duminică, 15 martie 2009

Perisoare cu vinete







Ingrediente:

22 perisoare-vezi reteta
1 cana linte galbena,inmuiata min 4 ore
4-5 Linguri grau spart,inmuiat cu lintea min 4 ore-optional
1 vanata mare,feliata mic
1 ceapa medie,fin tocata
2 catei usturoi,tocati
1 lingurita chimen,macinat
1 Lingura ghimbir,tocat
1 lingurita pudra curry
1 lingurita curcuma
1 Lingura margarina vegetala/ulei vegetal
1/4 cana lapte soia-optional
sare,dupa gust

Pt garnitura:

frunze coriandru
frunze menta
tije usturoi tocate/Chinese Chives
lime/lamaie pt stors


Pregatire:

Fierbi lintea impreuna cu graul,in apa sarata pana lintea e moale,dar intreaga 15-20 min.Scurgi apa,dar nu complet,poate ai nevioe mai tarziu.Pastrezi lintea si apa,deoparte.
Nu folosi prea multa apa pt a fierbe lintea,pt ca pierzi substantele nutritive.Cat fierbi lintea,prajesti feliile vinete in 2 linguri ulei vegetal,pana se inmoaie si rumenesc,lasi deoparte.
Pui chimenul,curry,curcuma,ghimbirul in bol,adaugi apa,amesteci sa formezi o pasta,lasi deoparte.
In tigaie teflon,adanca topesti margarina,adaugi ceapa si usturoiul,le sotezi pana sunt translucide.
Adaugi pasta curry,pui apa de la fiert lintea,daca e necesar.
Amesteci,pui condimentele,le prajesti 5-7 ,min,mai adaugi apa,daca e nevoie.
Adaugi lintea si putina apa,in functie de cat de gros vrei sa fie sosul.
Adaugi laptele soia pt o consistenta cremoasa.
Cand supa ajunge la consistenta dorita,adaugi perisoarele si vinetele prajite,amesteci bine,lasi sa se reduca sosul sa se ingroasa putin,sarezi.
Servesti fierbinte cu paine indiana/frantuzeasca,sau doar ca o supa picanta cu suc lamaie si tije usturoi tocate/scallions/chinese chives.

Reteta aici:

Mauritian Style Vegan Halim with a Twist or Curried Dhal Soup with Meatless Balls and Eggplant

http://veganlovlie.blogspot.com/2009/01/mauritian-style-vegan-halim-with-twist.html

Niciun comentariu: