duminică, 15 martie 2009
Perisoare soia
Pt perisoare:
Pt 22 buc de 2,5 cm diametru
2 cani granule soia
1 cana supa vegetala,calda/1 cub supa dizolvat in apa
1 ceapa medie,fin tocata
2 catei usturoi,tocati
1 Lingura ulei vegetal
5 Linguri faina obisnuita
1/2 lingurita chimen,macinat
1 lingurita garam masala
1/2 lingurita pudra ghimbir
1/2 lingurita piper
4-5 picaturi Tabasco/dupa gust
1/2 lingurita sare de mare/dupa gust
ulei pt prajit
Pregatire:
Rehidratezi soia,turnanad supa fierbinte,acoperi lasi 10 min.
In tigaie teflon,sotezi ceapa si usturoiul in ulei vegetal,pana e translucida,5-6 min.Iei de pe foc.
Amesteci cu soia,adaugi faina,toate condimentele,lasi sa stea pana o poti manipula.Formezi bile de 2,5 cm,care trebuie sa fie destul de tari sa nu se strice cand le pui in ulei la prajit.Uleiul trebuie sa le cuprinda cam 1/3 ,le misti sa se rumeneasca pe toate partile.Uleiul nu trebuie sa fie prea fierbinte pt a fi coapte in interior.Cand sunt crocante peste tot le scoti pe hartie absorbanta.
Reteta aici:
Mauritian Style Vegan Halim with a Twist or Curried Dhal Soup with Meatless Balls and Eggplant
http://veganlovlie.blogspot.com/2009/01/mauritian-style-vegan-halim-with-twist.html
Etichete:
Aperitiv,
chimen,
Condimente,
De Post,
garam masala,
ghimbir,
Mancare,
Martie 2009,
seminte,
soia,
sos Tabasco,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu