duminică, 15 martie 2009
Salata cu perisoare miel si sos usturoi
Ingrediente 4 portii:
500 g carme miel,tocata
1/2 ceapa rosie medie,fin tocata
2 catei usturoi,zdrobiti
1 lingurita chimen,macinat
1 lingurita coriandru,macinat
1/2 lingurita sare de mare
1 Lingura ulei,pt prajit
Salata:
1 cana patrunjel,tocat
1/2 cana frunze menta,tocate
1 castravete (libanez),tocat
2 rosii( Roma),tocate
1/2 ceapa spaniola,mica,fin feliata
2 lingurite ulei ev masline
1/2 lamaie,sucul
sare de mare si piper macinat pt asezonat
Sosul usturoi:
2 bulbi/capatani usturoi
1/4 cana ulei masline,de buna calitate
suc de la 1 lamaie
1 lingurita sare de mare
Pregatire:
1.In bol pui:mielul,ceapa,usturoiul,chimenul,coriandrul,sarea,amesteci bine,sa se combine.Din 1 1/2 Linguri amestec formezi perisoare,acoperi si refrigerezi 20 min.
2.Sosul usturoi:Pui usturoiul curatat in blender,adaugi sucul lamaie,mixezi,poti opri din cand in cand si curata marginile cu lingura,adaugi sarea,amesteci.
3.Adaugi uleiul masline lent,continui sa amesteci,trebuie sa aiba consistenta de maioneza.Potrivesti gustul,daca mai pui lamaie mai mixezi 10 sec,refrigerezi.
4.Incalzesti uleiul in tigaie la foc peste mediu,prajesti perisoarele le intorci din cand in cand,pana sunt facute si rumenite,cca 8 min.
5.Combini patrunjelul,menta,castravetii,rosiile,ceapa in blo mare.Presari ulei si suc lamaie,asezonezi cu sare,piper,amesteci usor.Servesti salata cu perisoarele de miel si sos de usturoi.
Reteta aici:
Lamb Kofta Salad
http://allthingsnice.typepad.com/tastebuddies/2008/12/lamb-kofta-salad.html#more
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu