joi, 31 iulie 2008

Revigoreaza-ti creierul cu Coacaze Negre

Consumati o cana coacaze negre zilnic si creierul va va multumi.Coacazele au efect miraculos asupra creierului, avand o mare putere antioxidanta.Sunt folositoare in special persoanelor in varsta, la care creierul incepe sa-si piarda din calitati.S-a demonstrat ca mare parte din integritatea erodata a circuitelor creierului se restabileste dupa cura de coacaze negre.

Zacusca de vinete cu porumb

Ingrediente:

3 kg vinete
1 kg ciuperci proaspete/500 g conservate=2 cutii
1,5 kg ceapa
2 kg ardei capia
1 kg rosii
1 pahar bulion
2 Linguri miere
2 cutii porumb dulce/500 gr=2 cutii
sare
piper
foi dafin
cimbru

Pregatire:

Coci vinetele si ardeii, curetii pui la scurs-procedezi ca la orice zacusca.Rosiile se decojesc si se mixeaza/rad, ciupercile se toaca marunt.
Pui uleiul la incins,adaugi ceapa, ciupercile le rumenesti putin,adaugi vinetele si ardeiul iar peste 10 min. rosiile, bulionul,sare,piper,cimbru si foile dafin.Cand incepe sa se ridice uleiul deasupra pui porumbul spalat si scurs bine.Pui fierbinte in borcane, sterilizezi.

Cearcane?

Fierbeti 2 pliculete ceai tei intr-un ibric cu apa.Scoateti pliculetele si cand s-au racit aplica-le pe ochii inchisi 15 min.Dupa cateva sedinte cearcanele dispar.
In completare poti folosi o crema pt conturul ochilor cu argila.

Pt Raceala Scortisoara

Daca crezi ca te incearca o raceala fa-ti un ceai din:

1 lingurita scortisoara
250 ml apa
cateva cuisoare

Fierbi apa in clocot pui condimentele.Lasi acoperit cateva minute.Bea-l cat mai fierbinte indulcit cu o lingurita miere.

Seara bea un suc din:
2 portocale
2 lingurite miere
un paharel rom
apa clocotita

E bun pt dureri de gat,de cap,febra,infundarea nasului.

Ai ganduri negre? Bea ceai!

Un ceai care aduce buna dispozitie,te scapa de tristete:

Amesteca in parti egale:
-oregano
-sunatoare
-roinita

Oparesti 1 lingurita din amestecul de plante cu 250 ml apa clocotita si lasi la infuzat 15 min acoperit.
Intotdeauna cand te apuca tristetea fa-ti un ceai!

Ai negi?

-Scapa de ei cu usturoi si otet.
Tai catelul de usturoi in felii de grosime medie si-l pui in otet cat sa-l acopere.Lasi 3 zile la macerat.Iei o feliuta o pui pe neg si fixezi cu leucoplast.Lasi sa actioneze o zi/peste noapte.Daca urmezi timp de o saptamana negul cade singur.

-Se tamponeaza negii, dimineata si seara cu tinctura de galbenele, timp de 30 de zile.

-Se zdrobeste o tableta de vitamina C si se amesteca bine cu cateva picaturi de apa, pana se obtine o pasta. Se aplica pe neg si se acopera cu un plasture.

-Se prepara un macerat din coaja de lamaie si otet de vin si se tamponeaza negii de doua ori pe zi. Se curata numai coaja galbena de la doua lamai, se pune intr-un borcan, se acopera cu otet de vin, se astupa borcanul si se lasa la macerat o saptamana.

-Se pun comprese cu otet de mere si se tin peste noapte.

- Se taie o capsula de vitamina A si se unge negul cu uleiul din aceasta. Procedeul se repeta cateva saptamani, pana cand dispare negul.

-sunt in farmacii plasturi pt negi.


-Tinctura de propolis: ungem negii dimineata si seara cu un tampon, in asa fel incat sa nu atingem si pielea din jurul negilor.
. În plus, se recomanda ca pâna la disparitia lor, pe lânga tamponarile cu diverse produse naturiste, sa se administreze, zilnic, câte trei picaturi de propolis, turnate pe o bucatica de pâine, deoarece propolisul este un puternic antibiotic natural.

-Sucul de papadie ajuta la combaterea acestor neplacuti musafiri. Negii se vor unge cu acesta timp de 40 de zile.


-Tinctura de rostopasca este benefica în combaterea negilor. Se aplica pe suprafata invadata de negi câte doua picaturi, timp de o luna.

-

Metoda verificata de mine:

Pt. papiloame(negii care se tin de piele cu un piciorus fin)

-timp de 3-4 zile il ungi zilnic cu sucul galben de rostopasca

sau:
-pui pe un tifon/vata cateva picaturi ulei ricin-de la plafar-si il fixezi cu leucoplast,repeti zilnic si in cateva zile cade singur,fara durere sau sangerare,se inegreste putin si vezi cum incepe sa se usuce.


Tratament:
- acid salicilic, acid lactic, glutaraldehida, podofilina si podofilotoxina, formaldehida
- 5 – FU topic, acid monocloracetic, tricloracetic, nitrat de argint, acid retinoic
- chirurgical: curetare si electrocauterizare sub anestezie locala, laser terapie – CO2
- cimetidina, bleomicina intralezional, cidofovir


Crema pentru ingrijirea pielii (keratoze, alunite, negi, polipi nazali, papiloame), 100ml/ la vitrine magique



Se pare ca este o legatura intre aparitia negilor si proasta functionare a ficatului. Aparitia negilor este legata de lipsa acizilor aminati din care face parte metionina, aceasta afectand functionarea ficatului. Tratamentul cu metionina ajuta la disparitia negilor.



Uleiul de ricin este bun si pt tenul patat (pigmentatia hepatica) se frictioneaza zilnic locul dimineata si seara.

Limonada pt Sanatate

Este un excelent emolient in afectiunile aparatului respirator.

125 g seminte in curatate
400 ml apa
400 g miere
zeama de la 3 lamai

Pregatire:

Puneti semintele de in intr-un sac de tifon.Introduceti in 400 ml apa, fierbeti pana obtineti un amestec vascos.Lasati la racit ,adaugati sucul de lamaie si mierea.Transferati intr-un borcan si lasati la macerat 3-4 zile.Luati cate 0 lingurita inainte de mesele principale.

miercuri, 30 iulie 2008

Seminte Susan proprietati

-lipide 48 - 65 %, proteine 24%
-vitamine B, D, E, F.

Semintele de susan pe langa faptul ca au o mare valoare energetica, aduc un aport insemnat in afectiunile de nutritie, emoliente, cresc fertilitatea si sunt afrodisiace.

In amestec cu mierea ajuta la fixarea calciului in organism.

- bogat in fibre, minerale (printre care fosfor, calciu, fier, zinc, potasiu), in acizi grasi nesaturati (acidul oleic - peste 40%), acizi grasi poli-nesaturati (Omega 6 - 40% ) si 0,5% acid linolenic, elemente indispensabile organismului uman.

-La renumele sau de aliment contribuie si acidul folic (Vitamina B 9), esential in formarea celulelor, precum si lecitina un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin si cardiovascular.

-Susanul si-a dovedit calitatile ca depurativ, antioxidant, remineralizant, tonic in cazul tulburarilor de memorie, facilitand circulatia sangvina si digestia.

-Semintele de susan contin estrogen si sunt utile femeilor care-si doresc sa aiba sani mai mari,dacă sunt incluse în dieta zilnică vor avea cu siguranţă efectul scontat. Uleiul de seminţe de susan este şi el foarte util. Se aplică pe sâni, printr-un masaj circular uşor.

-Semintele de susan au valoare energetica mare si stimuleaza virilitatea. Unul dintre cele mai puternice afrodiziace este halvaua de miere si susan. Cunoscut in India ca "rasayana" (cel ce prelungeste viata), susanul starneste pasiunea.

-Uleiul de susan, obtinut prin pisarea semintelor, se pune in hrana vitelor, pentru fertilitate, dar este si un foarte bun afrodiziac pentru oameni, fiind folosit in masajul erotic.

-Iata o salata afrodiziaca: un manunchi de spanac proaspat, 2 linguri ulei de masline, 7-10 ciuperci proaspete, feliate, 12-15 cirese sau boabe de strugure si 4 linguri de seminte prajite de susan.

-Din seminte se poate obtine si faina, foarte bogata in aminoacizi si cu un continut de calciu de trei ori mai mare decât intr-o cantitate egala de lapte?

-Susanul este recomandat si in tratamentul insomniilor sau ca aport proteic in diferite afectiuni de nutritie. Semintele de susan sunt bogate in arginina, un aminoacid care contribuie la intârzierea aparitiei tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului si rinichilor si la intarirea sistemului imunitar. Tot arginina ajuta spermatogeneza, de unde si efectul de crestere a fertilitatii.

-susanul are efecte antireumatice si anticanceroase.
-datorita efectului antifungic si bactericid, uleiul se utilizeaza la tratamentul afectiunilor gingivale: afte bucale si gingivita. Pentru prevenirea parodontozei se aplica seara pe gingii, dupa spalarea normala a dintilor, doua-trei picaturi de ulei de susan. Se maseaza usor si se repeta tratamentul in fiecare seara, timp de minimum trei luni. Uleiul de susan are si efecte laxative. Uleiul rafinat are proprietati antioxidante.

Naut prajit aromat





Ingrediente:

2 cutii naut conservat/ 425 g
1/4 cana ulei masline
2 lingurite praf usturoi
3 Linguri frunze cimbru
1 1/2 lingurita chimen
sare si piper dupa gust

Pregatire:

Scurgi,clatesti si usuci nautul.Incalzesti uleiul la foc mediu spre mare.Pui nautul si-l prajesti scuturi tigaia ocazional,pana nautul pocneste.Il pui pe hartie absorbanta si-l asezonezi cu sare, piper, chimen si cimbru.


Reteta aici:

Cece Fritos (Fried Chickpeas)
http://seriouslygood.kdweeks.com/2007/08/cece-fritos.html

Paste cu menta si cantalup




Ingrediente pt.4 persoane:


450 g paste
2-3 Linguri unt
4 cani cantalup taiat cuburi mici
1 cana rosii cherry taiate in sfert
2/3 cana smantana grasa
sare si piper dupa gust
parmezan ras
10 frunze menta tocate
1/2 lamaie

Pregatire:


1.Incepi prin a fierbe pastele.In acest timp faci sosul.
2.Intr-o tigaie mare pui untul la foc mediu si pepenele taiat.Micsorezi focul si sotezi delicat pana pepenele incepe sa se caramelizeze.Asezonezi cu sare si piper.
3.Adaugi rosiile si lasi cateva min.,apoi adaugi smantana,lasi cam 5 min. sa se ingroase.Cand pastele sunt gata,le scurgi foarte bine,adaugi sosul de pepene.Amesteci sa se omogenizeze,imparti in 4 portii.
4.Storci putina zeama lamaie peste paste-pt un plus de gust-presari parmezan ras si garnisesti cu menta.Servesti imediat.


Reteta aici:


Linguini or egg tagliolin-tagliatelle
http://rubbahslippahsinitaly.blogspot.com/2008/06/linguine-with-cantaloupe-cherry.html

Rulouri umplute cu gem ananas




Ingrediente:

Pt foaie:

250 g unt
2 galbenusuri
50 g zahar pudra
375 g faina cernuta
20 g amidon porumb cernut
1/2 lingurita esenta vanilie

Pregatire:

1.Freci crema untul zaharul si galbenusurile.
2.Adaugi esenta vanilie.
3.Adaugi ingredientele uscate cernute,amesteci si obtii o coca moale.
4.Intinzi de 1/2 cm grosime.
5.Tai dreptunghiuri de 2.5 cm pe 7.5 cm aprox.
6.Pui putina umplutura si rulezi.
7.Aranjezi in tava si coci in cuptorul preancalzit la 170*C ,20-25 min.



Pt umplutura:

1 cana ananas ras
1 cana zahar
1 bat scortisoara
putin colorant galben-optional
Fierbi toate ingredientele pana se ingroase lasi sa se raceasca.

Pt glazura:

2 galbenusuri
2 lingurite apa
putin colorant galben

Reteta aici:

TART GULUNG
http://mamafami.fotopages.com/?&page=55

Gogosi cu sirop aromat




Ingrediente:

Pt Sirop:

2 1/2 cani apa
2 cani zahar
1 Lingura apa trandafiri
1-2 boabe cardamom/pudra

Pt.Gogosi:

2 cani lapte praf
1 1/2 Lingura faina care creste singura-cu praf de copt
1/2 cana lapte fierbinte
1 lingurita ghee-unt clarificat/unt nesarat


Nota:

Ghee - poate fi preparat de orice gospodina in modul urmator: topiti o bucata de unt nesarat si lasati-o sa pritoceasca (fierbere lenta) vreme de 15 minute. Cat mai este inca lichid si fierbinte, strecurati-l printr-un tifon intr-un vas de ceramica ori de sticla. El reprezinta o grasime pura.
In bucataria ayurvedica trece drept elixir al vietii si mijloc de intinerire, pentru ca este usor digerabil si sprijina preluarea substantelor hranitoare in organism. Incalzit, se bea ca atare, pentru a produce dezintoxicari (2 linguri de supa). In mod obisnuit, se foloseste la gatit si prajit


Pregatire:

1.Siropul: Fierbi zaharul si apa la foc moderat,amesteci sa se dizolve zaharul,dai focul la mare mai fierbi 4-5 min,opresti focul pui apa trandafiri,cardamomul,lasi deoparte.

2.Gogosile: Incalzesti uleiul moderat la 225 *C,daca e mai mult raman crude in interior si arse la exterior.
Combini ingredientele pt. gogosi,adaugi putin lapte ca aluatul sa fie moale si flexibil.
ungi palmele iei o bucata mica si o modelezi intre ele.ies peste 24 bile.
Controlezi temperatura uleiului cand le frigi.
3.Delicat pui gogosile in sirop si le lasi 2 ore inainte de servit,dai la frigider si servesti reci.


Reteta aici:

Gulab Jamun
http://delectable-victuals.blogspot.com/2007/11/gulab-jamun.html

Prajiturele cu unt




Ingrediente:

135 g unt/margarina
60 g zahar pudra
150 g faina
30 g amidon porumb

Pregatire:

1.Freci crema untul si zaharul.
2.Adaugi faina cernuta cu amidonul putin cate putin.
3.Pui aluatul(moale) intr-o presa de biscuiti si-l asezi in forme de hartie.
4.Coci la cuptorul preincalzit 18-20 min. la 170*C.
5.Lasi sa se raceasca si le tii in orice recipient.
6.Poti decora cu ciocolata inmuiata si presara bomboane colorate deasupra.

Reteta aici:

BUTTER COOKIES
http://mamafami.fotopages.com/?&page=55

Briose cu coniac si ciocolata glazurate





Ingrediente:

130 g unt taiat cuburi
120 g zahar pudra
120 g faina care creste singura-cu praf copt
10 g pudra cacao
3 oua mari
1 Lingura unt
30 g nuci tocate fin
1 Lingura coniac
2 Linguri suc portocala
1/2 lingurita esenta vanilie
un praf sare

Glazura ciocolata:

60 g zahar
20 g cacao cernuta
80 ml glucoza lichida/sirop porumb
2 Linguri apa
50 g ciocolata taiata
50 g unt
1/2 lingurita esenta vanilie
un praf sare


Pregatire:

1.Cerni faina, sarea si cacaoa impreuna.
2.Freci untul si zaharul crema.Adaugi vanilia.
3.Adaugi ouale pe rand si bati bine.Pui sucul portocala.
4.Adaugi faina cernuta, laptele si coniacul.
5.Pui nucile tocate.
6.Captusesti formele-de metal cu hartie de briose,pui aluatul.
7.Coci la 175 *C,20 min.Incerci cu scobitoarea.
8.Lasi sa se raceasca bine.


Glazura ciocolata:

1.Pui zaharul, cacaoa,glucoza si apa la foc mic,amesteci continuu sa nu se arda.
2.Iei de pe foc, adaugi ciocolata (taiata si) inmuiata omogenizezi.
3.Adaugi untul, esenta, sarea si omogenizezi.
4.Torni imediat glazura pt ca se intareste din cauza glucozei.
5.Decorezi cu migdale prajite si cirese confiate.

Reteta aici:

Brandy chocolate cupcake with chocolate mirror icing

http://auntyyochana.blogspot.com/2006_09_01_archive.html

Serbet de lamaie aromat




Ingrediente:

2 cani suc lamaie de la 4-6 lamai mari
4 cani apa
1 cana zahar
1/2 cana miere
1/4 cana ghimbir proaspat ras
putina sare
6 Linguri whiskey impartit


Pregatire:

1.Sucul il strecori si il pui intr-un bol mare.
2.Intr-o oala fierbi apa, zaharul,mierea,ghimbirul si 4 Linguri whisky.
3.Fierbi la foc mic 5 min, apoi il lasi sa stea 15 min.
4.Strecori si-l torni peste sucul lamaie.Pui un praf sare si cele 2 linguri ramase de whiskey.
5.Dai la frigider,preferabil peste noapte.
6.Transferi in aparatul de inghetata si-l lasi 15-20 min.Daca nu ai aparat dai la congelator si amesteci din cand in cand.
7.Pui intr-un vas si acoperi cu plastic pe toata suprafata serbetului,acoperi cu capacul si lasi 3-4 ore pana servesti.

1 cana=250ml


Reteta aici:


Spiked Lemon Ginger Sorbet

http://www.thekitchn.com/thekitchn/dessert/recipe-spiked-lemon-ginger-sorbet-011571

Salata avocado picanta




2 avocado
1 cana porumb boabe proaspat/congelat
1 ardei iute fara seminte tocat
suc de la 1/2 lamaie verde/lime
o legatura mare de coriandru tocat
1 ceapa mica
sare
piper

Pregatire:

1.Pui ceapa tocata in strecuratoare si clatesti cu apa rece.Este o metoda traditionala Mexicana pt a indeparta iuteala.Scurgi bine.
2.Pisezi avocado,adaugi porumbul,ardeiul iute,sucul lamaie si ceapa.Amesteci bine,asezonezi cu sare si piper.
3.Servesti cu cipsuri.
4.Ies aproximativ 2 cani

Reteta aici:

Avocado Corn Guacamole

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8668

luni, 28 iulie 2008

Briose ciococrema




Ingrediente pt. 12 briose:

250 g unt moale
150 g zahar
3 oua
150 g faina
1/2 plic praf copt
3 linguri cacao
400 g zahar pudra

Pregatire:

1. Preincalzesti cuptorul la 180*C.
Amesteci untul cu zaharul,adaugi ouale,faina,praful copt,jumatate din cacao-dat prin sita.
2.In forma de briose pui formele de hartie pt briosesi umplii pana la jumatate cu aluat.
Coci 15 min, verifici cu scobitoarea.
3.Lasi sa se raceasca briosele apoi tai un disc in partea de sus.Amesteci restul de unt cu 350 g zahar pudra si cacao ramasa.
Repartizezi crema pe briose,acoperi cu discurile taiate anterior,pudrezi cu zahar pudra.

Reteta aici:

Muffin cioccocrema

http://muvara.blogspot.com/2007/04/muffin-cioccocrema.html

duminică, 27 iulie 2008

Mini briose frantuzesti





Reteta este simpla dar rezultatul fantastic.

Ingrediente;

2 cani faina
2/3 cana zahar
2 1/2 lingurite praf copt
1/4 lingurita nucsoara
1 ou mare
1 cana + 2 Linguri lapte
5 Linguri unt moale si racit
1 lingurita vanilie


Pt. topingul de zahar si scortisoara:

2 Linguri unt moale si racit
1/2 cana zahar
1 lingurita scortisoara



Pregatire:

Dai cuptorul la 190*C.Pregatesti 30 forme mici de briose.
Intr-un bol amesteci faina, zaharul, praful de copt si nucsoara.Lasi deoparte.
In alt bol bati oul spuma.Adaugi laptele si vanilia si la sfarsit untul.
In ingredientele uscate faci o adancitura si torni pe cele lichide.Omogenizezi.Pui cu lingura in forme.Coci 15 min,incerci cu scobitoarea sa iasa uscata.Imediat le scoti din forma si le lasi la racit pe gratar.Pt a nu intretine coacerea.
Pregatesti topingul amesteci zaharul si scortisoara intr-un bol.Inmoi briosa in untul moale-lichid- si apoi o presezi in bolul cu amestecul de zahar sa o acoperi.
Sunt foarte dragute si au marimea perfecta.

Reteta aici:


mini French Breakfast Muffins

http://justjennrecipes.com/mini-french-breakfast-muffins/2008/05/13/

Pui marinat la gratar cu salata de pepene rosu




Ingrediente:

1 Lingura oregano tocat
1 Lingura ulei masline extravergin
1 lingurita pudra chili/ardei iute-caiene
3/4 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita sare
3 catei usturoi tocati
4 piepti pui fara piele taiati pe 1/2
ulei


Pt Salata:

2 cani pepene rosu taiat cuburi de 1 cm
1 cana mango taiat la fel
1/4 cana ceapa rosie taiata fin
2 Linguri coriandru tocat
2 Linguri ardei iute fin tocat fara seminte
1 Lingura suc proaspat lime-lamaie verde
1/2 lingurita zahar
1/4 lingurita sare


Pregatire:

Combini primele 6 ingrediente.Pui intr-o punga,adaugi puiul,sigilezi.Dai 4 ore la frigider.Il mai intorci ocazional.
Pregatesti gratarul.Il ungi cu ulei.Frigi 5 min pe fiecare parte sa se prajeasca bine.
Combini pepenele cu restul ingredientelor.Servesti salata langa pui.


Ies 4 portii.


Reteta si info nutritional aici:



http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=1646397&top5=yes

Salata de oua si curry




Ingrediente pt. 6 portii:

1/2 cana maioneza
1/2 lingurita miere
1/2 lingurita praf curry
putin ghimbir pudra
6 oua fierte tari,tocate
3 cepe verzi,taiate felii
6 felii paine integrala de grau
felii rosii,optional

Pregatire:

Intr-un bol amesteci maioneza,mierea, curry si ghimbirul.Adaugi ouale si ceapa verde.Imparti feliile de paine pe jumatate si le acoperi cu salata.Deasupra pui o felie de rosie daca doresti.


Reteta si info nutritional aici:

Curried Egg Salad

http://www.tasteofhome.com/Recipes/Curried-Egg-Salad

Bomboane de cocos





ingrediente:

250 g cocos
250 g zahar
250 g branza dulce ricotta
2 lingurite lichior dupa gust
alune padure intregi


Pregatire:

Incorporezi branza, zaharul,cocosul si lichiorul pana obtii un amestec omogen.Formezi bomboanele si pui in centrul lor aluna intreaga.Le rostogolesti prin cocos.Pui la frigider, le servesti dupa 4 ore.


Reteta aici:

Palline al cocco

http://www.terninrete.it/headlines/articolo_view.asp?ARTICOLO_ID=90196

Vinuri bune - Oferta

Pagina s-a mutat pe:

http://www.optimismmaximus.blogspot.com/

Pistil din prune cu piersici

2,5 kg prune
2,5 kg piersici
1 kg zahar

Pregatire:


Se aleg fructe bine coapte,se spala, se scot samburii,se dau prin masina tocat.Piureul se pune intr-un vas cu suprafata mare de evaporare.La 5 kg fructe se pune 1 kg zahar,se da la foc slab apoi la foc potrivit.Se fierbe pana devine ca o marmelada mai consistenta.Se face proba: se intoarce lingura si nu trebuie sa cada.Se rastoarna in tavi sau pe un fund de lemn/peste hartie unsa cu ulei in strat subtire de 0,5-0,8 mm.Se usuca la soare 2-3 zile/cuptor fara a depasi 80*C.La suprafata se formeaza o coaja.Se intoarce, se lasa sa se usuce pana cand nu se mai lipeste de degete.Cand este bine uscat se recomanda sa se mai puna in cuptorul cald 1 ora sa se mai usuce.Dupa ce s-a uscat se ruleaza in hartie/tai patrate si dai prin zahar tos,pui hartie intre straturi.Pastrezi la rece in camari uscate.

Serbet ciocolata

150-200 g ciocolata/100 g cacao
1 kg zahar
3 pahare apa
1 Lingura sare lamaie dizolvata in putina apa calda

Pregatire:

In vas pui zaharul si apa sa se dizolve.Fierbi apoi la foc tare.Razi ciocolata/inmoi la abur/microunde,adaugi in serbetul pe 1/2 fiert odata cu o lingura de zeama lamaie.Continui fierberea pana se leaga ai grija sa nu dea in foc.Dai la o parte faci proba,daca este gata lasi sa se raceasca-caldut-,incepi frecatul.

Serbet Cafea

1 kg zahar
2 pahare apa
1 pahar esenta concentrata cafea

Pregatire:

Cafeaua se amesteca cu cicoare in proportie de 1/4 din cantitatea ei.Fierbi acoperit cafeaua cu 3 pahare apa.Cand esenta a scazut la un pahar se ia de pe foc,se adauga o lingura apa pt. limpezire.Dupa ce s-a racit se strecoara printr-un prosop ud.Se pune zaharul cu 2 pahare apa pe marginea masinii pana se dizolva zaharul,apoi se pune vasul acoperit la foc tare.Cand este pe jumatate fiert se adauga paharul cu esenta.Se incearca si daca e bine legat se ia de pe foc-faci proba-, se lasa sa se raceasca-caldut-se incepe frecatul.

Serbet Lamaie

1,250 kg zahar
3 pahare apa
1/2 baton vanilie-optional
1 lamaie
coaja lamaie

Pregatire:

Pui zaharul si apa pe marginea aragazului pana se dizolva complet.Pui la foc iute sa se lege siropul.Pui vanilia.Cand e bine legat siropul-faci proba- dai jos de pe foc.Cand siropul este caldut incepi frecatul.Adaugi treptat zeama strecurata de la o lamaie si putina coaje rasa.

Cum faci Serbet

Un serbet aspectuos se obtine atunci cand zeama de fructe este bine filtrata,foarte limpede.Suculde fructe se obtine prin presare la rece/oparire.Serbetul se face dintr-un kg maxim 1,250 kg zahar intr-un vas de 3-4 kg.Cele mai reusite serbeturi se obtin din:zmeura,cirese amare,visine,capsuni,fragi,lamai,portocale,trandafiri,flori salcam,violete,flori tei.Siropul se prepara dintr-un kg zahar,1 pahar mare zeama fructe si putina apa.Se amesteca zaharul cu zeama fructe pe marginea aragazului la foc mic 10-15 min. pana la dizolvarea completa.Cand incepe sa clocoteasca se ia spuma,atentie sa nu iei si din sirop.Picaturile de zahar de pe marginea vasului care se intaresc se sterg cu un prosop muiat in apa rece si stors bine.Dupa 15-20 min cand siropul incepe sa se ingroase si apar basicute la suprafata se incearca daca e bine legat.Intr-un pahar cu apa rece se toarna 2-3 picaturi si daca raman intregi-nu se imprastie-,si stranse intre degete formeaza un bob moale,este gata siropul.Atentie daca siropul nu este suficient legat sau daca e prea tare serbetul nu reuseste.Cand faci proba iei vasul de pe foc pt. a nu se lega prea tare.Daca este suficient legat se acopera cu un prosop ud si bine stors,se lasa sa se raceasca atat cat suporta degetul-caldut-.Fixezi vasul bine si cu un facalet(sucitor) freci numai intr-o directie pana ce isi schimba culoarea,nu mai are luciu devine potrivit de tare si mat.Cand este aproape gata se pune o lingurita zeama lamaie,frecand continuu.La fructele acre nu se pune zeama lamaie.Se pune in borcane bine uscate si se preseaza cu lingura sa nu ramana goluri intre straturi.Daca ai legat siropul prea tare serbetul nu se mai face,il poti folosi ca sirop,pt. ca e foarte greu de reparat.Pt. aceasta adaugi peste serbet 2 pahare zeama fructe pui pa marginea aragazului si dezlegi ,pui iar la foc tare.

Cafea pt. piele

Boabele contin magneziu si Vit E, au proprietati antioxidante,antibacteriene,exfoliante si stimulante-excitante.

3 Linguri cafea macinata -cu cofeina
1 Lingura sare

Faci o cafea,o bei daca doresti.Pui zatul si sarea intr-un bol.Folosesti amestecul pana in 20 min.apoi oxideaza.
Freci cu peria pe tot corpul lasi sa actioneze,faci un dus.


Reteta aici:

Coffee

http://www.anbportal.com/homemade_beauty_recipes2.htm#kiwi%20recipes

Capsuni pt. exfolierea mainilor si picioarelor

Aceste fructe contin polifenoli,acestia au proprietati antioxidante.Sunt bogate in Vit. C,care este puternic antioxidanta.

8-10 capsuni
2 Linguri ulei caise/ulei masline
1 lingurita sare naturale/sare de mare

Amesteci toate ingredientele, masezi mainile si picioarele,clatesti si usuci imediat.Capsunile contin un acid natural ce ajuta in exfoliere.


Reteta aici:

Strawberry
http://www.anbportal.com/homemade_beauty_recipes2.htm#kiwi%20recipes

Limonada de ghimbir cu busuioc






453 g ghimbir/2 cani tocat/ras
2 cani zahar
950 ml apa minerala/sifon
1 legatura busuioc

Siropul Ghimbir:

Combini ghimbirul cu 2 cani zahar, 2 cani apa rece si cateva frunze busuioc,pui la fiert.Reduci focul si fierbi pana capata consistenta de sirop.Dupa 30-40 min siropul se reduce la 1/2, il strecori si pastrezi ghimbirul.
Umplii cu gheata un pahar de 225 ml.Adaugi macar 1 lingura busuioc tocat si putin ghimbir pastrat in sirop.Pui putina vodca daca doresti.Umplii cu apa minerala rece/sifon.Pui 2 linguri sirop ghimbir in pahar si amesteci- pu 4 linguri daca vrei mai dulce.Adaugi din nou putin ghimbir si o crenguta menta.


Reteta aici:

Homemade Basil Ginger Ale


http://gothamist.com/2005/07/19/eating_in_republics_thai_basil_ginger_ale.php

Limonada de ghimbir cu menta



Pt 2 portii:

2 bucati lamaie si zahar
gheata
12 pana la 20 frunze menta,plus 2 crengute pt decor
85 ml Sirop Ghimbir-vezi reteta
85 ml apa
85 ml suc proaspat lamaie

Sirop Ghimbir:

Intr-un vas pui la fiert: 1 cana apa 1 cana zahar si 5-6 bucati ghimbir ras.Iei de pe foc si amesteci sa se dizolve zaharul ramas.Lasi la racit.Siropul poate fi pastrat 1 saptamana in frigider.


Limonada:

Ungi gura paharului cu suc lamaie si-l acoperi cu putin zahar.Umplii paharul cu gheata.In shaker pui frunzele de menta si siropul de ghimbir.Adaugi gheata,suc lamaie si apa si agiti bine.Pui limonada in 2 pahare si decorezi cu crengute de menta.


Reteta aici:

http://appetiteforchina.com/recipes/ginger-mint-lemonade

Limonada ghimbir




Ceaiul cu ghimbir este foarte recomandat impotriva racelii.
Dr Luminiţa-Natalia Sârcă recomandă ghimbirul mai ales persoanelor care suferă de rău de maşină, manifestat prin greaţă, ameţeli, senzaţie de vomă,efecte benefice în cazul gastritelor hipoacide, în anorexii şi pt calităţile sale de stimulare a apetitului. Substanţele din compoziţia ghimbirului neutralizează acizii din stomac, sporesc motilitatea tractului digestiv, accelerând astfel digestia. Recomand ghimbirul în special pentru persoanele cu digestie lentă. Ghimbirul ajută la evacuarea mai rapidă a alimentelor din stomac şi în acelaşi timp reduce balonările.Contine substanta gingerol eficienta pt. prevenirea cancerului si ca tratament pt. stoparea carcinoamelor colorectale.Reduce colesterolul din sange,impiedicand absorbtia colesterolului in sange si in ficat.
Daca v-am convins incercati aceasta limonada.


Ingrediente:

225 g ghimbir ras/1 1/2 cana
2 cani apa
3/4 cana zahar
1 lingurita cuisoare-optional
1 bat scortisoara-optional
apa minerala
felii lamaie verde/lime


Pregatire:

Pui la foc mediu ghimbirul ras si apa il lasi pana se dizolva zaharul.Fierbi la foc mic si reduci la jumatate cam 40 min.Iei de pe foc,strecori, dai la rece.Pui 1/2 cana sirop intr-un pahar de 350 ml si umplii cu apa minerala si decorezi cu limeta.

Reteta aici:

Ginger Syrup Soda

http://www.thekitchn.com/thekitchn/diy-recipe/recipe-diy-ginger-ale-part-i-032262

Inghetata Ghimbir





4 galbenusuri mari
1/2 cana zahar
1/4 cana ghimbir ras
2 Linguri apa
2 cani smantana semidegresata
1 cana smantana grasa
1 lingurita vanilie
1/2 cana ghimbir confiat


Pregatire:

Intr-un bol mare bati usor galbenusurile.Pui la foc moderat zaharul ghimbirul ras si apa.Amesteci din cand in cand, il lasi 5 min.pe foc.Pui smantana si fierbi la foc mic,torni acest amestec peste galbenusuri in fir subtire,bati,pui la foc moderat 170* C,nu fierbi.Rastorni intr-un bol,pui vanilia,racesti crema acoperita cu o folie plastic 3 ore/1 zi.Toci fin ghimbirul confiat.Pui crema racita in aparatul de inghetata/congelator,adaugi ghimbirul confiat si mai amesteci putin.Transferi inghetata intr-un container, dai la congelator.O poti pastra 1 saptamana.
Poti presara ghimbirul cristalizat doar la servit.
Iese 950 g inghetata.


Reteta aici:

Ginger Ice Cream

http://ourkitchensink.wordpress.com/2008/03/28/ginger-ice-cream/

Braciole/Rulada vita






900 g pulpa vita
3 rosii mari fara seminte,taiate bucati
5 catei mari usturoi
3 Linguri ulei masline
3/4 cana amestec ierburi proaspete: cimbru,oregano,patrunjel,lavanda,salvie
1/2 cana branza Pecorino Romano/oaie
1/2 cana vin rosu
4-6 felii Prosciutto

Preparare:

Preincalzesti la 180*C.
Tai carnea si o bati sa aiba cam 1/1,5 cm grosime.Asezonezi cu sare si piper.Pui un strat sunca si presari 1/2 din amestecul de ierburi.Presari branza,rulezi,legi cu sfoara.
In tava pui ulei,o pui la foc mediu si o rumenesti pe toate partile.Adaugi vinul, reduci sosul.Adaugi rosiile, usturoiul si ierburile ramase.Acoperi si dai la cuptor 2 ore.Daca scade lichidul din tava mai adaugi supa vita.Scoti friptura din sos si o lasi cateva minute, scoti sfoara si o tai.


Reteta aici:

Braciole

http://seriouslygood.kdweeks.com/2005/06/braciole.html

Trufe de morcovi




Ingrediente:

250 g morcovi rasi
250 g zahar
1 lamaie coaja si sucul
fulgi ovaz
fulgi porumb

Pregatire:


Amesteci morcovii, zaharul si putina apa.Pui la foc mic pana se inmoaie.Adaugi coaja lamaie si sucul.Adaugi fulgii pana obtii consistenta dorita.Iei o lingura de amestec si formezi trufele.Le pui la frigider pana servesti.

Reteta aici:

CARROT TRUFFLES

http://www.burntmouth.com/2008/02/monday-christmas-cookie-6-carrot.html

marți, 22 iulie 2008

Prajitura cu branza si ciocolata





Ingrediente:


Pt.Blat:

1 1/4 cana biscuiti graham faramitati
1/2 cana unt moale
2 Linguri zahar tos


Pt. Umplutura:

450 g branza ricotta
3/4 cana zahar pudra
1 lingurita esenta migdale
1 cana migdale prajite
1/2 cana cipsuri ciocolata semidulce
1 1/4 cana smantana grasa


Pregatire:

Preincalzesti la 190*C.

1.Amesteci biscuitii,untul si zaharul.Intr-o forma de 22 cm modelezi aluatul.Daca este prea sfaramicios adaugi putin unt.Coci la 190*C, 8-9 min.pana se aureste putin.Il pui la rece.
2.Combini branza,zaharul pudra si esenta migdale, o lasi deoparte.
3.Combini migdalele si ciocolata,le pui in robot dar nu le maruntesti prea fin.
4.Amesteci impreuna amestecul de branza si migdalele &ciocolata si racesti.
5.Bati frisca tare,pune-o peste amestecul de branza si ciocolata.
6.Pune umplutura in blatul racit si lasa-o peste noapte inainte de servit.
Servesti cu sos de ciocolata daca doresti.



Reteta aici:

Chocolate Ricotta Pie

http://www.olivegarden.com/recipes/recipe_search/recipe_display.asp?id=79&ss=8

sâmbătă, 19 iulie 2008

Inghetata cu bucati de cirese




Ingrediente:

2 cani smantana grasa
1 cana lapte
1/4 cana miere-aroma light
340 g cirese taiate bucati mari
3 Linguri lichior cirese/Amaretto

Pregatire:

Pui smantana, laptele, mierea la foc mic si lasi pana apar bule pe marginea oalei.Iei de pe foc silasi 5 min.sa se raceasca.Adaugi ciresele taiate si lichiorul.Acoperi si refrigerezi pana este complet rece.Amesteci din nou in blender si transferi in aparatul de inghetata.Consumi in aceiasi zi.
Iese 950 g inghetata.


Reteta aici:

Cherry Ice Cream Recipe

http://www.bfeedme.com/cherry-ice-cream-recipe/

Oua Motulenos




Ingrediente:


1 conserva fasole neagra
1 catel usturoi
1/2 ceapa mica
sos iute
2 carnati
2 lipii
1/2 pachet mazare congelata
1 ceapa verde
suc lamaie
sare si piper
o mana rosii cherry taiate in 1/2
2 oua


Pregatire:

Combini fasolea.usturoiul tocat si 1/2 ceapa tocata putin sos iute, fierbi la foc mic.
Incalzesti lipiile.
Scoti pielea carnatului ,tai bucati,prajesti sa fie crocant, scoti pe hartie.
Decongelezi mazarea,pui in apa rece, scurgi.Pui in bol, adaugi rosiile taiate,ceapa verde,putin suc lamaie,sare piper,lasi deoparte.
Cu grija spargi ouale in tigaie cu uleiul ramas de la carnati.Le frigi sa fie crocante.
Pui lipia fierbinte pe farfurie,adaugi o lingura plina cu fasole, oul ochi,carnatul si mult sos iute.Pui cu lingura amestecul de mazare si rosii peste tot oul.Poti pune si branza-cascaval.


Reteta aici:

Eggs Motulenos
http://www.foodaphilia.com/2006/03/eggs-motulenos.html

Aperitiv cu vinete si capere




Ingrediente pt. 40 buc:

680 g vinete
sare
3 Linguri ulei masline extravergin
1 ceapa mica rosie felii
1 Lingura capere scurse
1 Lingura masline Kalamata
1 Lingura otet balsamic invechit
1/2 cana sos rosii/piure
piper proaspat macinat
40 buc. baghete prajita-tostata pt. servit
1 Lingura busuioc proaspat


Pregatire:


1.Tai vinetele in sfert pe lung,inlaturi partea cu seminte,tai buc. de 1 cm,le sarezi.amesteci,le lasi 1 ora,le scurgi bine.
2.Intr-o tigaie mare infierbanti 1 lingura ulei.Pui vinetele ,coci la foc moderat spre mare amesteci ocazional,cam 5 min.Le scoti.
3.Pui ceapa si cele 2 linguri ramase ulei in tigaie si o lasi la foc moderat spre mic pana se inmoaie cam 6 min.Pui vinetele in tigaie,caperele,maslinele si otetul si lasi pana se evapora otetul.Pui sosul de rosii dai focul mic si lasi 2 min. pana se ingroase.Asezonezi cu sare si piper.Pui in bol si la rece.
4.Inainte de servit ungi feliile tostate cu caponata si garnisesti cu busuioc.
Rezista in frigider 3 zile.


Reteta aici:

Eggplant Caponata Crostini

http://www.foodandwine.com/recipes/eggplant-caponata-crostini

Spanac cu usturoi si sos iaurt





Ingrediente:


4 Linguri ulei masline,impartit
2/3 cana ceapa tocata
1/2 Lingura pasta rosii
4 ardei iuti uscati
680 g frunze spanac/ 170 g congelat,impartit
1 1/2 Lingura orez nefiert
2 catei usturoi
6 Linguri iaurt grecesc
1 Lingura unt
1/2 ardei iute


Pregatire:

Incalzesti la foc mediu 3 Linguri ulei.Adaugi ceapa si lasi 5 min.sa fie translucida.Adaugi pasta tomate,amesteci 1 min.Pui ardeii iuti uscati si 1/3 spanac.Fierbi pana spanacul se inmoaie,adaugi restul de spanac in 2 randuri,lasi 4 min.Adaugi orezul,acoperi pana orezul se inmoaie si absoarbe lichidul,mai pui apa daca e nevoie,cam 10 min.Iei capacul mai lasi 2 min.pana amestecul este uscat.Indepartezi ardeii.

Pt. sosul iaurt:
Pisezi usturoiul pui iaurtul,asezonezi cu sare, piper.

Pui untul cu 1 Lingura ulei in tigaie si 1/2 ardei iute,amesteci,iei de pe foc.

Servesti aperitivul cu sosul iaurt si peste el uleiul picant de ardei.


Reteta aici:

Fresh Spinach with Garlic-Yogurt Sauce

http://www.loveandoliveoil.com/2007/04/fresh-spinach-with-garlic-yogurt-sauce.html

Vinete la gratar cu feta si menta




Ies 20 rulouri

2 vinete mari,taiate subtire pe lungime in 10 buc.
4 Linguri ulei masline
250 g feta
1 ardei iute rosu,fara seminte
o legatura mare menta tocata,opresti pt.decor
suc de la o lamaie
piper negru

Pregatire:

Preincalzesti gratarul la foc mare.Ungi vinetele cu ulei,le coci 2 min pe fiecare parte pana se inmoaie si se auresc.Faramitezi feta,adaugi ardeiul,menta,sucul lamaie,piperul.Pui umplutura,rulezi,decorezi cu menta oprita.



Reteta aici:

Griddled Eggplant with fetta, mint & chilli
http://viciousange.blogspot.com/2006/10/griddled-eggplant-with-fetta-mint.html

Salata pui si castraveti





Ingrediente:

1 cana piept pui taiat cuburi
1/3 cana castraveti cruzi curatati de coaja si seminte
1/4 cana maioneza
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita marar tocat
2 frunze laptuca
4 rosii
2 chifle taiate

Pregatire:

Intr-un bol mic combini primele 5 ingrediente.Asezi laptuca si rosiile felii pe chifla umplii cu salata de pui,pui cealalta 1/2 chifla.Ies 2 portii.

Reteta si info nutritionale aici:

Cucumber Chicken Salad Sandwiches
http://www.tasteofhome.com/Recipes/Cucumber-Chicken-Salad-Sandwiches

Salata de pepene " beat" a la Rob




Pt. 8 portii:

3,6 kg/ 16 cani pepene -scoti semintele
1/2 cana/ 125 ml suc proaspat limeta
1/2 cana/ 125 ml suc proaspat lamaie
2/3 cana/ 150 ml zahar
1/2 cana/ 125 ml vodca
6 Linguri/ 90 ml Grand Marnier=lichior
1/4 cana /60 g menta proaspata

Pregatire:

1.Tai pepenele cuburi de 2,5 cm,pui intr-un bol mare
2.Intr-un alt bol,combini sucurile de lime si lamaie.Adaugi zaharul,amesteci sa se dizolve,pui vodca si Grand Marnier.
3.Torni amestecul peste pepene.Presari menta tocata.
4.Pui salata 1 ora la rece inainte de servit.

Reteta aici:

Drunken Watermelon Salad
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5513

Sandvis cu salata oua si fructe uscate





Ingrediente pt. 6 portii:

12 oua fierte tare
1/4 cana coacaze uscate/stafide negre
1 ceapa verde mare,taiata fin
2 Linguri coriandru proaspat tocat
1/2 cana maioneza
2 3/4 lingurita curry praf


1 castravete mic fara coaja taiat pe lungime,fara seminte
12 felii paine de casa/taraneasca prajita

Pregatire:

Galbenusurile le pasezi cu furculita,albusurile le tai fin,pui peste galbenusuri.Amesteci coacazele,ceapa verde si coriandrul.Amesteci 1/2 cana maioneza cu praful curry,pui peste amestecul de oua.Mai poti adauga maioneza daca ti se pare prea putina.Asezonezi cu sare piper.Lasi acoperita cam 3 ore,la rece.
Tai castravetele felii,il pui pe hartie sa absoarba apa.Ungi fiecare felii tostata/prajita cu maioneza,Repartizezi salata pe 6 felii,peste castravetesi felia de paine.Tai sendvisul in 1/2 servesti.


Reteta aici:

CURRIED EGG SALAD SANDWICHES

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/CURRIED-EGG-SALAD-SANDWICHES-105357

Sandvis cu salata de oua fistic si rucola





Ingrediente pt. 4 portii:

4 oua
1/4 cana maioneza
1/2 lingurita curry
2 Linguri fistic tocat
sare si piper dupa gust
2 cani rucola tanara
4 lipii mici,taiate in 1/2

Pregatire:

Fierbi ouale ,le scoti si le pui in apa cu gheata.Le lasi 5-10 min. sa se raceasca, le cureti.Intr-un bol pasezi ouale cu furculita.Combini maioneza,curry,fisticul, o torni peste oua,amesteci.Asezonezi,acoperi si dai la rece pana servesti.
Umplii lipiile cu rucola, salata si servesti.

Reteta si infonutritionale aici:

Curried Egg Salad Sandwiches with Pistachios and Arugula
http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/sandwich/eggsalad_curried.html

Homar la gratar cu unt a la Rob




8 Linguri/ 110 g unt nesarat la temp.camerei
1 lingurita/ 15 g praf curry
1/2 lingurita/ 2 g cimbru uscat
1/2 lingurita/2 g pudra ardei iute
1/2 lingurita/2 g chimen
1/2 lingurita/2 g cardamom praf
1/4 lingurita/1 g sare
6 bucati cozi homar congelati in prealabil
suc de la 3 lime/lamai verzi

Pregatire:
1.Intr-un bol mare amesteci condimentele cu untul moale.
2.Dezgheti cozile homar.Clatesti si imediat usuci -cu hartie.Intorci homarul cu susul in jos .Cu foarfeca tai crusta sa se vada carnea.
3.Tai cam 2,5 cm.
4.Storci cam 1/2 lingura /7,5 ml suc lime pe fiecare coada.Ungi cu o lingura de unt de curry fiecare coada.
5.Preincalzesti la 160*C gratarul/la foc mediu spre mic.
6.Asezi cozile cu carapacea in jos ,frigi 10 min/pana carnea devine mata.

Zic:

Si pestele e la fel de bun cu untul aromat.


Reteta aici:

Grilled Lobster With Curried Butter

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5515

Sandvisuri din vinete cu branza de capra si sos de tarhon




Ingrediente pt. 4 portii:


1 Lingura ulei masline
1 ceapa mica, tocata
3 cani rosii proaspete/conserva facute piure gros
1 lingurita tarhon proaspat
1 1/4 lingurita sare
1 lingurita zahar
1/2 lingurita piper negru macinat
1 cana pesmet1/2 cana parmezan ras
2 vinete curatate si taiate rondele de 1 cm
4 oua
ulei pt fript
225 g branza capra,taiata in 8 rondele.


Pregatire:

1.Intr-o tigaie medie,pui uleiul la foc moderat spre mic.Pui ceapa,amesteci, o lasi pana devine translucida,cam 5 min.Pui rosiile,tarhonul,3/4 lingurita sare,zaharul,fierbi 25 min,amesteci din cand in cand.Pui 1/4 lingurita piper.
2.In acest timp,incalzesti cuptorul la 180*C.Intr-un bol mediu combini,pesmetul,parmezanul,sarea ramasa 1/2 lingurita,si 1/4 piper.
3.Ungi felia de vanata cu ou,dai prin amestecul cu pesmet,acoperi bine.In uleiul incins prajesti vinetele 1-2 min. pe fiecare parte.Scoti pe hartie absorbanta.
4.Pui hartie in tava asezi vinetele intr-un singur strat.Pe fiecare vanata asezi o rondea de branza si deasupra iar vanata.Coci cam 10 min.pana se inmoaie branza.Pe farfurie asezi sosul si peste sandvisul de vinete si branza.

Reteta aici:


Eggplant and Goat-Cheese Sandwiches with Tomato Tarragon Sauce
http://whatdidyoueat.typepad.com/what_did_you_eat/2007/07/whb-eggplant-an.html

Café Latte Float



Pt. 4 portii:

6 cani lapte
3/4 cana zahar
3/4 cana espresso tare, rece
1 cana apa minerala
4 cupe inghetata cafea
1 cana frisca batuta

Pregatire:

Inrt-o cratita mare combini laptele, zaharul,pui la foc mediu pana se dizolva zaharul.Iei de pe foc,lasi la racit.Pui la frigider sa racesti 1 ora.
In 4 cani mari/pahare,pui destul lapte ,umplii 2/3 din pahar.Pui incet 3 Linguri de espresso in pahar,pui 1/4 apa minerala,1 cupa de inghetata si frisca batuta.

Reteta aici:

Café Latte Float

http://food.ivillage.com/recipefinder/display/0,,9b7sqwwp,00.html

Jeleu Mojito




Ingrediente pt. 4 portii:

5 lamai verzi-limete/ 1/2 cana suc
1/2 cana menta( 3-4 ramurele)
1 Lingura gelatina
1/2 cana apa impartita
1/4 cana zahar brun
1/2 cana rom alb
1 1/4 cana limonada(nu carbogazoasa)

Pregatire:

Acoperi gelatina cu 1/4 cana apa,o lasi sa se dizolve.Razi o lamaie si o lasi deoparte.Toci menta.Intr-o oala medie pui la foc mediu 1/4 cana apa ramasa,zaharul sa fiarba pana se dizolva.Iei de pe foc (mai lasi putin sa se raceasca,sa nu se distruga gelatina-pererea mea) adaugi gelatinasi amesteci pana se dizolva complet.Adaugi romul,sucul lamaie si menta.
Pui in 4 pahare dai la frigider 4 ore/lasi peste noapte.Decorezi cu menta si felii lamaie, dupa dorinta.

Reteta aici:

Mojito Jelly-O

http://tartelette.blogspot.com/search?updated-min=2008-01-01T00%3A00%3A00-05%3A00&updated-max=2009-01-01T00%3A00%3A00-05%3A00&max-results=50

joi, 17 iulie 2008

Biscuiti cu mure/Financiers





115 g unt
100 g/ 1 cana zahar pudra
60 g/ 1/2 cana migdale macinate
30 g/ 1/4 cana faina obisnuita
un praf sare
4 oua albuse -de la oua mari-
1 cana mure


Pregatire:

Preincalzesti la 190*C.Intr-un oala,pui untul la foc mediu spre mare, amesteci pana capata culoarea alunei.Stercori si lasi sa se raceasca la temp. camerei.
Cerni impreuna zaharul pudra,faina,migdalele si sarea.Intr-un bol pui amestecul de faina, albusurile, amesteci la vit mica pana la omogenizare.Adaugi untul, maresti viteza mixerului si bati pana are aspect neted/lucios.
Torni aluatul in 12-15 tavite de biscuiti/briose,presari murele peste, coci 15 min.pana se auresc.Le poti servi calde/reci.

Reteta aici:

http://tartelette.blogspot.com/search?updated-min=2008-01-01T00%3A00%3A00-05%3A00&updated-max=2009-01-01T00%3A00%3A00-05%3A00&max-results=50

Rulada cu Crema de unt/Butter cream




Ingrediente:

4 albusuri
80 g zahar pudra
4 galbenusuri
1/4 lingurita esenta vanilie
100 g faina pt. prajituri
1/2 lingurita praf copt
40 g ulei porumb

Umplutura:

100 g crema unt-vezi reteta

Decor:

zahar foarte fin


Pregatire:

1.Bati putin albusurile,adaugi apoi treptat zaharul pudra.
2.Pui galbenusurile unul cate unul,cand termini mai bati inca 3 min.
3.Amesteci in faina praful de copt.
4.Pui uleiul si torni intr-o tava de 25/35cm,coci 10 min. la 200*C.
5.Scoti foaia si lasi sa se raceasca pe gratar.
6.Ungi cu crema de unt foaia rece,rulezi strans.
7.Pe o hartie de copt presari zaharul fin si acoperi rulada.
8.Tai si servesti.


Reteta aici:

Sugar Roll

http://auntyyochana.blogspot.com/2006_08_01_archive.html

Lapte de soia,fructe si germeni de grau





Ingrediente pt. 2 portii:

120 ml lapte soia cu vanilie
120 ml suc portocale
30 g germeni grau
500 g fructe-capsuni, zmeura,etc./ce preferi congelate

Preparare:

In blender pui laptele, sucul, germenii si fructele mixezi pana la omogenizare.Servesti.

Reteta aici:
Mindy's Berry Nice Smoothie
http://allrecipes.com/Recipe/Mindys-Berry-Nice-Smoothie/Detail.aspx

Cornuri Bratislava




2 oua
150 g zahar pudra
250 g margarina
550 g faina obisnuita
30 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1/2 cana lapte
un praf sare
ou pt.glazura
umplutura

Pregatire:

Incalzesti laptele adaugi lingurita zahar pui peste drojdia faramitata.Lasi sa creasca 15 min.In acest timp pui margarina la microunde sa se inmoaie/la temp. camerei.Intr-un bol mare amesteci zaharul cu sarea si faina,pui galbenusurile si grasimea inmuiata.Apoi adaugi amestecul de drojdie si procesezi aluatul.Daca il bati prea tare nu va creste bine.Intinzi aluatul si tai dreptunghiuri de 6/8 cm.Taie-le pe diagonala.Pui o lingura de umplutura in mijloc,ungi pe taietura si rulezi de la baza triunghiului spre varf.Ungi cu ou batut.Coci la foc mic cam 15 min.


Umplutura cu mac:

250 g mac
150 g zahar
coaja lamaie
100 ml lapte
1 lingurita unt
stafide

Fierbi laptele,adaugi restul ingredientelor.Fierbi pana lichidul e absorbit.Iei de pe foc ,lasi la racit.


Umplutura cu nuca:

250 g nuca
150 g zahar
coaja lamaie
zahar vanilat
100 ml lapte
1 lingurita pesmet
Procedezi la fel ca la mac.


Poti face si cozonac,in loc de cornuri.


Reteta aici:

BRATISLAVA ROLLS

http://www.burntmouth.com/2008_01_01_archive.html

Bezele cu migdale




Ingrediente pt.12 bucati:

3 albuse
1 praf sare
300 g zahar
300 g migdale curatate
bomboane,perle de zahar
coaja rasa de la o lamaie

Pregatire:

Bati albusurile spuma tare cu sarea.Adaugi putin cate putin zaharul.Cand amestecul are o consistenta spumoasa adaugi treptet migdalele taiate in sferturi.Preincalzesti la 80*C.In tava pui hartie copt si cu ajutorul unui pos/cornet formezi conuri in spirala.Coci la 80 *C circa 2-3 ore lasand usa cuptorului putin deschisa.

Reteta aici:

Bianchini
http://dolciricette.blogspot.com/2007/09/bianchini.html

Serbet de busuioc/menta




Pt.5 cani/950 gr

2 1/2 cani apa
1/4 cana zahar
4 mere curatatesi taiate
2-3 cani frunze busuioc/menta,plus 1/4 frunze extra pt. garnitura
1/2 cana suc mere
3/4 cana suc proaspat stors lamaie

Pregatire:

Intr-o cratita medie pui la fiert 2 1/2 cani apa si zaharul.Adaugi merele si fierbi la fic mediu-mic 2-3 min,sau pana cand le poti rupe cu lingura de lemn.Adaugi frunzele de busuioc,acoperi iei de pe foc si lasi 10 min.Pui amestecul in blender si mixezi sa se omogenizeze.Strecori torni in bol metalic,adaugi sucul lamaie si dai la rece.Torni in aparatul de inghetata si cand serbetul s-a inghetat il transferi intr-un container pana la servit.
Inainte de servit decorezi cu frunzele rulate si taiate fasii.

Reteta aici:


Basil or Mint Sorbet
http://www.thekitchn.com/thekitchn/dessert/recipe-basil-or-mint-sorbet-010353

Bame in stil Ethiopian




Ingrediente:

1/2 pachet bame congelate
2 rosii medii
1-2 ardei rosii iuti
2 Linguri ghimbir ras
3 catei usturoi pisat
sare dupa gust

Condimente pudra:

2 lingurite paprika-boia iute
2 lingurite allspice/enibahar
1-2 Linguri pudra de ardei iute
1 lingurita nucsoara
2 Linguri ulei
1/2 cana apa

Pregatire:

1.Infierbinti ulei in tigaie,pui rosiile, calesti pana se inmoaie.
2.Adaugi ghimbirul si usturoiul,sotezi sa-si dezvolte aroma.
3.Adaugi bamele,putina apa si putina sare.
4.Acoperi si fierbi pana se inmoaie bamele.
5.Adaugi condimentele si mai fierbi putin,potrivesti dupa gust.


Reteta aici:

Bamya Alicha

http://delectable-victuals.blogspot.com/2007/10/bamya-alicha.html

Tarta cu sparanghel si ciuperci





225g ciuperci
225g sparanghel(taiat 2,5 cm)
1 pachet aluat pt. placinta/tarta-precopt
170 g/1 1/2 cana branza Gruyere rasa
4 oua
1/2 cana smantana grasa
1/2 cana lapte
piper dupa gust

Pregatire:

1.Coci ciupercile in cuptorul incalzit la 180*C, 15-20 min.
2.Fierbi la abur sparanghelul pana se inmoaie.
3.Presari 1/2 din branza peste aluat ,pui sparanghelul,ciupercile si restul de branza.
4.Bati ouale,smantana,laptele si piperul, torni peste celelalte.
5.Coci in cuptorul preincalzit la 190*C,in centrul cuptorului, pana se aureste,cam 30-35 min.


Reteta aici:
Asparagus and Mushroom Quiche

http://closetcooking.blogspot.com/search/label/Egg

miercuri, 16 iulie 2008