joi, 31 ianuarie 2008

Branza proaspata,ridichi si paine prajita cu usturoi


Branza proaspata,ridichi si paine prajita cu usturoi-micul dejun/pranzul perfect


Pt. 4-6 portii:


200 g branza dulce proaspata
o mana de verdeata(amestec de patrunjel si menta;poti inlocui menta cu marar)
3-4 Linguri ulei masline extra virgin
1 catel usturoi zdrobit
o bagheta/orice alt tip de paine pe vatra
2-3 lagaturi ridichi

Amestec de legume cu chillii


Pt. 2 portii:

4 Linguri zahar brun
o Lingura ulei masline/floarea soarelui
1 broccoli separat in buchete mici
250 g porumb dulce-conserva
2 Linguri sos curry
1 ardei iute rosu
3 Linguri soia
200 g creveti decorticati si decongelati
sare
piper

Friptura de porc cu masline



Pt. 4 portii:

3 Linguri ulei masline
3 Linguri otet balsamic
o lingurita mustar Dijon
2 catei usturoi zdrobiti
4 cotlete porc fara os
2 cani masline fara samburi gata taiate
sare
piper

Rulada cu lamaie




Pt. 6 portii:

Pt.Aluat:

6 oua
175 g zahar brun
175 g faina care creste singura
o lingurita cardamom
coaja rasa de la o lamaie(pastreaza sucul pt. crema)
1/4 pachet unt topit

Pt. Crema:

sucul de la o lamaie
300 g riccota
250 g mascarpone
zahar pudra pt. decor

Budinca de mere



Pt. 6 portii:


1 kg mere
3-4 Linguri gem caise
sucul de la o portocala mare


Budinca:

150 g fulgi ovaz
100 g faina
o lingurita scortisoara
100 g unt
100 g zahar brun
o Lingura miere

Pilaf cu pui la cuptor,Orez cu Mozzarella si ardei copti, Orez cu ou si creveti, Miel cu legume picante si orez

Tort cu fructe si crema de branza


Tort cu fructe si crema de branza

Pt. 12 portii:


60 g unt
1 galbenus
5 oua
180 g zahar tos
250 g faina
300 g gem
400 g fructe sezon/scurse din compot
30 g /10 foi gelatina
500 g branza proaspata
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
150 g iaurt
40 ml lichior

Rulada din pulpa de porc



RULADA DIN PUPLA DE PORC

pT. 4 PORTII:

800 G PULPA PORC
O CEAPA
2-3 MORCOVI
300 G CIUPERCI
50 G UNT
2 CATEI USTUROI
O LEGATURA PATRUNJEL
100 G CASCAVAL RAS
2-3 LINGURI ULEI
SARE
PIPER
1/2 PAHAR VIN ALB SEC

Sparanghel cu susan si creveti

Sparanghel cu susan si creveti-foarte sanatos


Pt. 4 portii:

o Lingura ulei floarea soarelui
o radacina mica ghimbir ras
400 g sparanghel
2 catei usturoi zdrobiti
1 ardei iute rosu tocat
200 g creveti decorticati
o Lingura ulei susan
o Lingura seminte susan
sucul de la o lamaie verde,plus felii lamaie verde pt. ornat

Antricoate cu sos de mustar


Antricoate cu sos de mustar

Ingrediente:

6 antricoate
2 Linguri mustar
o cana zeama carne
200 g ciuperci
o ceapa
3 Linguri unt
2 Linguri ulei
1 pahar vin rosu

Tarta frantuzeasca cu ceapa


Tarta frantuzeasca cu ceapa

Pt. 4 portii

1/2 kg ceapa rosie de apa
2 Linguri ulei masline
1 cub unt-25 g
2 Linguri otet balsamic
2 lingurite cimbru uscat
300 g foitaj
100 g branza Cheddar rasa
sare
piper

miercuri, 30 ianuarie 2008

Curry de pui cu orez


Curry de pui cu orez

Pt 4 portii:

1/2 radacina ghimbir ras
1 catel usturoi
o ceapa tocata
4 piepti pui fara piele,taiati cubulete
o lingurita gram masala
1 pahar apa
1/2 pahar iaurt degresat
2 Linguri migdale

pt.servire

migdale feliate
frunze coriandru
orez fiert
paine naan
sare
piper



sâmbătă, 26 ianuarie 2008

Cea mai fierbinte ciocolata



Good Food

Cea mai fierbinte ciocolata

200 g ciocolata lapte
250 ml lapte gras
25 g glucoza lichida -se gaseste in farmacii

Merenghi cu spirale de cacao

Good Food

Merenghi cu spirale de cacao


Pt. 6 portii:


4 albusuri
230 g zahar pudra(1 pahar)
o lingurita malai
o Lingura cacao
frisca pt. servit

luni, 7 ianuarie 2008

Pumpkin Roll-Rulada Dovleac



Ingredients

3 eggs, beaten
1 cup white sugar
1/2 teaspoon ground cinnamon
2/3 cup pumpkin puree
3/4 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
2 tablespoons butter, softened
8 ounces cream cheese
1 cup confectioners’ sugar
1/4 teaspoon vanilla extract
confectioners’ sugar for dusting


What’s next

Set the oven to 375 degrees F. Then, take a brush and spread butter or grease to a 10×15 inch jelly roll pan.

Mix eggs, pumpkin, sugar and cinammon. Then, mix the flour and baking soda in another bowl. Once you’ve blended the “dry’ ingredients, toss into the pumpkin mix and blend.

All you have to do is to take your trusty spatula and spread the mixture on the jelly roll plan. Bake for 15 minutes. Once you’re done (hmmm, can you smell the spice already?) put frostin made from butter, confectionary sugar, vanilla and cream cheese.

Makes about 10 servings.


------------------------------


Rulada Dovleac

1ounce=28,349 gr

Ingrediente:

3 oua batute
1 cana zahar
1/2 lingurita scortisoara praf
2/3 cana piure dovleac
3/4 faina obisnuita
1 lingurita bicarbonat sodiu
2 Linguri unt moale
227 gr branza dulce
1 cana zahar pudra
1/4 lingurita esenta vanilie
zahar pudra pt. pudrat rulada

Cuptorul la 190 C.Ungi cu unt o tava de 25/38 cm(10*15 inch,1 inch=25,4 mm).

Foaia:

Mixezi ouale ,dovleacul,zaharul si scortisoara.In alt bol amesteci faina cu bicarbonatul de sodiu.Pui ingredientele uscate peste amestecul cu dovleac,amesteci.
Cu o spatula intinzi amestecul in tava.Coci 15 minute.

Umplutura:

Amesteci untul ,zaharul,vanilia si branza

Ies 10 portii.

Reteta aici:

Pumpkin Roll
http://www.bfeedme.com/pumpkin-roll/