duminică, 15 martie 2009

Peste cu sos

Ingrediente 4 portii:

500 g peste afumat(egrefin)
1 ceapa mare,fin feliata
400 ml/ 1 2/3 cana lapte
1/2 lingurita piper
1 1/2 lingurita pudra mustar
30 g unt,moale
2 lingurite faina simpla
1 ceapa verde,fin tocata
patrunjel tocat


Pregatire:

Asezi pe fundul tavii ceapa,peste ea pui pestele taiat bucati de 2 cm.Amesteci:laptele,piperul,mustarul,torni peste peste.Aduci incet la fiert,reduci focul si fierbi la foc mic acoperit 5 min.Apoi fierbi inca 5 min,fara capac.Scoti pestele din tigaie,continui sa fierbi amestecul in tigaie inca 5 min,amesteci frecvent.
Amesteci untul cald cu faina adaugi in tigaie,impreuna cu ceapa verde.Amesteci la foc mic pana fierbe lent si se ingroasa.Torni sosul peste peste si decorezi cu patrunjel tocat fin.

Reteta aici:


Finnan Haddie

http://www.rampantscotland.com/recipes/blrecipe_finnan.htm

Niciun comentariu: