duminică, 15 martie 2009
Sufleu peste/fructe mare
Ingrediente:
2 Linguri unt nesarat
2 Linguri faina obisnuita
3/4 cana lapte
3 oua,separate
1 cana branza Gruyere,rasa/Emmentaler
1 cana amestec:creveti,scoici,midii+peste alb
1 legatura patrunjel tocat
2 Linguri ulei ev masline
2 Linguri apa
1 praf sare
Pregatire:
Fierbi fructele de mare/ce vrei,lasi sa se raceasca,scurgi cat de mult posibil.
Intr-o cratita mare faci sosul Bechamel:unt,faina,lapte.
Iei de pe foc si adaugi galbenusurile unul cate unul.
Adaugi branza rasa,amesteci sa se omogenizeze,adaugi pestele.Lasi la racit.
In alt bol bati albusurile pana stau tari.
Incorporeziusor 1/3 din ele in sosul Bechamel.continui si cu restul pana sunt complet combinate.
Torni amestecul in formele unse cu unt,pana la 3/4.
Coci imediat la 210*C,20 min,apoi maresti temp. la 230*C pt 8-10 min pana cresc si se rumenesc desupra.
Pui in blender:patrunjelul,apa,uleiul,sarea,mixezi pana obtii consistenta de vinegreta.
Torni intr-o sticla/recipient cu gatul stramt si stropesti sufleul si pe platou.
Reteta aici:
Victory = Fish Soufflé
http://www.weareneverfull.com/victory-fish-souffle/#more-265
Etichete:
Aperitiv,
branza,
Condimente,
creveti,
Martie 2009,
patrunjel,
Peste,
scoici
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu