vineri, 31 octombrie 2008

Placeri dulci/buturuga



Pt. 6 portii:

Pt.Ganache de ciocolata cu lapte:

115 g smantana grasa(double cream)
125 g ciocolata lapte

Aduci la fiert smantana si o torni peste ciocolata,amesteci.Rastorni in alt vas,acoperi cu folie,sa nu se formeze coaja.Refrigerezi cel putin 6 ore.

Pt.Crema Chantilly de ciocolata:

300 g smantana grasa( double cream)
210 g ciocolata cu lapte

Aduci la fiert smantana,torni peste ciocolata,amesteci si procedezi ca la cealalta de mai sus.


Pt.Dacquoise aux noisettes:

135 g pudra de alune padure
150 g zahar pudra(pt glazuri)
150 g albusuri
50 g zahar pudra
125 g alune padure,prajite si zdrobite

Preancalzesti cuptorul la 170*C,captusesti tava cu hartie.
Cerni pudra alune cu zaharul(pt glazuri)Bati albusurile cu zaharul pudra pana stau tari,le adaugi in amestecul de nuci.
Intinzi in tava si presari alunele prajite si pisate.Coci la 170*C,25 min.Lasi sa se raceasca pe gratar sarma pana e complet rece apoi o scoti din tava.

Pt.praline feuilleté:

200 g Nutella sau gianduja
50 g ciocolata cu lapte,topita
80 g feuilletine(fulgi crocanti)-substitui cu cereale orez
15 g unt,topit

Amesteci Nutella,ciocolata topita,cerealele de orez si untul topit.Intinzi praline feuilleté peste dacquoise.Congelezi.

Pt. fines feuilles de ciocolata cu lapte:

160 g ciocolata lapte
Temperezi ciocolata cu lapte si pui un strat gros pe hartie copt.De indata ce incepe sa se stabilizeze,formezi un dreptunghi de 6/24 cm.Acoperi cu alta hartie,dai la frigider.
Intinzi 1/2 de Ganache de ciocolata pe foaia de ciocolata intarita,acoperi cu alta foaie de ciocolata,ungi cu restul de Ganache si deasupra cu ultima foaie de ciocolata.Congelezi.

Pt.Jaconde:

55 g pudra migdale
45 g zahar pudra(pt glazura)
5 g zahar invertit
75 g oua
10 g unt,topit
50 g albusuri,la temp.camerei
10 g zahar pudra
15 g faina

Preancalzesti cuptorul la 230*C,pui in tava o foaie silicon.
Pui pudra migdale,zaharul pudra(pt glazuri),zaharul invertit si 1/2 din oua,le bati 5 min.Adaugi ouale ramase si continui sa bati 15 min.Adaugi untul topit.
In alt bol,bati albusurile,pana stau tari,adaugi zaharul si bati sa stea cu mot,adaugi in primul amestec.
Adaugi usor faina si intinzi aluatul Jacondepe hartia pregatita.Coci 7 min si rastorni pe hartie de copt.

Montarea:

Captusesti o forma lunga- bûche -de 25 cm cu hartie.
Tai Jaconde in dreptunghiuri de dimensiuni egale corespunzatoare formei si le aranjezi in forma.Pui 1/3 crema Chantilly.Aranjezi dreptunghiurile de Dacqouise praline de 5/25 cm,deasupra cremei Chantilly si acoperi cu mai multa Chantilly.Asezi foile fine de ciocolata deasupra cremei Chantilly si acoperi cu restul de Chantilly.Inchizi prajitura cu dreptunghiuri de 9/25 cm de Dacquoise praline si congelezi peste noapte.Urmatoarea zi scoti din forma si asezi pe gratar.

Pt.Glazura(miroir chocolat):

75 g apa
150 g zahar pudra
150 g sirop glucoza
100 g lapte condensat dulce
70 g masa de gelatina(inmoi 10 g foi gelatina in apa rece,atat cat sa ai 70 g greutatea apei si gelatinei)
150 g ciocolata lapte

Pui apa,zaharul,siropul glucoza in tigaie si aduci la fiert.Cand siropul ajunge la 103*C,stingi focul,amesteci cu laptele condensat si masa de gelatina.Torni peste ciocolata cu lapte,amesteci cu spatula.Imbraci prajitura cu glazura de trei ori(in cazul in care glazura devine prea lipicioasa,reancalzesti la microunde 30 secunde).Congelezi 10 min,apoi tai cu un cutit ascutit si fierbinte,pui inapoi in congelator.Transferi in frigider cu 2 ore inainte de servit.

Reteta aici:

Bûche Plaisirs Sucrés

http://www.foodbeam.com/2007/12/26/une-maison-christmas-like-un-peu-comme-si-pierre-herme-etait-le-pere-noel-buche-plaisirs-sucres/


Bûche=bustean

Negresele cele mai grozave din lume




Ingrediente:

150 g unt,tocat
300 g ciocolata neagra,rupta
330 g (1 1/2 cana) zahar brun
4 oua,usor batute
150 g/ 1 cana faina simpla
120 g/ 1/2 cana smantana fermentata(acrisoara)
75 g/ 1/2 cana alune padure prajite,tocate

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 180*C.Ungi o tava de 20/30 cm si pui 2 straturi de hartie copt,la baza si margini.
Pui la foc mic untul si ciocolata,sa se topeasc.Transferi intr-un bol mediu.
Pui peste ele,zaharul si ouale,apoi faina,smantana si alunele.
Torni in tava si coci 30 min.Racesti in forma.Le pastrezi in cutie cu capac afara din frigider 5-6 zile.

Reteta aici:

world’s most amazing chocolate brownie recipe

http://www.orthehighway.com/worlds-most-amazing-chocolate-brownie-recipe/

Negrese cu multa ciocolata



Ies 64 buc de 2,5 cm.

Ingrediente:

142 g ciocolata demidulce/amaruie,tocata
57 g ciocolata neandulcita,tocata
8 Linguri/ 113 g unt nesarat,taiat cuburi
3 Linguri cacao
3 oua mari
1 1/4 cana zahar tos
2 lingurite extract vanilie
1/2 lingurita sare
1 cana faina nealbita(de paine)

Pregatire:

1.Asezi gratarul la mijlocul cuptorului,si dai la 175*C.Ungi o tava patrata de 20 cm,cu ulei vegetal.Pliezi 2 bucati de folie, de 30 cm pe lungime,sa masoare 18 cm,lat. pui folia pe fundul uns al tavii,o impingi in colturi si in parti.Faci si cu cea de-a doua ,la fel si o asezi perpendicular pe prima folie,o ungi cu ulei.
2.Intr-un bol mediu pui la foc mic pe baie apa,untul si ciocolata,sa se topeasca,adaugi cacaoa,lasi deoparte.
3.Bati ouale,zaharul,vanilia,sarea,intr-un bol mediu,sa se combine,cca 15 sec.Adaugi ciocolata calda,adaugi apoi faina doar sa se combine.Torni amestecul in tava pregatita,nivelezi cu spatula.Coci pana se creste usor si scobitoarea iese curata,cca 35-40 min.Racesti pe gratar,la temp. camerei,cca 2 ore,o scoti din tava,te folosesti de folie ca de un maner.Tai patrate de 2,5 cm si servesti.Le poti inveli in folie plastic si refrigera pana la 5 zile.

Retete aici:

Chewy, Fudgy Triple Chocolate Brownies

http://www.zmab.net/?p=37#more-37

Tort morcovi cu glazura branza




Ingrediente:

4 oua batute
2 cani faina
2 cani zahar
2 lingurite praf copt
1 lingurita scortisoara-optional
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
3 cani morcov ras fin
3/4 cana ulei de gatit
glazura branza-vezi reteta
1/2 cana nuci prajite-optional


Pregatire:

1.Lasi ouale 30 min la temp. camerei.Ungi si pudrezi o forma de 25 cm,lasi deoparte.
Intr-un bol mare combini:faina,zaharul,praful copt,scortisoara,bicarbonatul.
2.In alt bol combini:ouale,morcovii si uleiul.Adaugi amestecul de ou in cel de faina.Amesteci cu lingura,sa se combine,torni in forma.
3.Coci la 175*C,30-35 min,probezi cu scobitoarea,sa iasa curata.Racesti pe gratar 10 min,scoti din forma,lasi pe gratar sa se raceasca complet.
4.Imbraci tortul si-l umplii cu glazura de branza.Daca doresti presari nucile tostate si tocate deasupra.Pastrezi la frigider pana la 3 zile.Ies 12 portii.

Glazura de branza:

226 g crema branza,moale
1/2 cana unt/margarina,moale
2 lingurite vanilie
5 3/4- 6 1/4 cani zahar pudra cernut

Bati branza,untul,vanilia,pana se umfla.Treptat adaugi 2 cani zahar pudra,bati bine.Treptat adaugi zaharul pudra,pana obtii consistenta dorita.Aceasta glazura este pt 2 straturi pt un blat de 20-22 cm.Pt oun tort de 33/22/5 cm reduci la jumatate reteta.
Acoperi si pastrezi in frigider.



Reteta aici:

Carrot Cake

http://cakeplate.blogspot.com/2006_10_01_archive.html

Zacusca cu fasole boabe

Ingrediente:

1 1/2 kg fasole boabe
1 1/2 kg ardei grasi(verzi,rosii,galbeni),cuburi
1 kg rosii,felii
1 ceapa mare,tocata
1 capatana usturoi,tocat
200 ml otet
250 ml ulei
150 g zahar
50 g sare
1 Lingura frunze patrunjel,tocate


Pregatire:



Fierbi si scurgi fasolea.
Tai ceapa,o prajesti in putin ulei,adaugi ardeii si-i lasi cateva min sa se inmoaie.Adaugi rosiile,le lasi cateva min.
Adaugi fasolea si o prajesti cu ele 20 min.
La sfarsit adaugi usturoiul,zaharul,sarea,otetul,restul uleiului si patrunjelul si le gatesti peste 10 min.
Torni fierbinte in borcane sterilizate,inchizi si fierbi pe baie apa 20 min.

Reteta aici:

White Bean Relish Recipe - Pickled Beans Recipe

http://www.picklerecipes4u.com/

Sos cremos de hrean

Ingrediente:

1 1/2 cana smantana(fermentata)
1/2 cana maioneza
1/4 cana hrean
1/4 cana ierburi proaspete,tocate
2 Linguri suc lamaie,proaspat stors
2 lingurite sos soia
sare si piper,dupa gust

Pregatire:

Intr-un bol mic,mixezi smantana,maioneza,hreanul,ierburile,sucul lamaie si sosul sioa.Asezonati cu sare si piper.


Reteta si infonutritional aici:

Creamy horseradish sauce

http://blog.mlive.com/great-tastes/2008/07/creamy_horseradish_sauce.html

joi, 30 octombrie 2008

Prajituri americane cu ciocolata alba/brownies




Ingrediente:

unt topit,pt uns
150 g ciocolata alba,tocata
150 g unt nesarat
3 oua,usor batute
150 g / 1 cana faina simpla
60 g / 1/2 cana lapte praf
60 g / 1/4 cana zahar pudra
1/4 lingurita praf copt
180 g ciocolata alba,tocata
145 g / 1 cana alune padure,intregi


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 180*C.Ungi o forma patrata de 20 cm,cu unt topit.Pui la baza si pe margini hartie,sa depaseasca marginea.
2.Pui la foc mic ciocolata si untul.Gatesti 5 min,amesteci frecvent,pana se topesc si se combina.Lasi deoparte sa se raceasca usor.
Adaugi ouale in amestecul racit,amesteci bine cu lingura de lemn,sa se combine.
3.Cerni faina,laptele praf,zaharul,praful copt,in bol mediu.Adaugi ciocolata in plus tocata si alunele.Adaugi (in amestecul de unt) si amesteci sa se combine.
4.Torni in forma si coci 50 min,sau pana scobitoarea introdusa in centru iese cu firimituri umede.
Scoti din cuptor,lasi deoparte sa se raceasca complet in tava.



Reteta aici:

White chocolate and macadamia brownies

http://www.macadamias.org/index.php?p=11

Tarte cu cocos



Ingrediente:

pt Aluat:

200 g faina simpla
40 g zahar pudra
1 ou mic
100 g unt refrigerat/rece
1/2 lingurita esenta vanilie

pt.Umplutura:

180 g cocos ras,proaspat
75 g unt topit
95 g zahar pudra
2 oua
5 Linguri lapte praf
cateva picaturi colorant galben-optional


Pregatire:

1.Freci untul rece si faina,obtii un amestec faramicios.
2.Adaugi zaharul si amesteci bine.
3.Adaugi oul batut,vanilia,amesteci si obtii un aluat maleabil,dai 20 min la frigider.
4.Rupi bucati mici de aluat si le presezi in forme mici de tarta.
5.Pt.Umplutura:amesteci toate si le pui in formele pregatite.
6.Dai la cuptor,la 180*C,ca 25 min,pe raftul de jos al cuptorului,sau pana aluatul este maro-auriu.


Reteta aici:

Coconut Tarts

http://auntyyochana.blogspot.com/2006_11_01_archive.html

Placinta cu branza Boston




Pregatesti o forma de 22 cm,de pandispan vanilat,gros de 20 mm.

(A)
150 ml lapte
20 g zahar
3 galbenusuri
20 g faina porumb


(B)

250 g crema branza

(C)

coaja de la 1/2 lamaie
130 ml smantana de frisca


(D)

2 Linguri faina
60 g stafide

(E)

3 albusuri
60 g zahar
1 lingurita suc lamaie


Pregatire:

1.Aduci la fiert 100 ml lapte(A) cu zahar.Amesteci laptele ramas 50 ml,galbenusurile si malaiul in bolul mixerului.Adaugi amestecul fierbinte de lapte,continui sa gatesti pana se ingroasa,lasi deoparte.
2.Bati branza pana spuma,o adaugi in (A) racit,o incorporezi bine in amestec.
3.Adaugi in (C),amesteci.
4.Adaugi in (D),amesteci sa se combine.
5.Bati albusurile (E) pana sunt spumoase.Adaugi in ele zaharul si sucul lamaie.Continui sa bati sa stea tari,le adaugi in amestecul de branza si amesteci bine.
6.Captusesti cu hartie forma de 22 cm,peste tot.
7.Asezi pandispanul la baza,torni amestecul de branza peste el.
8.Coci pe baie de apa la 150*C,2 ore pana se face maro-auriu la suprafata.Il scoti din cuptor,il scoti imediat din forma,servesti.

Nota:

A folosit o forma de 18 cm in loc de 22 cm.
A copt-o 2 ore si 20 min.
Nu a scos-o imediat din forma de frica sa nu se imprastie branza.


Reteta aici:

Boston Cheesecake

http://jasnette.blogspot.com/2005/09/boston-cheesecake.html

Tort copt,cu branza si piersici





Iese un tort de 18 cm.

Baza:

un blat pandispan vanilat de 18 cm


Umplutura de branza:

(A)

250 g crema branza
25 g zahar
25 g unt

(B)

25 g faina

(C)

1/2 ou
1 1/2 galbenus

(D)

75 g iaurt

(E)

1 1/2 albus
35 g zahar
un praf sare

(F)

150 g piersici,taiate felii


Pregatire:

1.Pt. baza,a facut o crema de biscuiti crackers/piscoturi.Praful de biscuiti 80 g,l-a amestecat cu 50 g unt topit,l-a presat in forma de 18 cm,a refrigerat 15 min,pana s-a intarit.
2.Ouale le-a rotunjit la 1 ou,2 galbenuse si 2 albuse.
3.Pt piersici a folosit 3 jumatati de piersici,taiate felii subtiri si le-a atasat pe partea laterala a formei,restul la-a tocat si le-a adaugat in amestecul de branza,dupa iaurt.
4.Pt timpul de coacere,l-a extins cu 20 min,a copt la 160*C,80 min.


Reteta aici:

Baked Peach Yogurt Cheesecake

http://jasnette.blogspot.com/2005/10/baked-peach-yogurt-cheesecake.html

Supa cu proteine vegetale



Ingrediente:

3 Linguri ulei masline
4 cepe,tocate
6 morcovi,tocati
1 cutie/398 ml lapte cocos
1/2 cana orez alb bob lung
1/2 cana linte rosie
2 cani suc portocala
1 Lingura ghimbir congelat,ras
sare de mare,dupa gust
frunze coriandru pt garnisit


Pregatire;

1.Intr-o oala mare,pui ulei,dai la foc mediu-mare.Adaugi ceapa si sotezi pana se inmoaie si e maro-aurie.Adaugi morcovii,laptele cocos,orezul,lintea si sucul portocala.Fierbi la foc mic pana orezul si lintea sunt moi.Adaugi ghimbirul si sarea.Pasezi in blender,servesti garnisit cu fr.coriandru.


Reteta aici:

Carrot Ginger Vegetarian Protein Soup-Michael Smith

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9535

Dovleac umplut cu tocana in stil african




Ingrediente:

1 ceapa mare,tocata
1 palarie ciuperca mare,taiata
2 catei usturoi,tocati
4 Linguri ulei cocos pur
2 rosii mari,tocate
sare de mare,dupa gust
ardei iute /cayenne
1 cana caise uscate
3 cartofi albi,cuburi
3 cartofi dulci,cuburi
2-3 cani supa vegetala
1 ardei gras verde mediu(ea a trecut dovleac)
1/4 cana sos worcester
1 cutie de 453 g boabe porumb,scurse
2 cutii fasole neagra,scursa
1 dovleac mediu

Pregatire:

Sotezi ceapa,usturoiul si ciupercile in ulei cocos.Adaugi rosiile,ardeiul verde(nu l-a trecut),sarea,sosul worcester,caisele,cartofii albi si cei dulci si supa.Acoperi si fierbi la foc mic 1 min.In acest timp tai deasupra dovleacul,il cureti de seminte si membrane.Ungi inauntru dovleacul cu ulei cocos,presari sare si ardei iute/cayenne.Adaugi sherry,porumbul si fasolea in tocana si pui cu lingura in dovleac.Asezi dovleacul umplut in tava si-l coci la 190*C,1 ora,pana pulpa dovleacului e moale.Asezi dovleacul intr-un bol mare si scoti cu polonicul tocana din el.Scoti din pulpa/carnea dovleacului si pui in fiecare portie de tocana.

Reteta aici:

Argentinian Harvest Stew in a Pumpkin Shell


http://whirledsoup.blogspot.com/2007/10/argentinian-harvest-stew-in-pumpkin.html

Tort de mamaliga






Fierbi mamaliga:

Pt 1 cana malai pui 4 cani apa

Aduci apa la fiert,pui malaiul,sarea,micsorezi focul si fierbi pana mamaliga nu se lipeste de fund si marginile vasului,o tii la foc f. f. mic 1 ora,amesteci ocazional,mai adaugi apa daca s-a evaporat.Cand e gata adaugi parmezan ras,sare,o Lingura unt/ulei masline,amesteci.
Pt a asambla "tortul"ungi forma,pui cu lingura un strat de mamaliga 1/3 din ea,deasupra ei 1 cana sos rosii/sos pt spaghete,peste asezi un strat de mozarella(113 g taiata felii de 0,6 cm),presari parmezan ras 1/2 cana,apoi intinzi 1/2 din verdeturile gatite-vezi mai jos.Repeti cu 1/3 mamaliga,etc.Lasi sa stea cel putin 30 min.Aceasta permite ca mamaliga sa se stabilizeze si textura produsului finit sa fie mai buna.Preancalzesti cuptorul 15 min,la 175*C.Dai la cuptor pt 30 min,sau pana branza s-a topit si sosul face bule.


Pt verdeturile gatite:

Cnd mai ai 20 min,pana tremini mamaliga,sotezi in putin ulei masline o ceapa tocata.Cand s-a inmuiat adaugi zarzavatul tocat( frunze kale/varza furajera),lasi pana se vestejeste,poti adauga putina apa sa nu se usuce prea tare.


Reteta aici:

Polenta Torta

http://rhubarbsky.wordpress.com/category/food/

Pui Tikka Masala




Ies 4 portii:

Ingrediente:

1,360 kg pulpe(partea superioara),fara piele
suc de la 4 lamai
1 Lingura/15 ml sare
1/2 cana/ 125 ml iaurt simplu
3 Lingur/15 ml migdale macinate
1 Lingura/ 15 ml ghimbir ras
5 catei usturoi
3 lingurite/ 15 ml paprika
2 lingurite/ 10 ml garam masala
1 lingurita/ 5 ml turmeric
1/2 lingurita/2,5 ml piper macinat proaspat
1/2 lingurita/ 2,5 ml ardei iute rosu-cayenne pepper
ulei ev. masline

Pregatire:

1.Combini:puiul,sucul lamaie si sarea,le amesteci sa se acopere bine puiul.Pui intr-o punga carnea si lichidul ramas.
2.In alt bol combini:iaurtul,migdalele,ghimbirul,usturoiul,paprika,garam masala,turmeric,piperul si ardeiul iute.Amesteci bine,le torni peste pui.Amesteci sa se acopere carnea,dai 4 ore/peste noapte la frigider,pt marinare.
3.Asezi betele de bambus 30-45 min in apa sa se inmoaie.
4.Scoti puiul din frigider cu 1/2 ora inainte de copt,il lasi la temp. camerei.
5.Preancalzesti gratarul la mediu-mare.
6.Asezi 2-3 bucati de pui pe un bat.Ungi cu ulei gratarul asezi frigaruile si le lasi 7-8 min,cu capacul pus(la gratar),pa fiecare parte.


Reteta aici:

Grilled Chicken Tikka- Rob Rainford

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4298

GARAM MASALA=
amestec de condimente:chimen,coriandru,scortisoara,cardamom,cuisoare,dafin.Mai contine:seminte mustar alb,schinduf,piper negru.Iuteala este medie.

Prajitura necoapta cu iaurt




Ingrediente:

Pt.Baza:

8 biscuiti digestivi pisati
40-50 g unt topit

Ingrediente pt umplutura:

100 g iaurt fara zahar
150 ml suc portocala
1 Lingura suc lamaie
150 ml smantana de frisca(vegetala)
1 Lingura gelatina
3 Linguri zahar
150 ml apa
coaja portocala rasa-optional

Pregatire:

Amesteci firimiturile de biscuiti cu untul,presezi tare pe fundul unei tavi de 18 cm,racesti pana folosesti.
Dizolvi gelatina si zaharul in apa,lasi deoparte sa se raceasca.
Bati iaurtul sucul portocala si lamaie,sa se combine.Adaugi gelatina racita,amesteci bine.
Bati frisca tare.
O adaugi la amestecul de iaurt si amesteci bine.
Adaugi coaja portocala.
Torni in tava(peste biscuiti).
Racesti in frigider 3 ore.


Reteta aici:

Chilled Orange Yogurt Cake

http://tazzinthekitchen.blogspot.com/2006/01/hello-2006.html

Partate cu afine crocante




Afinele au un nivel ridicat de antioxidanti,pot incetini bolile degenerative,imbunatatesc abilitatile,aduc imbunatatirea sanatatii tractului urinar.
Iata un mod de a promova acest superaliment:


Ingrediente:

Pt crusta:

1 cana unt/margarina,moale
2/3 cana zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
2 1/2 cani faina

Umplutura de afine:

1,4 ml afine
1/2 cana zahar tos
3 Linguri amidon porumb


Pt Toping:

2/3 cana cereale ovaz instant,nefierte
1/2 cana faina
1/3 cana zahar brun
1/4 lingurita scortisoara
1/2 cana unt/margarina


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Intr-un bol mare,cu mixerul la viteza medie,bati untul,zaharul pudra,vanilia,pana se umfla si se albeste.Reduci viteza la mic,adaugi faina doar sa se combine.Cu degetele presezi ferm aluatul intr-o tava de 39/26 cm,pt a forma crusta.Coci 20 min,pana este maro-aurie.
Racesti usor in tava pe un raft de sarma.

Pregatesti umplutura:

2.Intr-o cratita de 3 litri combini afinele,zaharul tos,amidonul si 2 linguri apa.Fierbi la foc mediu-mare,amesteci frecvent,fierbi 1 min,iei de pe foc.

Pregatesti Topingul:

3.Intr-un castron mediu,amesteci cerealele,faina,zaharul brun,scortisoara.Cu un cutir patiserie ,tai untul,il pui peste celelalte,obtii un amestec faramicios.

4.Intinzi amestecul de afine deasupra crustei racite,presari aluatul faramicios/toping,peste afine.Dai la cuptor 35-40 min pana amestecul de afine face bule si deasupra s-a rumenit.Racesti complet in tava pe raft de sarma.

5.Cand s-a racit tai in lungime 6 benzi,apoi transversat in 6.

Reteta si info nutritional aici:

Blueberry Crumb Bars

http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/recipes/1891?click=main_sr

Poti inlocui afinele cu zmeura,capsuni sau orice fruct doresti.

Ciocolata calda picanta




Ingrediente:

7 cani lapte 2%
1 pastaie vanilie,despicata,scoase semintele si pastrata
1 ardei iute lung rosu,despicat
1 Lingura fulgi chili
3 cuisoare intregi
1 bat scortisoara
340 g ciocolata neagra,tocata
un praf sare


Garnitura:

1 cana smantana 35%,batuta cu 1 Lingura zahar


Pregatire;
1.Incalzesti la foc mediu-mic,laptele,intr-o oala mare.
2.Adaugi semintele vanilie si pastaia,ardeiul iute,fulgii de ardei,cuisoarele si scortisoara.
3.Amesteci cu lingura lemn,la fund si margini sa nu se arda.
4.Lasi 15 min la foc mic.
5.Strecori laptele in alt vas mare,dai la foc mediu-mic.
6.Odata ce amestecul de lapte e fierbinte,adaugi ciocolata,amesteci sa se incorporeze.
7.Asezonezi cu un praf sare.
8.Torni cu polonicul in 4 cani.
9.Peste ciocolata pui o portie de frisca.



Reteta aici:

Chili Hot Chocolate-Roger Mooking

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9693

Chec irlandez cu ciocolata alba




Iese 1 bucata.

Ingrediente:

2 1/4 cani faina
1 1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
unt(170 g)
1 cana zahar
4 oua mari
1 1/2 extract vanilie
1/2 cana lapte
113 g ciocolata alba,topita si racita
1/4 cana Bailey/lichior cafea
1/4 cana cacao


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 160*C.
Mixezi la vit. medie untul,cca 3 min.
Adaugi zaharul mai bati 2-3 min.
Adaugi ouale unul cate unul,bati dupa fiecare.
Adaugi vanilia.Reduci viteza la mic si alternezi faina si laptele (incepi si sfarsesti cu ingredientele uscate)3 parti de faina si 2 de lapte.Mixezi doar sa se incorporeze.
Imparti amestecul in 1/2.
Amesteci ciocolata topita (in 1/2 aluat) si amesteci sa se incorporeze.
Iei cealalta 1/2 si torni Bailey si cacaoa.Asezi partea cu ciocolata in forma unsa si pudrata cu faina,urmata de cea cu ciocolata alba.
Forma de 21,5/ 11,4/ 6cm.
Rotiti un cutit prin aluat sa aiba aspect marmorat.
Coci 1 ora,pana cutitul infipt in centru iese curat.Daca incepe sa se rumeneasca prea tare il acoperi cu hartie.
Il scoti pe gratar sarma,il lasi 15 min,il scoti din forma.Racesti la temp. camerei pe gratar.


Reteta aici:


White Chocolate Irish Cream Marbled Loaf Cake

http://saltimbocca.wordpress.com/category/breakfast/

Burgeri vegetarieni



Ingrediente pt 8 burgeri:

4 cani supa vegetala
2 cani mazare uscata(split peas)
2 cani sunca tocata-vezi mai jos
1/2 cana faina
1/2 cana ulei rapita
2 Linguri pudra ceapa
sare de mare si piper,dupa gust

Pregatire:

Pui in oala aupa si mazarea.Acoperi si dai in fiert.Reduci focul si fierbi in plus 15 min,acoperit.Iei capacul,continui sa fierbi pana se inmoaie si mult din lichid e absorbit.Transferi 3 cani din mazarea fiarta in bol si o lasi la racit cat sa o poti atinge.Adaugi restul ingredientelor ramase si amesteci f. bine cu mana.Formezi chiftelele.Le prajesti 3-5 min pe fiecare parte la foc mediu-mare.Dupa aceasta prima prajire,coci 15 min,usor acoperit cu folie la 175*C.


Pt."Sunca":

Aroma este dulce si de fum,la fel ca sunca adevarata,dar fara moartea porcului.

Ingrediente(ies peste 2 cani)

1/2 cana fasole fava/bob sau naut/garbanzo bean
1/2 cana gluten grau
1/2 cana apa/supa vegetala
1/4 cana ulei vegetal/rapita
1/8 cana zahar brun
1/8 drojdie nutritionala/nutritional yeast
1 1/2 pasta tomate
1/2 lichid afumat
1/2 piper negru
1/4 lingurita sare


Pregatire:

Preancalzesti la 175*C.In bol amesteci toate ingredientele,amestecul abtinut il intinzi pe o folie Al,rulezi folia peste amestec ,formezi un sul il coci 45 min,il lasi la racit.Tai o bucata pt gustarea ta in timp ce gatesti mazarea.Tai restul de "sunca" in cuburi de 1 cm pt burgeri.


Reteta aici:

VeganMofo and Split Pea with

http://justthefood.blogspot.com/2008/10/veganmofo-and-split-pea-with-hamburgers.htmld

marți, 28 octombrie 2008

Coctail cu banane si cardamom



Ingrediente:

3 cani lapte 2%
2 Linguri seminte cardamom intregi
1 1/2 Linguri extract pur vanilie
4 banane coapte,tocate
2 1/2 cani gheata
280 g rom cu aroma cocos

Pt garnisit:

1/4 cana rom cu aroma cocos
1/2 cana fulgi cocos dulci

Pregatire:

1.Pui laptele,cardamomul,vanilia intr-o oala mica la foc mic.
2.Incalzesti amestecul 15 min,amesteci cu lingura lemn.
3.Lasi sa se raceasca 10 min.
4.Strecori in blender.
5.Pui bananele,gheata si romul in blender.
6.Mixezi,sa se omogenizeze.

Pt garnitura:

1.Pui romul intr-un bol mic.
2.Asezi cocosul pe o farfurie.
3.Inmoi marginea paharului in rom.
4.Inmoi si rotesti in cocos sa se prinda de marginea paharului.
5.Torni cocktail-ul in 4 pahare.


Reteta aici;

Cardamom Banana Daiquiri

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9689

Biscuitii Anei cu stafide




Ies 16 buc.

Ingrediente:

1/2 cana stafide
3 Linguri apa calda
3 cani faina obisnuita
2 Linguri zahar
1 Lingura praf copt
1/2 lingurita sare
3/4 cana unt nesarat,rece,cuburi
1 cana lapte
2 Linguri lapte pt uns


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Inmoi stafidele in apa calda,scurgi excesul de apa.Lasi deoparte.
Amesteci impreuna:faina,zaharul,praful copt si sarea.Cu degetele freci untul in faina,sa ramana niste bucatele vizibile.Adaugi 1 cana lapte,pana aluatul se aduna impreuna.Adaugi stafidele.
2.Pui aluatul pe suprafata infainata.Imparti aluatul in doua bucati.Presezi cu degetele sa ai 2 cm grosime.Fiecate bucata(rondea) o tai in 8 triunghiuri.Asezi biscuitii pe hartie copt in tava si-i ungi cu laptele ramas (2Linguri).Coci 15-18 min,pana se auresc.


Reteta aici:

Raisin Tea Biscuits-Anna Olson

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=3824

Chec cu bacon si ardei iute



Ingrediente:

100 g faina care creste singura(cu praf copt)
4 oua
100 g branza rasa(Gruyère or Cheddar)
200 g bacon afumat
1 pahar vin alb sec
1/2 cana ardei iute rosu,galben,verde,tocat
2 Linguri mari ulei masline
1 Lingura mare unt topit
sare si piper


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 210*C.
In bolul mixerului pui ouale,uleiul,vinul,le bati bine.
Adaugi faina,branza rasa,sare,piper si la sfarsit baconul si ardeii iuti.
Amesteci bine si pui in forma unsa cu unt.
Coci 45 min.
Servesti ca aperitiv sau prim fel.

Reteta aici:

Capsicums and bacon cake

http://www.lepinparasol.com/provence_information.htm

Conopida aromata




Rezultatul este neasteptat de delicios.O poti servi langa carne la gratar.

Ingrediente:

1 Lingurita seminte coriandru
1/2 lingurita seminte chimen
1/4 lingurita seminte fenicul
8 boabe piper
ulei fl. soarelui/arahide pt prajit
1 conopida medie
sare de mare
felii lamaie pt servit

Pregatire:

Macini semintele si piperul,lasi deoparte.Pui 1 cm ulei intr-o oala mare,la foc mediu-mare.Cand e fierbinte adaugi buchetelele conopida si le prajesti pe toate partile sa se inmoaie si sa se aureasca.Scoti pe hartie absorbanta,sarezi.
Amesteci condimentele cu conopida,servesti cu felii lamaie intr-o parte.(cu cat pui mai multe e mai buna).

Reteta aici:

Cauliflowers and Weekend Herb Blogging

http://trembomenglishversion.blogspot.com/

Crema alune caju

Ies cca 2 cani.

Ingrediente:

1 cana lapte soia/orez/lapte vaca
1 cana alune caju,nesarate
1 Lingura zahar brun
1 ligurita vanilie

Pregatire:

1.Incalzesti laptele intr-o oala mica.Adaugi alunele,inchizi focul si lasi 20 min.Adaugi zaharul si vanilia,pasezi in blender sa obtii
o crema spumoasa.Pui desupra desertului tau favorit.


Reteta aici:

Cashew Cream-Michael Smith

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9536

Gogosi mexicane cu ciocolata



Ingrediente:
1 Litru apa
240 g unt nesarat
800 g faina simpla
20 g sare
15 g zahar pudra
4 oua intregi

Pregatire:

Intr-o oala mare aduci la fiert apa,pui untul,zaharul si sarea,dai in fiert.
Iei de pe foc,adaugi imediat faina,amesteci viguros sa se combine si sa formezi un ghem.
Pui aluatul intr-un bol mare si-l intinzi sa se raceasca repede.
Cand e destul de rece sa-l poti atinge,adaugi ouale si amesteci cu mainile inmanusate.
Pui in cornet,faci bastonase cu forma nr 9 in stea(cine are,zic eu),le dai drumul in ulei la 185*C,le prajesti sa fie maro-aurii.

Pt sosul ciocolata:

250 ml lapte
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir pudra
1/2 lingurita sare
150 g ciocolata neagra


Intr-o oala medie incalzesti(aproape de fierbere)laptele si condimentele.
Pe foc mic adaugi sarea si ciocolata.
Amesteci constant pana se topeste si se combina.

Reteta aici:

Churros con Chocolate

http://xxcadavrexx.blogspot.com/2008_04_01_archive.html

Reteta muraturi Branston

Ingrediente:

1 morcov mediu,cuburi de 0,3 cm
1 cana napi,cuburi de 0,3 cm
2 catei usturoi,tocati
6 curmale,cuburi de 0,3 cm
3 buchete conopida,fin tocate
1 ceapa (galbena)medie,fin tocata
1 mar mediu,fin tocat
1 dovlecel mediu,fin tocat
5 castraveti acrii dulci/bulgaresti,fin tocati
227 g zahar brun
1 lingurita sare
1 lamaie,sucul
1/2 cana otet mere
caramel (pt culoare)/Kitchen Bouquet

Pregatire:

Combini toate ingredientele intr-o cratita cu exceptia caramelului.Aduci la fiert,reduci focul si fierbi pana napul este gatit dar crocant.Adaugi caramelul sa obtii o culoare maro inchis.Pui in borcan si capsezi.Aroma se va imbunatati in timp.

Reteta aici:

Branston Pickle Recipe

http://www.cdkitchen.com/recipes/recs/79/Branston_Pickle57603.shtml

Stiuleti din malai





Preancalzesti cuptorul la 230*C.Ungi formele cu unt topit/ulei de porumb si tii la cald in cuptor.

Ingrediente:

1 1/2 cana malai
2 cani faina
1 lingurita sare
4 lingurita praf copt
1/2 cana zahar
1/4 cana(57 g)unt topit/grasime de la bacon
2 cani lapte
2 oua mari

Pregatire:

Cerni ingredientele uscate impreuna.Separat bati impreuna ouale,laptele,untul.Pui ingredientele lichide in cele uscate odata si amesteci bine.Veti avea un aluat gros.Cand formele sunt fierbinti(sfaraie),le scoti si pui cu lingura aluat in fiecare forma.Coci cca 15 min/pana sunt usor maronii deasupra.Scoti din cuptor si pui la racit pe gratar.Le ungi cu mult unt si le umplii din nou cu alt aluat.Dai la cuptor urmatorul lot.

Sunt minunate ca parte la un mic dejun consistent,sau servit cu supa de chilli sau pt cina.Ies cca 40 bucati in forma de stiulete porumb(pt cine are forma).Ea a folosit cel putin 2 forme(cu o forma faci 7 stiuleti)pt a accelera procesul.

Reteta aici:

CORN STICKS

http://www.kobos.com/Kobos_Knows/Free_Recipes/Lunch--Dinner/Corn-Stick-Recipe/

Sos Tapenade cu masline si rosii uscate

Ingrediente:

1/2 cana masline negre
1/2 cana rosii uscate
2 Linguri capere
1 legatura mare de busuioc(4 Linguri)

Pregatire:

1.Pui toate in robot si le faci piure.

Reteta aici:

Black Olive and Sun-Dried Tomato Tapenade-Michael Smith

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9534

Legume la gratar cu sos masline si rosii uscate




Ingrediente:

1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie,inele
1 vanata,taiata pe lungime felii de 1 cm
2 dovlecei,taiati pe 1/2 in lungime
ulei masline
sare de mare si piper
4 lipii mari
sosul tapenade favorit,sos sau pesto

Pregatire:

1.Preancalzesti gratarul la mare.Tai ardeiul in 1/2,scoti nervurile si semintele,presezi cu mana in jos sa se aplatizeze.Ungi ardeii,ceapa,vinetele,dovleceii cu ulei,asezonezi cu sare,piper.Le coci pana se caramelizeaza si sunt facuti.Ungi lipiile cu:sos tepenade,sos,pesto,preferat.Pui peste legumele la gratar si rulezi.

Reteta aici:

Grilled Vegetable Wrap with Black Olive and Sun-Dried Tomato-Michael Smith

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9537


Tapenade=sos Provensal facut din masline,capere,hamsie/anchovies si ulei masline,mixate.
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/10/sos-tepenade-cu-masline-si-rosii-uscate.html

Buschetta cu capere,rosii,busuioc




Ingrediente:

2 Linguri capere,limpezite,scurse
5 rosii prunisoare,cuburi
2 catei usturoi,tocati
1/3 cana ulei masline,impartit
sare si piper
1 bagheta
1 legatura busuioc,tocat

Pregatire:

Intr-un bol mediu amesteci rosiile,caperele,usturoiul,busuiocul si o lingura ulei,impreuna cu sare si piper dupa gust.
Acoperi si lasi la temp. camerei,30 min.
Preancalzesti gratarul/tigaia.Tai felii de 1 cm painea,o ungi cu ulei,o prajesti pe ambele parti si presari busuioc.Pui deasupra amestecul de rosii si capere.


Reteta aici:

Last Snack of the Day-Caper Buschetta Recipe

http://www.bfeedme.com/last-snack-of-the-day-caper-buschetta-recipe/

Biscuiti cu lapte batut



Ies 1 1/2 duzina/18 buc.

Ingrediente:

2 cani faina
4 lingurite praf copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita crema tartar
1/4 bicarbonat sodiu
1/3 cana grasime/margarina
2 Linguri unt/margarina,topit,impartit


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 230*C.Amesteci faina,praful copt,sarea,crema tartar si bicarbonatul in bol mare.Tai grasimea,o pui peste faina si abtii un aluat faramicios.Adaugi laptele,amesteci si formezi aluatul moale.
Il pui pe suprafata infainata,il framanti 20 min sa se omogenizeze.Intinzi de 1 cm gros,tai cercuri de 5 cm, cu forma trecuta prin faina,le asezi in tava neunsa.Le ungi cu 1/2 din unt,le coci 12 minsa fie maro-aurii.Le ungi cu restul de unt.


Reteta aici:

Buttermilk Biscuits

http://www.kraftfoods.com/kf/recipes/buttermilk-biscuits-57674.aspx

Biscuiti germani pt ceai

Ingrediente:

6 lingurite grasime
1 1/2 lingurita sare
1 Lingura coaja lamaie rasa
1/2 lingurita vanilie
1/2 cana zahar tos
2 oua mari
1 3/4 lingurita drojdie
1/2 cana apa calda
1 lingurita zahar tos
1/2 cana lapte cald
4 cani faina obisnuita
1/2 cana stafide

pt intins:

1/2 cana unt topit
1/2 cana zahar brun light


Pregatire:

In bolul mixerului,freci crema:grasimea,sarea,coaja lamaie,vanilia,zaharul si ouale.Dizolvi drojdia in 1/2 cana apa calda,1 lingurita zahar si 1/2 cana lapte cald.Adaugi peste celelalte.Adaugi 4 faina putin cate putin.Adaugi 1/2 cana stafide,chiar la final.
Aluatul va fi rigid.Il framanti si devine elastic.
Il pui in bol uns si-l lasi sa se dubleze.Il intinzi pe suprafata infainata si-l tai in biscuiti,presari cu amestecul de zahar si scortisoara.
In tava de copt combini untul(1/2 cana) si zaharul brun(1/2 cana),il intinzi eventual pe fundul tavii.Pui biscuitii.Lasi sa creasca,ii coci la 175*C,30 min.Ii pastrezi in cutii bine inchise.
Ies cca 20-24 biscuiti.

Reteta si info nutritional aici:

Dutch tea biscuits

http://blog.mlive.com/great-tastes/2008/07/recipe_dutch_tea_biscuits.html

vineri, 24 octombrie 2008

Pui umplut cu castane





Ingrediente:

1 pui mediu(cca 900 g)
1,5 Lingura pudra chili, rosie
sare,dupa gust
1 Lingura otet
1 Lingura ulei


Pt umplut:

20-30 castane curatate(vezi nota)
2 cani salote,fin feliate
2 Linguri usturoi tocat
1/2 cana vin alb sec
1 lingurita ulei masline
2 frunze dafin
1/2 lingurita pudra chilii, rosie
1 Lingura cimbru
sare,dupa gust


Pt sos:

1/2 cana ceapa,cuburi
1/2 cana rosii,cuburi
1/4 lingurita pasta ghimbir
1/2 lingurita pudra chilii,rosie
1/2 lingurita pudra coriandru
1 cana apa fiarta


Pregatire:

Speli si usuci puiul.Scoti pielea cat de mult poti fara sa rupi puiul.Faci o pasta din pudra chilii,sare,otet si ungi puiul in interior si exterior.Marinezi 3 ore in frigider.
Pui pe foc o tava mare cu o lingura ulei si rumenesti puiul pe toate partile.Scoti puiul din tava,il lasi deoparte.
Adaugi ulei daca e necesar si pui castanele curatate.Le prajesti cca 8 min,amesteci ocazional.Adaugi ceapa,usturoiul,frunza dafin,amesteci bine.Adaugi pudra chilii si sarea,sotezi cca 3 min.Adaugi vinul alb si cimbrul si gatesti pana vinul se reduce si formeaza o glazura.Iei de pe foc.
Umplii puiul cu amestecul de castane,legi picioarele cu sfoara sa nu iasa umplutura.
Preancalzesti cuptorul la 218*C.
In acelasi timp pregatesti sosul.Pui putin ulei in tigaie,pui ceapa,o sotezi sa se inmoaie.Adaugi pudra chilii si de coriandru,sotezi pana condimentele incep sa se maroneasca.Adaugi ghimbirul,mai sotezi putin.Acum adaugi rosiile,amesteci bine si gatesti pana rosiile sunt facute.Adaugi apa fiarta,sare si fierbi sosul pana are o grosime medie.
Asezi puiul umplut inapoi in tava si torni putin sos deasupra puiului,daca e prea gros il intinzi cu spatele lingurii.
Coci puiul 20 min,cu pieptul in jos.Intorci puiul cu pieptul in sus,torni sos din tava(daca e prea gros adaugi apa calda),coci inca 40 min,il ungi la fiecare 15 min.
Il scoti din cuptor,lasi sa se raceasca.Dezlegi si scoti umplutura de castane intr-un bol.Tai puiul in 8 ,servesti cu umplutura si felii lamaie in lateral.

Nota:

Este f. greu sa cureti castanele proaspete de coaja.Faci o crestatura in coaja cu un cutit ascutit si gatesti castanele la microunde 3 min, la putere mare.Lasi sa se raceasca putin si coaja iese usor cand sunt calde.


Reteta aici:

Whole Roasted Chicken with Chestnuts

http://blog.sigsiv.com/2008/01/whole-roasted-chicken-with-chestnuts.html

Peste/Drac-de-mare cu sos de porumb




Ingrediente pt sosul de porumb:

1 Lingura unt
1/4 cana apa
4 stiuleti porumb,tai boabele de pe cocean
1/4 cana ardei rosu,tocat
1/4 cana ceapa verde,tocata
2 Linguri smantana degresata
sare si piper,dupa gust

Intr-o tigaie mare,topesti untul.Adaugi apa si porumbul,acoperi si fierbi 4 min.Adaugi ardeiul rosu si gatesti inca 1 min.Adaugi ceapa verde,smantana,sare si piper,dupa gust.



Ingrediente pt acoperit pestele:

4 fileuri peste
1/4 cana lapte batut/iaurt slab/simplu
1/2 lingurita sos iute
1/2 cana malai
2 Linguri unt
1 Lingura ulei masline
sare si piper,dupa gust

Amesteci impreuna laptele/iaurtul,sosul iute,torni peste peste si-l marinezi 10 min.Acoperi pestele usor cu malai,presari sare,piper,dupa gust.
Topesti untul si uleiul in tigaie teflon,la foc mediu-mare.Cand tigaia e fierbinte prajesti pestele 3 min pe fiecare partesa se aureasca si sa fie crocant.Servesti cu sos.


Reteta aici:

Southern-Cornmeal Crusted Catfish With Crunchy Corn Relish

http://www.bfeedme.com/southern-cornmeal-crusted-catfish-with-crunchy-corn-relish/

Prajitura Ecler




Aceasta este o prajitura simpla si rapida, necoapta.A folosit biscuiti graham si praf budinca.Are gust de ecler,dar ise destul de multa.Este o reteta excelenta pt copii atunci cand invata sa gateasca,nu exista nici o coacere,doar un castron si o lingurita pt dozaj.


Ingrediente:

98 g /2 pachete budinca instant de vanilie
226 g frisca
3 cani lapte
453 g biscuiti patrati de graham
453 g /1 pachet glazura pregatita de ciocolata

Pregatire:

Intr-un bol mediu,amesteci bine budinca,frisca si laptele.
Aranjezi pe un singur strat biscuitii pe fundul unei tavi de 33/22 cm.
Intinzi 1/2 din amestecul de budinca peste biscuiti.Pui deasupra alt strat de biscuiti si budinca ramasa.Deasupra termini cu stratul de biscuiti.
Intinzi glazura peste intreaga prajitura.Acoperi si racesti 4 ore inainte se servit.

Nota:

Glazura poate fi usor de intins,daca prajitura e acoperita si racita cca 30 min inainte de glazurat.


Reteta aici:

Eclair Cake

http://www.zmab.net/?p=36

Pere din gris cu migdale si fistic





Ies cca 20 buc.

Ingrediente:

130 g migdale macinate
130 g fistic nesarat prajit,macinat
90 g zahar
caoja unei lamai
40 g gris
3 albusuri
20 cuisoare pt decor


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 170*C.(cu ventilator)
Combini nucile macinate,zaharul,apoi adaugi coaja lamaie si grisul.Torni albusul si faci un aluat moale.
Formezi mici pere,cca 1 lingura plina de aluat pt o para.Infigi o cuisoara (cu capul in jos) in gatul perei sa formezi codita/tulpina.Poti folosi 2 jumatati de fistic pt a forma o frunza.Asezi in tava antiaderenta si coci 15-17 min.Cat sunt fierbinti le pudrezi generos cu zahar.

Reteta aici:

Pistachio, almond & semolina pears

http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2004/12/pistachio_almon.html#more

Rulada cu petale trandafir si gem zmeura




Ingrediente:

4 oua-separate
3/4 cana zahar tos
3/4 cana faina prajituri,cernuta
3/4 lingurita praf copt
1/4 lingurita sare
1/2 cana petale trandafir parfumate,tocate
1 lingurita extract vanilie
3/4 cana zahar pudra

Pt Umplut:

frisca vanilata
340 g gem zmeura fara seminte


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
2.Intr-un bol mediu amesteci cu mixerul galbenusurile,cca 2 minsau pana se albesc.
3.Adaugi zaharul si bati sa se combine.
4.Intr-un bol mic bati albusurile sa stea tari.
5.Le incorporezi cu amestecul de galbenusuri si zahar.
6.Adaugi faina,praful copt,sarea,petalele de trandafir si vanilia.
7.Acoperi cu folie o tava de 38/25 cm,treci peste margini.
8.Ungi si pudrezi folia,torni aluatul,il nivelezi cu spatula.
9.Coci 10-12 min sa fie maro-aurie.
10.Scoti foaia din forma,o rastorni pe un prosop curat si presari usor cu zahar pudra.
11.Inlaturi folia.
12.Rulezi foaia incepand de la unul din capete si o lasi la temp. camerei sa se raceasca.
13.Odata ce s-a racit o umplii-vezi mai jos.


Ingrediente pt frisca vanilata:

1 cana smantana grasa(heavy)
1/2 lingurita extract vanilie
1 Lingura zahar

Pregatire:

1.Asezi smantana,vanilia si zaharul in bol.
2.Cu mixerul bati sa obtii frisca.
3.Intinzi frisca deasupra gemului de zmeura.Rulezi la loc si o asezi pe platou.
4.Dai la frigider pana servesti.
5.Rulada trebuie sa fie rece inainte de a o taia,altfel umplutura se imprastie peste tot.
6.Tai in 10 felii,chiar inainte de servit.



Reteta aici:

Rosy Jelly Roll

http://herbs.suite101.com/article.cfm/rosy_jellyroll_cake

Aperitive cu...flori si frunze




Florile comestibile,ofera o paleta coloristica uimitoare si fac mancarurile/deserturile sa arate ca adevarate opere de arta.Incercati!

Ingrediente:

1/2 cana/ 25 g frunze proaspete marar/arpagic
500 g crema branza,moale
2 bucati mari paine densa
un amestec flori comestibile:nemtisori/nasturtiums,limba mielului/borage,galbenele,salvie rosie/salvia elegans,flori fasole,panselute,violete,flori rapita/din familia cruciferelor,etc
frunze de ierburi:salvie,patrunjel,menta,marar,busuioc

Pregatire:
In bol pui mararul si 3 Linguri apa in crema branza si le amesteci sa obtii un amestec omogen.Daca e prea groasa mai pui putina apa.Tai coaja painii si o feliezi de 8 mm grosime.Tai petrate/dreptunghiuri de 6-8,5 cm,le ungi cu crema branza,pui cca 1 lingura pe fiecare partat,le pui in tava,le dai la frigider pana le decorezi.
Delicat speli florile si ierburile si le usuci pe prosop hartie,le acoperi cu folie plastic,le dai la frigider pana le folosesti,dar nu mai mult de cateva ore.
Decorezi fiecare canapea/feliecu o floare sau doua si o frunza-doua de iarburi.Reacoperi usor cu folie si refrigerezi pana servesti.Canapelele pot fi facute cu cateva ore in avans,dar nu le garnisesti devreme ca se vestejesc florile.Le asezi pe un servet decorativ si servesti.

Reteta aici:

Organic Edible Flower Canapés Recipe

http://organictobe.org/index.php/2008/05/15/organic-edible-flower-canapes-recipe/

miercuri, 22 octombrie 2008

Strop de Soare

Chec cu stafide si nuci




Ingrediente:

180 g unt,la temp.camerei
180 g zahar
coaja unei portocale rasa fin
3 oua
180 g faina,cernuta
1 lingurita praf copt
80 g nuci tocate
80 g stafide

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 180*C.
Ungi fin o forma(de tort) de 20 cm,pui la baza hartie copt.
Freciuntul si zaharul,coaja portocala sa obtii o crema deschisa si cremoasa.
Adaugi ouale unul cate unul,bati bine dupa fiecare.
Adaugi delicat cu o lingura faina,praful copt,nucile,stafidele.
Pui cu lingura in forma si coci 40 min,incerci cu scobitoarea,sa iasa curata.
Lasi la racit in forma.
Scoti hartia de la baza, servesti.



Reteta aici:

WALNUT TEA CAKE

http://www.winosandfoodies.com/food/index.html

Biscuiti cu sare,vanilie sau nuci




Ingrediente:

250 g unt
1/4 lingurita sare(o poti scoate daca folosesti unt sarat)
125 g zahar
2 galbenuse mari
1 Lingura extract vanilie
315 g faina simpla

Pregatire:

Bati spuma untul,sarea si zaharul la vit. medie.
Adaugi galbenusul si vanilia,bati la vit. mica sa se amestece.
Adaugi faina amesteci pana formezi aluatul.
Imparti aluatul in 3-4 parti egale.Intinzi fiecare parte intr-un rulou de 4 cm diametru.Infoliezi si dai la rece pana se intareste.Tai felii de 0,6 cm.In acest punct le poti presara cu zahar tos,sare mare sau nuci tocate.Coci la 180*C,12-15 min.Lasi sa se raceasca 5 min in tava,le transferi pe gratar sa se raceasca complet,inainte sa le depozitezi in vas cu capac.

Reteta aici:

Vanilla Salt Cookies

http://umami.typepad.com/umami/baking/index.html

Biscuiti cu stafide




Ingrediente:

2 cani/ 280 g faina obisnuita
1/3 cana/ 65 g zahar tos
2 1/4 lingurite praf copt
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1/2 cana/ 113 g unt nesarat rece
1/3 cana / 50 g stafide
1/4 cana/ 40 g amestec coji confiate/zaharate,tocate
1 ou mare,usor batut
2-4 Linguri lapte


Pregatire:

Intr-un bol mare amesteci impreuna:faina,zaharul,praful copt,sarea,scortisoara,nucsoara.Tai unul bucati mici si-l amesteci in faina,obtii un amestec sfaramicios.Adaugi stafidele si amestecul de coji.Adaugi oul batut si destul lapte sa formezi aluatul.Framanti delicat aluatul,pe suprafata infainata si-l intinzi de 5 mm.Tai rondele de 6 cm.Ungi usor tava le coci in cuptor electric la foc mediu,5 min pe fiecare parte,sa fie maro-aurii,dar inca moi in mijloc.Imediat dupa copt,presari zahar tos.Servesti cald sau la temp. camerei.
Pot fi mancati cu unt si gem.

Nota:

Ii coci in cuptor obisnuit la 177*C,pe hartie copt 7 min pe fiecare parte,sau pana sunt frumos rumeniti dar moi in interior.


Reteta aici:

Welsh Cakes Recipe

http://joyofbaking.com/WelshCakes.html

Unt de dovleac/gem




Untul de dovleac este o combinatie de condimente,cum ar fi:ghimbir,scortisoara,nucsoara,cuisoare,cu ingrediente suplimentare,cum ar fi zaharul.Este foarte gustos de intins pe paine,pt alte feluri coapte,precum si inredientul preferat pt o varietate de prajituri si cheesecakes.


Ingrediente:

1/4 cana zahar brun(dark)
2 Linguri zahar
1/4 cana apa
1/2 lingurita enibahar
1/4 lingurita ghimbir
1/4 lingurita cuisoare
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita scortisoara
1 1/2 cana dovleac

Pregatire:

Combini cele 2 feluri zahar,apa,condimentele intr-o cana de masurat de 4 cani.
Microunde 3 min,la putere mare;apoi amesteci.
Adaugi dovleacul si dai inca 5 min,la microunde la putere mare.
Lasi sa se raceasca si refrigerezi.Pastrezi cateva saptamani in frigider.
Sau poti de asemenea congela.

Reteta aici:

Spicy Pumpkin Butter

http://www.geocities.com/green_cache/jelly_pumpkinbutter.html

Vinete murate vegan


Ingrediente:

1 kg vinete
1 Litru otet
2 lingurite sare
4 catei usturoi,tocati
1 lingurita seminte mustar
1/2 lingurita boabe piper
150 ml ulei masline

Pregatire:

Speli vinetele si le tai felii/cuburi.
Imparti vinetele felii/cuburi in cateva grupuri,ca sa poata fi acoperite de solutia de otet si le fierbi 5 min.Le scurgi,le pui in borcane curate,impreuna cu usturoiul,semintele mustar si piper.Lasi la racit.Torni otetul,apoi uleiul si sigilezi borcanele.

Reteta aici:

Vegan Eggplant Recipe

http://www.picklerecipes4u.com/sour-pickle-recipes/vegan-eggplant-recipe-pickled-eggplant-recipe/

Supa de frunze sfecla cu fasole boabe si sunca



Ingrediente:

2 cutii de 420 g fasole alba /naut,scursa si limpezita
113 g sunca(Pancetta),tocata
2 Linguri ulei masline
1 ceapa mare,tocata
4 catei usturoi,tocati
4 cani supa pui(cub)
3 cani apa
1 bucata de 7 cm parmezan ras
1 frunza dafin
226 g frunze sfecla/Swiss chard,scoase nervurile,tocate fin
1 lingurita sare
piper macinat
parmezan/alta branza sarata pt servit


Pregatire;

Prajesti sunca in ulei la foc moderat,amesteci ocazional pana se rumeneste,cca 5 min(oala mare 6-8 litri).Scoti cu paleta pe hartie, sunca.
Adaugi ceapain uleiul ramas si o lasi la foc moderat,cca 6 min,sa se inmoaie.Adaugi usturoiul si-l lasi cateva min.Adaugi fasolea,supa,apa,branza rasa,dafinul,piper.Fierbi neacoperit 30 min.Scoti dafinul.
Adaugi frunzele sfecla si sarea si fierbi neacoperit,amesteci ocazional,pana frunzele se inmoaie,cca 5-8 min.Pui in bol si presari sunca crocanta si branza rasa.


Reteta aici:

White Bean, Pancetta, and Swiss Chard Soup

http://www.cookworm.com/category/soups/

Somon cu garnitura de frunze sfecla




Ingrediente:

682 g frunze sfecla rosii,galbene si/sau portocalii
3 Linguri sos Teriyaki
2 Linguri ceapa verde fin tocata
2 Linguri frunze coriandru,fin tocate
4 buc. somon groase de 2,5 cm(170 g fiecare)
1 Lingura ulei masline/rapita
2 catei usturoi,rasi
1 lingurita ghimbir ras
sare si piper negru,dupa gust

Pregatire:

1.Speli sfecla/swiss chard,o scurgi,o tai fasii de 2,5 cm,lasi deoparte.
In cana combini sosul teriyaki,ceapa verde,coriandrul,lasi deoparte.
2.Ungi tigaie gratar,dai la foc mediu-mare,dar nu sa scoata fum.Pui somonul cu pielea in jos,il lasi 5 min.Il intorci,il lasi 3-4 minsa fie opac.
3.In acelasi timp in tigaie teflon incalzesti uleiul la foc mediu-mare.Adaugi usturoiul il lasi 1 min,sa se aureasca,amesteci ocazional.Adaugi fr. sfecla in loturi,ghimbirul/1/4 lingurita sare si 1/8 lingurita piper,le gatesti 5 min sau pana frunzele se inmoaie,amesteci frecvent.
4.Servesti somonul cu garnitura de sfecla si presari peste somon amestecul teriyaki.


Reteta si info nutritional aici:

Teriyaki Salmon with Gingery Chard

http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/recipes/496?click=main_sr

Vinete cu rosii,curry si coriandru





Ingrediente pt 4 portii:

1 ceapa,tocata
ulei
1 vanata mare/ 2 mici,taiata felii de 1 cm
1 lingurita turmeric
1 lingurita seminte chimen
1 lingurita seminte cernusca/nigella
400 g rosii,tocate
o mana frunze coriandru

Pt servit:

Paine Naan si iaurt simplu


Pregatire:

Intr-o tigaie teflon,prajesti ceapa 7-8 min,sa se inmoaie,o pui intr-o cratita cu fundul gros.
Adugi putin ulei de la prajit.Pui vinetele si le prajesti pe fiecare parte,sa se rumeneasca.Daca mai trebuie mai adaugi ulei,le scoti.Adaugi condimentele peste ceapa din cratita si prajesti 30 sec sa-si lase aroma.Adaugi rosiile si le gatesti la foc moderat cca 5 min,pana se inmoaie rosiile.Acum adaugi vinetele prajite,le incalzesti.
Presari coriandrul deasupra si servesti.


Reteta aici:

Aubergine curry with tomatoes & coriander

http://nami-nami.blogspot.com/2008/08/lovely-aubergine-curry-with-tomatoes.html

Bacon cu legume si orez



Ingrediente:

453 g bacon,prajit crocant si scurs
2 cani orez fiert
2 morcovi
1/2 ceapa
1/2 dintr-o varza
1 ceapa verde (pt garnisit)
2 oua,batute
3 Linguri ulei
1 Lingura seminte susan
2 Linguri sos soia

Pregatire:

Tai fin toate legumele.In tigaie incalzesti uleiul la foc mediu-mare.Prajesti susanul in ulei,adaugi legumele.NU amesteci,prajesti 5 min.Adaugi sosul soia si piper macinat,amesteci.Impingi toate ingredientele pe marginea tigaii,torni ouale batute,faci omleta,o amesteci cu legumele.Adaugi baconul,orezul si ceapa pt garnisit,amesteci si servesti.

Reteta aici:

Bacon Fried Rice

http://bacon-recipe.com/

Tigari cu sparanghel




Ingrediente:

2 legaturi sparanghel verde/alb
24 foi pt spring roll/foi placinta
1/2 cana parmezan/Grana Padano,fin ras
sare de mare
piper
ulei masline
o cana mica apa


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 210*C.
Iei sparanghelul si-l indoi sa se rupa partea lemnoasa(nu o arunci o pui cand faci supa).
Pui o oala mare cu apa la fiert si-l fierbi 1-2 min.
Il scurgi il clatesti cu apa rece,lasi deoparte.
Iei o foaie ,presari putina branza,sare si piper.
Asezi o tija de sparanghel o pui intr-un colt si incepi sa o infasori strans in jurul lui,marginile foii le ungi cu apa si inchizi trabucul.
Repeti procesul cu restul ingredientelor,apoi le pui in tava,le presari generos cu ulei si le coci 10-25 min,pana se rumenesc.
Scoti din tava si le pui pe farfurie sa se raceasca.

Reteta aici:

Asparagus and Parmesan Cigars

http://ilovemilkandcookies.blogspot.com/2006/12/numbering-days.html

Crochete cu bacon si branza




Ies 36 bucati.

Ingrediente:

1/2 cana apa
56 g unt nesarat,taiat mic
1/2 cana faina
2 oua mari
113 g branza (Silton),rupta(cca 1 cana)
4 felii bacon,prajite crocant,rupte fin
3 Linguri ceapa tocata(salota)



Pregatire:

Intr-o oala mica combini apa,untul si un praf sare,aduci la fiert,la foc mare.Reduci focul la moderat,adaugi faina,deodata si cu lingura lemn,bati amestecul pana se desprinde de [pe margini si se face o mingie.Iei de pe foc pui ouale unul cate unul,bati bine dupa fiecare.Adaugi branza,baconul,ceapa,sare si piper dupa gust.Pui cu lingura in tava pe hartie de copt si coci in mijlocul cuptorului(PREANCALZIT) la 200*C,sau pana sunt aurii.
Sunt absolut divine alaturi de vinul dv. preferat.


Reteta aici:

STILTON, BACON & SCALLION PUFFS

http://www.athertonappliance.com/lachefemme_appetizers.php

Ciuperci umplute cu avocado




453 g ciuperci albe
2/3 cana dresing balsamic pregatit
1 Lingura suc lamaie proaspat
1 lingurita sare de usturoi
1 ceapa verde fin tocata
2 avocado
1/2 cana feta rupta

Pregatire:

1. Folosind un prosop de hartie ud,stergi toate ciupercile sa elimini orice urma de pamant.
2.Elimini piciorusele,le asezi palariile intr-o punga si adaugi sosul(balsamic) de salata,astfel incat sa se acopere,le marinezi 30 min.
Le scoti din marinata si le lasi deoparte.
3.Intr-un bol combini sucul lamaie,sare de usturoi,ceapa si avocado pasat,pui in punga si sigilezi bine.
4.Presezi amestecul in punga,intr-un colt,tai cu foarfeca o gaura si storci amestecul de avocado in palariile ciupercilor,presari apoi branza feta si servesti.

Reteta aici:

Avocado Stuffed Marinated Mushrooms

http://www.fabulousfoods.com/recipes/article/462/27971