din aluat si-l tai in 6 buc egale,rulezi pe fiecare intr-o mingie si pui 1 buc in gaura formei,cu degetul mare presezi repede fiecare mingie sa o aplatizezi si sa ridici pe marginea formei,pana sus,sa treaca 5 mm de ea.

Folosind o lingurita imparti umplutura de carnati in 6 parti,apoi asezi umplutura cu pui,presezi ferm,apoi intinzi aluatul ramas,tai 6 rondele de 8 cm,aluatul fiind destul de subtire,ar putea fi nevoie sa presari faina pt intins.Cu furculita bati 2 galbenusuri,apoi ungi placintelele.

Apoi folosind o furculita bati usor restul de 2 galbenusuri,in bol mic.Ungi cu pensula marginea aluatului cu galbenus,asezi capacele,presezi usor.Cu o furculita apesi pe marginea fiecarui capac,faci o gaura deasupra fiecarei placinte(sa iasa aburul),ungi cu galbenus,la final infigi o crenguta mica de cimbru deasupra fiecarei placinte.
Pui briosele pe hartie copt in forma,le coci 30 min,in mijlocul cuptorului.Dupa acest timp le scoti din forma si treci un cutit si le scoti afara din forma ,ungi marginile cu restul galbenus si mai dai inca 20 min la copt,pana sunt crocante peste tot,lasi la racit pe gratar sarma.Cand sunt reci pastrezi in vas etans in frigider,cateva zile.Inainte de mancat le aduci la temp camerei.


Reteta aici:

Chicken and Herb Picnic Pie

http://www.deliaonline.com/recipes/chicken-and-herb-picnic-pies,1876,RC.html