duminică, 15 martie 2009
Briose cu pastarnac
Ingrediente 12 buc:
Pt briose:
1 1/2 cana faina obisnuita(poti inlocui 1/2 cu integrala)
1 cana zahar
1 Lingura pudra ghimbir
2 lingurite praf copt
1 1/2 lingurita scortisoara
3/4 lingurita sare
3/4 lingurita nucsoara
3/4 lingurita enibahar
3/4 lingurita cuisoare
3 oua mari
1/2 cana ulei rapita/vegetal
1/2 cana lapte
1 lingurita extract vanilie
2 cani pastarnac ras
1/2 cana nuci,prajite,tocate + 12 intregi,prajite pt decor
scortisoara pt pudrat
Glazura:
225 g crema branza,la temp camerei
113 g unt nesarat,la temp camerei
3 3/4 cana zahar pudra
1 Lingura suc lamaie
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 175*C,pui in formele de briosa cupe hartie.
Amesteci ingred. uscate,in bol mare.Separat amesteci ouale,laptele,uleiul,vanilia,apoi le torni peste cele uscate,amesteci sa se combine.Adaugi pastarnacul si nucile.Umplii fiecare forma si coci 23-25 min,pana cand presezi usor deasupra revine sau proba cu scobitoarea in centru,sa iasa curata.
Racesti 5 min in forma,apoi le scoti pe gratar sa se racesca complet.
Glazura:
Cu mixerul bati crema branza si untul spuma.Treptat adaugi zaharul si continui sa bati pana are aspect catifelat,adaugi sucul lamaie.Intinzi peste briose glazura,cerni scortisoara si deasupra pui o nuca.
Reteta aici:
Spiced Parsnip Pecan Cupcakes
http://eggsonsunday.wordpress.com/2009/03/01/spiced-parsnip-pecan-cupcakes/
Etichete:
Briose,
Condimente,
cuisoare,
Desert,
enibahar,
ghimbir,
Martie 2009,
nuci,
nucsoara,
pastarnac,
scortisoara,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu